Thursday, January 10, 2013

NuffnangX Comment Box : Bagus Atau Tidak?

As Salam semua


Confuse. Confuse. Apa lah aku ni. Pagi-pagi dah kecoh. Relax lah kan. Tak payah huru hara. Dua hari kebelakangan ni aku pasang Nuffnang X comment box. Masa tu tengok kat blog orang lain alahai comelnya... sebab sistemnya boleh reply comment seseorang tu kat bawah dia terus kan. Sebab before this aku cuba pakai embedded comment box, tapi tak dapat nak di-apply di blog aku. Tak tahulah maybe salah setting atau blog aku dah disetting macam tu kan. So aku terpaksa guna pop-up window comment box tu.

So, bila aku pakai NuffX aku membayangkan yang comment pop-up window lama aku akan hilang dan tinggallah nuffx sahaja. Oh tidak semudah itu. Rupanya dia ada dua-dua. Nasib-nasiblah sapa yang comment kat mana tu. Kalau yang tekan button comment di penghujung entry maka masih lagi stick pada comment box yang lama. Sapa yang klik title entry, maka akan keluar comment box nuffx. Untuk korang tak de masalah lah sebab mana-mana pun sama je. Boleh comment. 

Yang jadi masalah kat aku ni. Sebab tak dapat nak combine dua-dua comment. Nak reply pun payah... Jadi sekarang ni, kalau aku nak buang nuffx tu rasa sayang pulak sebab banyak comment di situ jugak untuk 3-4 enrty yang kendian ni. 

Buat yang tanya apa kelebihan comment NuffX ni, aku tak boleh nak jawab pulak lah. Sebabnya so far seems like nothing extra ordinary happen. Cuma yang aku rasa sekarang macam leceh sikit lah. Ada jugak comment yang aku terima kata comment box NuffX ni memberatkan blog. Emmm itu pun aku tak pasti. Korang rasa apa-apa tak untuk BCE ni?? Berat ke, lambat loading ke?? Cer cite sikit.


So, apa pandangan korang. Dulu pernah sekejap aku letak intense debate comment box. Tapi pun sama, tak berapa nak berkesan. Cemana ye?? Sapa terer bab coding ni. Boleh bantu aku untuk settingkan comment box aku tak??? Aku nak yang mudah untuk reply comment satu-satu. Kira lepas orang tu comment, bawah box comment orang tu boleh aku reply terus. Please help me :(




p/s: Kadang-kadang rasa macam nak je belajar satu-satu coding ni.. tapi satu hape tak faham! 

6 comments:

  1. Susah nak comment pas letak..patut la tgk lain br ni...ni comment thru fon..baru leh comment

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum innanie...x tahu lagi ni...:)

    ReplyDelete
  3. rasa macam lebih berminat dengan commentluv

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Akak tak boleh nak bantu bab ini.

    ReplyDelete
  6. Akak tak boleh nak bantu bab ini...

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork