Sunday, January 27, 2013

Penyelesaian Untuk Domain [dot my] Yang Bermasalah

As Salam semua



Dunia blog kecoh dari pagi tadi. Aku pun huru hara sekejap. Domain dot my ada masalah. Semua blog yang menggunakan domain dot my tak dapat bukak. Haissh cuak aku ingat hilang ke apa ke kan... Aku cepat-cepat contact Asiahost Admin mintak bantuan.

Rupa-rupanya, pihak Asiahost sedang UPGRADE DNS domain. Ini semua untuk melajukan speed setiap blog akibat DNS yang semakin berat. Jadi ini jawapan Asiahost.


Greeting to All our Customer,

We just move our DNS server to bigger size and CPU Usage. From this migation, your Web should not having no problem and all problem you are fasing right now is because our DNS ISP taking to long time to resolve the DNS. if you want faster DNS, you can change to Google DNS and here i attach tutorial to change your DNS to 8.8.8.8 and 8.8.4.4


Saturday, January 26, 2013




Untuk membantu pengguna blog semua, ada diberikan tutorial bersama. Boleh tengok dan ikut setiap langkah. 





Jadi sebagai pengguna domain kita kena doakan sama-sama moga segala urusan dipermudah dan dipercepat. Mohon supaya berjaya dan blog kita semua dapat active seperti biasa. Aku jugak bagi pihak Asiahost memohon ampun dan maaf atas kesulitan yang dihadapi. Aku rasa bersalah sangat. Tapi apa nak buat kan, semuanya demi kebaikan blog :)




13 comments:

  1. AJ ada baca tadi....
    Patut AJ punya tak boleh & tak jadi2...
    Ni AJ tukar balik ke blogspot....
    Sementara nak tunggu pihak AsiaHost settlekan isu tu... =D

    ReplyDelete
  2. uihhh berat mata memandang berat lg bahu memikui hukk

    ReplyDelete
  3. habis kalau kita dah ikot tutor yg dye kasi tu cuma kita je kan yg boleh bukak blog tu?
    macam mana pulak dengan visitors ?

    ReplyDelete
  4. [url=http://onlineviagrabest.com/#23142]buy cheap viagra[/url] | buy viagra online | http://onlineviagrabest.com/#99869;

    ReplyDelete
  5. bagus lah cik inaniey ni..mujur ada pnyelesaian.. kesian gak tgk menulis menconteng, yana aina dan lain2 td...
    btw thumbs up! :)

    ReplyDelete
  6. akak.. deno dah tukar balik ke dot blogspot.. deno nak tanya, lps ni visitors bleh dtg tak blog deno? pastu, mcm mana yg deno dah daftar tu ye? skrg blog deno dah blogspot kembali.. terima kaish akak:)

    ReplyDelete
  7. emm, tengah confius nak tukar ke x.. help me..

    ReplyDelete
  8. mcm mane nak tukar ke blogspott smula

    ReplyDelete
  9. huhu...terpaksa la tukar balik kpd asal...thanks ya ats info. Baru hr ni dpt buat

    ReplyDelete
  10. nanie! ni dah boleh bukak nie. hehe.. btw, still kat muar?

    ReplyDelete
  11. agak2 kan..bila agaknya domain .my tu boleh beroperasi macam biasa? means org yg xtukar DNS pun boleh access macam biasa..

    agak2 bila? kalau boleh agak la..:D

    ReplyDelete
  12. Tutorial yang diatas (dalam video) tak akan membantu langsung,sebab itu tak akan menukar DNS domain.Orang tetap tak dapat buka blog!!

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork