Friday, January 25, 2013

Review :The Face Shop Product & Recommended Nose Strip To Remove Whitehead

As Salam semua

Aku baru perasan ada orang tanya benda ni kat aku. Dah lama kot. Alahai siannya awak. Maafkan saya awak :) Baiklah, entry ini adalah sekadar satu perkongsian. Yang baik kena diberitahu orang. Moga mendapat manfaat. 


Masa aku ke The Face Shop tempoh hari, as usual tak ada barang spesifik yang aku nak beli. Usha-usha je. Tapi tu lah kan, promoter. Kuasa mereka memang hebat. Aku termakan pujuk rayu kata-kata manisnya. Ohoi. Duit menipis. *padahal tak tebal mana pun*



See. Girls. Always being girls. Yeay. Beauty product again. Walaupun aku tak tahu, jangan haraplah nak flawless macam k-pop ke hape bagai kan. Tapi, usaha itu penting. Cantik untuk diri sendiri kan. 

1. MILD PAPAYA PEELING [Harga: RM 39.90 ---- on promotion---]

Produk ni aku suka sebab dia membuang sel-sel kulit mati di muka kita. Apply kat muka je terus akan rasa kulit-kulit mati kita keluar. Bau papaya nya sangat fresh dan akan rasa sejuk lepas guna. Otomatik rasa muka lebih gebu gitu kan. 

2. MAKE COLOUR PAINT Lovely me:ex Orange [ Harga : RM 15.90] 

Yang ini aku belum try lagi sampai sekarang. Aku suka colour ni sebab dia earth tone dan tak terlalu menonjol untuk orang yang berkulit tak terlalu cerah macam aku ni. Another point, aku suka sebab dia takde glimmer. Kalau ada glimmer for daily usage rasa macam over pulak. Before this, eye shadow aku pakai Elianto. Tapi orang Elianto kat Kluang Mall tu kerek nak mati. Terbantut aku nak beli. Menyampah ada lah! Huh!

3. WHITE MUD NOSE PACK [ Harga : RM 9.90----on promotion----]

Produk ni pulak, aku beli sebab dia PWP. Kiranya harga yang aku beli tu atas sebab belian melebihi RM 50 kan. So far aku pakai White Mud ni agak bagus jugak. Tapi aku prefer produk ini untuk mereka yang white headnya dalam kadar biasa. Tak melimpah ruah macam atas hidung aku ni. Ini sebabnya, bila kita peel-off white mud ni, dia tak berapa nak ada kuasa tarikan. Jadi, yang akan terkeluar hanyalah white/black head yang muda-muda. Yang masak ranum, hmmm kukuh aje duduk situ. 


Tapi beb, don't worry. Aku ada satu produk bagus punya yang memang highly recommended untuk melawan white/black head. Serius. Aku suka sangat produk ni. 




4. CETTUA SILKY & CLEAR NOSE STRIP [Harga: RM 8.++ (beli kat Watson ajeee)] 

Produk ni sangat berkesan sebab white head yang dah masak ranum dapa ditarik keluar dengan steadynya. Aku dah pakai almost 2 weeks lah. So far memang performance dia hebat. Tak dinafikan. Sebab aku ni whitehead dekat kawasan hidung memang diakui banyak. 


See. Geli kan. Geli kan. Maaf lah korang. Bukan saje nak buat korang kembang tekak. Ini nak tunjuk testomoni ni. Maaf ye. Tapi sekali lagi, produk ni memang berkesan. Murah dan bagus. Maklumlah kadang-kadang tak semua benda murah tu tak elok kan???




p/s: Nanti aku update facial wash kegemaran pulak ye. 



8 comments:

  1. lol . yang bawah skali tu mmg kembang tekak . hihi . nose strip tu saya pun guna . mmg bagus . better than nivea punye . mmg keluar a sume kotoran degil . itu sngt recommendkan :)

    ReplyDelete
  2. geli gambarrrrrrrr bawah sekaliiiiii,haha

    ReplyDelete
  3. euww memang yek yek tapi bnda alah tuh dpt dicarik kan

    ReplyDelete
  4. wah.. nak try lah.. :D

    thanks info :D

    ReplyDelete
  5. erk =.=' btw,thanx akak for the info yg sangat bagus. dah lama saya cari nose strip yang ada kuasa tarik yang kuat. hahaha :D

    ReplyDelete
  6. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  7. nose trip tu cam best ar..
    suka suka

    nak try beli lah nanti

    mmg yg kukuh punya tu pun tercabut kan

    tq nani

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork