Thursday, January 31, 2013

What Makes Me Confident: Pt.7 [Terima Kasih Sang Penginspirasi]

As Salam semua

Eh sejak domain dot my dah elok ni, makin galak pulak aku mengupdate blog kan. Kangen katanya. Rindu gilos kat Blog Coklateyes ni. Mana taknya, korang boleh tengok beberapa hari lepas aku meroyan jugak lah bila mana domain buat hal. Alhamdulillah kini semuanya dah ok. Syukur sangat-sangat. Tu yang kemaruk nak update blog ni. :) heheheh. 


Dan dalam ke-meroyan-an itu, setelah penantian, Alhamdulillah hari ni sekali lagi ada berita gembira. Di akhir Januari 2013, follower Blog Coklateyes telah bertambah kepada 3000 orang. Terharu sekejap. Sob-sob-sob. Terima kasih banyak-banyak pada yang sudi follow blog picisan ini. To be honest, it is not something to proud off. It just a compliment from others to this blog. Itu yang aku rasa. 



Again, sebagaimana yang aku dah kata kat facebook dan fanpage Blog Coklateyes : 

Its not about being famous or being followed by others,
Its about how you inspired them by BE YOURSELF.

Peh keluar terus best quotes aku! Hahaahha. Sekali sekala apa salahnya. Sebab korang semua kan sumber inspirasi aku. Tu yang aku keluar terus inspiration quotes tu. :) Eh, kenapa tak caya ke korang menjadi sumber inspirasi aku? Tak caya macam mana readers boleh menginpirasi penulis?

Baiklah, anda tahu tak bahawa setiap dari kita ni punya semangat tersendiri. Bila aku menulis, aku selalu membayangkan yang korang semua sedang khusyuk mendengar apa yang aku cakapkan. Ia monolog dalaman. Monolog yang susah aku gambarkan. Tapi percayalah, setiap satu perkataan yang aku taip ianya satu persatu keluar dari hati dan minda aku. Mulut aku tak perlu kumat-kamit. Tapi tangan aku lancar menaip apa yang aku bisikkan dalam hati. Sebab tu bila aku gembira, Insya-Allah perasaan gembira jugak yang korang rasa bila membaca entry tersebut. Dan perasaan gembira tu akan dapat aku rasai dan menyebabkan aku lagi nak-nak-nak update blog. Macam tu jugak sebaliknya. Ramai jugak kawan-kawan yang secara peribadi mengenali aku, bila dorang baca blog aku... dorang dapat rasa dan bayangkan seoalah-olah aku sedang cakap depan dorang. Dorang siap tahu intonasi, gaya dan mimik muka aku lagi! Dasyat dorang tu!!! Hahahaha.... 

Entah, aku tak tahu itu hukum apa. Mungkin hukum aura. Tapi yakinlah bahawa kita semua terhubung antara satu dengan satu. Biarpun kita tak kenal, tak pernah bersua tapi yakinlah semangat itu tersalur dalam setiap penulisan aku. Dan moga yang baik-baik juga yang korang perolehi dari Blog Coklateyes ni. Terima kasih banyak-banyak sebab sudi menjadi sang penginspirasi! :)


Oh, lupa nak bagitau... sekarang aku di Kluang. Hometown yang juga menjana banyak inspirasi aku. Mengajar aku untuk hidup dan kehidupan. Aku sayang Kluang ni. Tak berapa besar, dan tak berapa kecik. Mungkin di mata orang ianya biasa-biasa je, tapi di mata aku, Kluang ini nyawa aku. Sebab mak ayah aku ada kat sini...





p/s: Love you more and more, fellas!






8 comments:

  1. I blog frequently and I seriously thank you for your information.
    The article has truly peaked my interest. I am going to take a note of your
    site and keep checking for new information about once a week.
    I opted in for your Feed too.
    Also visit my website : Investasi Emas

    ReplyDelete
  2. hye org kluang ! kite org pontian ! heee :)

    ReplyDelete
  3. pttlaa aritu yg guna .my smua problem..sy nk tny, sy dpt jgk yg .my tu tp still xtukar agy..xpeke? then, kalau nnt sy nk cancel mcm mne?

    ReplyDelete
  4. semangat say adalah fikir kalau org boleh bt kenapa aku tak boleh..

    ReplyDelete
  5. 3000? skg dh bertmbh lg 20 org..cayalah..blog nih best bab tuh org follow..heehee..chaiyok2.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork