Thursday, February 21, 2013

Blog Yang Aku Cuba Elak Untuk Masuk

As Salam semua




Pergh! Awal-awal dah bubuh header Cik Mat (CM) kat atas. Memang mengundang bahaya aku ni! Mesti ada yang dua tiga kali tengok tajuk entry aku, tengok header CM. Biar betul kan??? Mesti peminat CM dah dua tiga kali gosok-gosok penumbuk tinggal tunggu masa je nak hentam aku. Hehehe. 

Yes, yes!!!  Memang. Terus terang aku cakap. Dalam banyak-banyak blog, sebolehnya lah aku MEMANG ELAK nak masuk blog Dapur Tanpa Sempadan (DTS) kepunyaan CM ni. Sungguh! Tak tipu. Aku berusaha keras supaya tak masuk, tak tengok pun blog CM! Siap remind dalam kepala, jangan klik link CM, jangan klik link CM!!! Gigih aku kuatkan iman. 

Sebabnya?






Kehkehkeh. Aku percaya bukan aku sorang yang terkulai layu di tasik madu bila masuk blog DTS tu. Ramai beribu orang pembaca DTS yang turut sama berperasaan macam aku. Mana tidaknya. Kau boleh meleleh air liur empat puluh malam terkenang-kenang kelazatan dan kenikmatan, malahan kecantikan gambar-gambar makanan yang menggoda dan menggiurkan air liur!







Kau cakap je nak makanan dari mana. Utara, Selatan, Timur, Barat, makanan kampung, bandar, separa kampung semua CM pandai buat. Kau cakap je lah, nak manis, nak masam, ikan, ayam semua complete dalam satu blog. Tak kurang jugak, dessert, kuih muih Melayu sampaikan ke pancake mat salleh CM petik jari je siap! 

Aku ni dah banyak kali dah, cubalah jugak bila mak nak masak something yang baru untuk google resipi di internet kan, cewah... tengok jugak blog orang lain yang sama turut letak resipi... tapi tak puas hati. Tetap ikut CM punya resepi. Sebabnya, gambar dalam blog DTS memang meyakinkan. CM pun selalu pesan kan, presentation tu penting! Jadi memang terbukti. Presentation CM yang memang high-class meyakinkan pembacanya untuk mencuba resipi yang dikongsikan

Pada aku lah kan, sekarang ni isteri-isteri muda remaja tak payah risau lagi kalau tak pandai masak. Kita kan generasi google. Kau google je apa yang kau nak masak hari tu. Semua dah ada depan mata. Tinggal nak masak atau tak nak je. Semuanya usaha kita lah! Tapi melampau sangatlah kalau tak nak masak kan. Laki kau nak makan apa? 

Aku memang respect pada usaha murni CM ni. Membantu para isteri di luar sana yang kerap kali runsing dan buntu nak masak apa untuk family. CM jugak memang tak lokek ilmu lah. Mana yang kita tak sure dan tak tahu, nak tahu tips ke apa, aku rasa CM laju je jawab! Eh, lagi satu CM kan orang Johor. Orang Johor memang pemurah, macam aku! Hahahaaha :) 

Jadi, sebelum singgah DTS, pastikan iman korang semua kuat! Hahahaah.


-----------------------------------------------DAPUR TANPA SEMPADAN----------------------------------



p/s: eh jangan marah pulak pasal title entry. Cliche je tu! kihkihkih. peace yo!



31 comments:

  1. Ya Rabbi,dah bergendang perut ni,hehe

    ReplyDelete
  2. Adui, I dah lah pantang nampak makanan. Pantang jugaklah kalau mcm ni. hehehehe

    Tajuk kontroversi lah Innnanie..

    ReplyDelete
  3. dh ler gambornyer terang benderang..mana tak tergodanya nafsu mkn kita ni......

    ReplyDelete
  4. selalu jugak singgah kt situ ble ada nmpk ada fav makanan. .telan air liur je la.. Grrrr

    ReplyDelete
  5. Dengan ini, saya rasa tertipu dengan tajuk dia.. hahaha

    Pancakes tuuuu...... meleleh..saya suka desserts! :D

    ReplyDelete
  6. mujur tak puasa hari ni. kalau tak,menangis tgk gmbr2 tu. hee

    ReplyDelete
  7. Haaa betul samaaa laaa
    Kalau masuk blog yg tayang makanan lazattsss
    Memang mengundang kan
    Lagi kalau tengah malam.. :)

    ReplyDelete
  8. sedap ar!!!
    resepi mat gebu..tringin nk makan hasil air tangan mat gebu..klo buat sendiri x jadi la gamaknye

    ReplyDelete
  9. Samalah ^_^ hehe
    Makanan tu sangat menggoda dan menggiurkan :D

    ReplyDelete
  10. Nasip Baik td dah makan laksa. So tak terasa sangat.

    hihi.

    Tp kalau time lapaq. Aumm. Sekali domo tu qasa nak telan. hihi

    ReplyDelete
  11. memang tak menahan betul bila tengok gambar tu.ishhhhhhhhhh sedap

    ReplyDelete
  12. wahh.. fatin kena bertanggungjawab ne.. mana nak cari ne.. lapo2 da la tengah diet..hohohohho T.T

    ReplyDelete
  13. seriously nmpk yummy giler..then gmbar pon cun cun semua.

    ReplyDelete
  14. suka terjah blog makan. lepas baca keinginan mula lah,. haaa

    ReplyDelete
  15. mmg kecur ayag liog akak dah ni ha... yummy... tp kan, mcm rs nk letak blog CM kat header blog ieta je. hehe... bukan apa... senang nak belek resepi

    ReplyDelete
  16. gambar menu makanan yang cukup menyelerakan ..pecah air liur..




    Jom Baca Entri Terkini Saya Di Sini

    ReplyDelete
  17. nanie.. kalau terseksa sorang2 la.. knp ajak ramai2.. skg anis cintablog pon dah terliur.. nanie.. lau cang gini la caranya.. kita buat group blogger tembam la.. kita pon x kuat kawal nafsu mkn..

    ReplyDelete
  18. hahahhaa..mmg sedp2 mknn ni wkpun hnyer tgk gmbr

    ReplyDelete
  19. tudia sup yg last tu....lapar teroih aku

    ReplyDelete
  20. As salam.... waaa...best3x.... CM mmg best...selalu duk tgk my resipi- banyak betul resepi yg dikongsikan CM.. ^_^ wink2x...terliur sgt neh..

    Jom,
    Doa Pagi & Petang - Zikir BISMIKALLAH



    ^_^

    ReplyDelete
  21. Sama la... bukan blog nie jer, mana-mana blog yang letak gambar makanan sekalipun,
    terliur... tak boleh tahan...

    ReplyDelete
  22. huhuhu...akak pun boleh tergoda mcm nih

    ReplyDelete
  23. kalau saya plak akan masuk blog cmg sebab lapo..kalau masuk akan jadi kenyang..hehhe

    ReplyDelete
  24. hehe.......kalau rasa lapar jangan nak gatal2 p jenguk, sat g makin lapaq....hehe

    ReplyDelete
  25. perghhh,, kalau masuk blog ben terus nampak,, tak tahan sangat amat,, haha

    ReplyDelete
  26. enmmmm... deno kalau masuk blog ada gambar makanan deno suka! sbbnya nanti dtg la idea nak mkn apa... hehe

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork