Thursday, February 21, 2013

Dua Promosi Hebat Untuk Miliki Domain @ Hosting Sendiri Dari Asiahost

As Salam semua

Masih lagi tak korang ingat tentang pemberian Domain Percuma kepada semua follower lama dan baru Blog Coklateyes bulan Disember lepas? Haaa, sapa yang tak ingat kan. Mestilah ingat. Sebabnya sampai sekarang ni masih ada lagi yang tanya dekat aku.

"Ada lagi tak domain percuma tu?". 

"Alamak, saya tak perasan lah awak bagi domain percuma. Kalau tak boleh saya amik!"

"Eiiii geramnyaaaaa terlepas pulak peluang nak dapat domain percuma dari BCE! Alahai... menyesalnya!" 

Itu antara keluhan yang aku dengar dari rakan-rakan blogger. Aku mintak maaf banyak-banyak mana yang tak sempat nak grab peluang tu. Again, aku ingatkan peluang keemasan tu memang berebut orang nak. Even, masa first kuota yang diberikan hanya 1500 domain sahaja pun, permohonan yang diterima adalah 1953. Boleh baca disini (WMMC#6:Beyond Myself). Memang satu jumlah lebihan yang banyak! 

Tapi, jangan risau!!! Walaupun pernah dilanda masalah satu masa dulu (Domain Dot My Kembali Pulih), so far prestasi yang sangat membanggakan untuk Blog Coklateyes selepas gunakan domain dari Asiahost ni. Baca sini (Rahsia Mengundang Unique Visitor Ke Blog)

Dan untuk tidak terus menghampakan lagi, ini ada DUA promosi harga terbaik dari Asiahost untuk mereka yang terlepas peluang keemasan hari tu. 


1. UNTUK HARI INI, 21 FEBRUARI 2013 SEHINGGA JAM 3 PETANG... ADA PROMOSI DOMAIN [DOT MY].  TAHUN PERTAMA ADALAH LANGGANAN PERCUMA & PADA TAHUN DEPAN RENEWAL FEE RM 85
atau
2. SEHINGGA MAC 2013, DOMAIN [DOT COM] HANYA RM 30 SAHAJA & RENEWAL FEE TAHUN DEPAN RM 38. TIADA LANGGANAN PERCUMA UNTUK TAHUN PERTAMA. 


Jangan tak caye!!! Inilah harga domain [dot com] murah yang diberikan! Tapi ini untuk renewal fee nanti. Kiranya untuk first bayaran korang perlu bayar RM 30 sahaja!!! Murah tak? Murah tak? Memang murah sebab di pasaran sekarang market price untuk domain [dot com] adalah RM 40 ke atas. Tapi dengan Asiahost hanya bayar RM 30 and taraaaaaa...... blog korang dah ada [dot com]. Kelas gitu!!! 

Haaa mesti ada yang tanya, kalau domain [dot my] macam aku punya berapa pulak

Oh-ho!!! Itu domain [dot my], sekarang ni harganya RM 85. Sebab tu aku kata masa aku buat promotion tu memang murah gila! RM 20 for renewal and percuma satu tahun! 

Alahaiii mana nak dapat lagi. Tapi takpelah, yang lepas sudahlah. Ini ada promosi hebat jangan dibiarkan!!! Ambil cepat ok! Untuk mudahkan korang, ini aku bagi jadual harga. Korang pilihlah mana yang korang nak. 



Jadi, buat masa ni saranan aku dan melihat kepada promosi yang diberikan oleh Asiahost... apa kata korang ambil domain [dot com]. Sebab berbaloi sangat!!! Dengan RM 30 je boleh dapat domain [dot com]. Mesti lagi kebabom, hot, comel gitu blog korang!

Untuk melanggan apa kata korang KLIK SINI atau pun korang pergi ke sidebar aku kat atas tu dan KLIK banner yang disediakan! Kalau tak klik tak boleh check availability domain yang korang nak tu! Tak lupa jugak, mungkin ada yang nak tahu pasal hosting kan? Jangan risau.... ada jugak promosi terbaik untuk hosting dari Asiahost!  

Kalau ada sapa-sapa yang masih samar-samar, apa itu hosting, apa itu domain... korang digalakkan baca ENTRY INI. Insya-Allah tak banyak sikit korang boleh faham dan seterusnya daftar untuk dapatkan hostin atau domain sendiri.


Oh sebelum terlupa.... 

Kalau korang dah beli domain tu, misal korang tak pandai nak tukarkan domain, jangan malu jangan segan terus je hantar support ticket kepada Asiahost. Nanti mereka akan bantu korang dan bernasib baik, dorang akan buatkan sekali. Sebelum ni pun ramai yang ada masalah bila nak tukar [dot my], tapi ramai yang aku sarankan hantar support tiket... Alhamdulillah semua dah aktif. 

Bercakap pasal dah aktif, aku nak nasihatkan para blogger yang mana ambil hadiah domain percuma RM 20 tempoh hari tu supaya korang renew activation domain korang pada bulan 12 nanti. Sebabnya, once korang tak renew, promotion Coklateyes tu dah takde. Jadi tak dapatlah setiap tahun RM 20 saje untuk domain. Nanti Asiahost akan bagi email reminder kalau dah dekat datelinenya ye! 

Nampak gaya semua blogger kini dah miliki domain sendiri. Tak kan korang nak diamkan diri je! Apa kata, terus orak langkah dan dapatkan domain sendiri untuk blog kesayangan korang. Kita jadikan blog kita satu blog yang profesional! Kata sayang blog? Inilah masa nak tunjuk sayang tu. :)



p/s: cara daftar dan apa sahaja berkaitan domain ada kat Blog Coklateyes ni ye :) Caranya, korang pergi Search Box dan taip domain. Semua entry ada! Selamat Membaca ye!




4 comments:

  1. setakat ni nak guna blogspot je dulu. mcm gempak sgt bunyik .com , .my ni.. tunggu dah terel mcm nanie baru bole tukar domain kot ahaha

    ReplyDelete
  2. nantiklu dah bulan 12.. akak jgn lupa ingatkan kami semua untuk renew.. hehe.. thanks share akak.. :)

    ReplyDelete
  3. saya ada terima emel pasal promo dot.my rm85...saya antara blogger yg amik promo rm20 dulu...jadi abaikan je la ea promo terbaru ni?

    ReplyDelete
  4. dpt gak email tuh....tp abaikan jela sbb dh grab yg rm20 tuh

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork