Friday, January 4, 2013

Widget Instagram Di Blog

As Salam semua

Hai awak-awak. Kehkehkeh. Mengadanya tiber kan nak ber-awak-awak. 

Sekarang ni kan tengah trending instagram kan? Semua benda kita instag-kan. Dan aku adalah salah sorang yang sangat-sangat gila instagram. Kalau sehari tak instag rasa macam tak complete je. Jadi adakah layak aku bergelar instag-whore? Gabungan instagram dan camwhore.



Kalau korang tanya apa syoknya instagram ni, personally aku tak boleh jawab. Cuma yang aku nampak kekuatan dia adalah pada insan-insan yang cam-whore it just like one online album. So, kau boleh upload seberapa banyak gambar kau dan diklasifikasikan dalam tag-tagnya tersendiri. Terus satu dunia boleh LIKE gambar korang tadi dan bertukar-tukar comment. Personally think, instagram ada ke-eksklusif-annya yang mana icon love yang keluar sebagai tanda LIKE tu sangat-sangat me-melting-kan hati aku. *oh my english. adik-adik jangan tiru ayat kakak-kakak ni ye*

Satu jugak kelebihan instagram adalah kepada insan-insan public figure. Kiranya instagram boleh menyingkap serba sedikit kehidupan peribadi mereka dan dipamerkan di dunia realiti. Malahan instagram pubic figure ni boleh mendekatkan diri mereka dengan peminat sebab merasa lebih dekat. 

Ada yang bertanya, macam mana nak bubuh gambar instagram di blog, macam yang aku buat tu. Mudah saje. Aku just guna satu application online namanya BadgePlz. Kau klik je dekat link tu dan isi maklumat di form yang disediakan. Lepas dah save dapat html code, terus bubuh kat sidebar. 





Lagi satu application yang best untuk letak widget instagram ni adalah webstagram.com . Pun sama jugak fungsinya. Timeline photo di blog korang.


Tapi kelebihannya, bila kau klik satu-satu gambar dia akan keluar semua chat yang ada di gambar tu. So, memudahkan korang lah untuk reply comment di situ. Ni macam kat bawah ni.



Actually ada banyak lagi widget yang boleh membantu letak gambar instagram di blog. Ni sekadar pilihan dan cadangan aku je since hari tu ada sorangr reader tanya kan. So, apa lagi... dah follow Blog Coklateyes kan, klik sini pulak 



Ok. Done. Sayang awak-awak semua, the fabulous Instaglista.



p/s: Meh bagi instagram korang kat aku.





11 comments:

  1. hehe.. memang trend skang instagram.. tp die punye effect mmg cntik!! :)

    ReplyDelete
  2. Tapi kalau instagram kita private boleh ke ? camnee ang jmpe bende2 camni.. hebat tol. kekekeke

    ReplyDelete
  3. akak pun suka instagram ni...sebab senang nak guna..terus je ke facebook dan twitter..

    ReplyDelete
  4. nanti tab akak dh ok akak follow instagram awk ye dik

    ReplyDelete
  5. kadang2 jadi juling mata sbb banyak sangat social networking sekarang ni.. -.-'

    ReplyDelete
  6. aku lngsung tak berapa tahu sal instagram ni..tp bla bca entri ni..trus mcm nak cba~

    ReplyDelete
  7. aauhhh. thanks for the info! dah buat dah! huhu

    ReplyDelete
  8. uwaaa...wanie tak de pun akaun tu. enset cikai pun. huk3 -,-

    ReplyDelete
  9. baru nak tanye macam mane letak kan..tapi dah buat tuto..bagus2..tq yer.

    ReplyDelete
  10. untunglah mereka2 yg boleh berinstagram..T__T

    ReplyDelete
  11. gjafe [url=http://www.drdrebeatsbuycheap.com]beats by dre[/url] lmndw http://www.drdrebeatsbuycheap.com vtvyd [url=http://www.drdrebeatscheapest.com]beats by dre[/url] wwpye http://www.drdrebeatscheapest.com hqnur [url=http://www.drdrecheapbeats.com]cheap beats by dre[/url] goomo http://www.drdrecheapbeats.com senpr [url=http://www.drdreoutletstores.com]beats by dre[/url] pmolv http://www.drdreoutletstores.com hahwp [url=http://www.cheapestdrdrbeats.com]beats by dre[/url] anapb http://www.cheapestdrdrbeats.com hzfmy [url=http://www.cheapbeatsdrdrestores.com]cheap beats by dre[/url] iojkh http://www.cheapbeatsdrdrestores.com gdqt

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork