Tuesday, January 29, 2013

Permohonan Maaf Terbuka Dari Blog Coklateyes

As Salam semua

Mungkin ramai yang tahu, kesukaran yang dihadapi. Aku sendiri dalam dilema. Ini je yang mampu aku katakan.



Dan Alhamdulillah, ramai yang memberi respon positif dan memahami perasaan aku. Terima kasih banyak-banyak.





Tulus ikhlas, aku memohon ampun dan maaf atas segala kesulitan yang telah dilalui. Aku sendiri tak menyangka pekara ni berlaku. Aku harap, korang semua masih tetap menyokong Blog Coklateyes dan masih lagi memberi kepercayaan kepada aku. :)

Aku mohon sangat korang maafkan aku ye. Dan mulai sekarang, aku menggunakan url ini :




Cuma buat masa ini, bila korang google coklateyes, dia akan keluar url dot my lagi lah. Aku dalam proses untuk resolve dan redirect dot my ke dot com.  Ini semua dugaan agaknya. Takpelah. Pengalaman dalam berbloging kan. Disaat UV sedang memuncak, disaat follower mencecah 3k, ini semua cabarannya. Takpe. Lepas ni, aku akan lebih hati-hati dan aku akan kembalikan kegemilangan BCE. Insya-Allah. Dengan adanya korang semua, aku kuat.... 

sekian, terima kasih.


p/s: Rindunya kat blog....



25 comments:

  1. takpe akak , akak tak salah . akak kan cuma pengantaraan jer :) .. btw akak , alja pun dah tak sanggup tunggu lama-2 dgn Dot.my nh .. dah give up jer .. haha . akak , alja nak tukar balik ke blogspot .. macam mana ?? akak tunjukkan please :( nh blog alja storyymorryalja.blogspot.com yang tukar kepada Dot my .. please akak , akak ajar cara nak ke blogspot balik :( hope sgt . TerimaKasih akak ! :)

    ReplyDelete
  2. npe tak blh bukak pun tak tahu kan..tak pee sbr yee

    ReplyDelete
  3. nieza pon dah selamat berdot com semula... malas nak pening dah :)

    ReplyDelete
  4. apa jadi..?? memang dah xleh guna ke domain dot my tu?? dia x bagi apa2 emel pon..??

    ReplyDelete
  5. Betul..bukan salah akak pun. sikit pun, akak tak bersalah sebab itu bukan di bawah bidang kuasa akak. Jangan risau kak, benda nak jadi.

    ReplyDelete
  6. tak mengapa dik..akak faham kita sumer jadi mangsa keadaan. Aperpun, dapat jugak akak merasa kejap pun jadi la hehehe. Its ok, continue writing tau. (^_^)

    ReplyDelete
  7. sbr la dik sume nih dugaan...akak nih pun visitor dh cecah 500++ terpaksa mula balik

    ReplyDelete
  8. sis,camne nak tukar balik ke dot blogspot?

    ReplyDelete
  9. kak nanie, boleh ke kita cancel registration dengan asiahost tu..kalo tak, jom ramai2 attack rais & kpkk..eh..hahaha

    ReplyDelete
  10. cis 1MYID LAH SANGAT KANNN...BAGI EMEL KAT DEPA REPLY MCM CIBAI JE...HUHUHU SABOR JELA...SO BILE DORG DH FIXED BALIK,MOHON MAAF, AYAT BUNGA2, FREE FERRARI, NANIE NK GUNA DOT MY BALIK KE?? HAA RISAU GAK KAN MASA AKAN DTG PROB LAGU NI MAI BALIK HURMM

    ReplyDelete
  11. bayangkan lah uv akak seratus pun tak sampai disebab kan ramai yang tak boleh masuk blogh akak..memang la selalunya pun sikit je uv tapi tak de la teruk sangt sampai sehari 36 uv..boleh terima ke??memang tak de maaf untuk asiahost..getram!!

    ReplyDelete
  12. patutla banyak entry pasal domain semua ni..dugaan kak..

    ReplyDelete
  13. is okey :) tapi sdih jgk trafik sangkut~~ T_T

    ReplyDelete
  14. bukan salah akak pun lah :) rilex je..

    ReplyDelete
  15. kak innanie

    http://paanzainudin.blogspot.com/2013/01/masalah-dot-my.html

    ReplyDelete
  16. sabar eh.....semua tu dugaan dalam blogging.... :)

    ReplyDelete
  17. tengok dulu seminggu ni..kalo tak setel jugak, bye2 la kot asiahost tu..

    sebelum tukar domain tu kat alexa pun semakin mantap..

    baru tukar domain, memang jauh tertinggal alexa..

    dalam sebulan guna domain .my alexa mencanak balik sehari 10k..

    ni dah empat hari encik google pun takleh nak jumpa, memang rosak reputasi + terjejas trafik NN..

    Nak tukar ke domain lama (blogspot) rasa malas pulak nak kena setting semula semua sekali ngan widgetnya, bla bla bla..

    entah apa hikmahnya jadi camni tak tau la..

    ReplyDelete
  18. owh patut haritu xbleh bukak blog ni..

    ReplyDelete
  19. @Farhan Zukri: TA MENAHAN NAK SERANG RAIS... pergh

    ReplyDelete
  20. Macam mana nak close account dengan Asiahost??

    ReplyDelete
  21. kenapa nak salahkan blog nanie pulak? ni domain punya problem kan.. dont worry oke dear :*

    ReplyDelete
  22. dah okay pun. btw, visit blog saya,,special post ntok awak.. :)

    http://www.ahmoichantek.my/

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork