Wednesday, February 6, 2013

Randomly Talk

As Salam semua

Honestly, tak tahu sangat pun nak update apa. Cuma gatal tangan ni nak menaip something. Dah macam habit pulak dan memang tak sah kalau sehari tu tak menaip. Tuk tak tuk tak, keyboard berbunyi. Hehehe. Sampai mak aku pun sekarang ingatkan aku, "Tak update blog ke hari ni?" Wah!!! Semangat mak aku ni. Memang, mak selalu jadi penguat kita kan.

So, this is my randomly talk. Harap korang sudi membacanya and maybe you can drop some comment or give some ideas to me. Heheheh! Poyo pulak cakap omputih bagai ni kan! So, mari kita mula


Inspiring Story 


Komen: 
Aku tersentuh sangat baca kisah ni. Walaupun pendek, tapi intipatinya tu tepat. Memang betulkan, bila kita disamping mak atau ayah kita, automatik kita rasa secure. Tak kira lah dugaan apa datang, Insya-Allah kekuatan tu ada untuk menghadapinya. Cuma tulah, belum tentu anak-anak dapat buat apa yang mak ayah kita buat kat kita kan. 


On Dreaming


Komen:

Untuk sekarang ni, aku sangat-sangat mengidamkan rumah tepi pantai. So cool. Aku macam dapat bayangkan, update blog di tepi pantai dengan angin yang sepoi-sepoi bahasa, dengan deruan ombak. Ah nikmatnya semua tu. Rasa tenang sangat kan. Tapi bila fikir tsunami semua, emmmm memang betul peribahasa "Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai".


Something New



Komen: 

Masih lagi aku teringat setiap detik dan ketika. Dalam hidup aku, tak pernah langsung aku diberikan tanggungjawab untuk menghias atau deko mana-mana bahagian. Kalau kat rumah tu biasa-biasa je lah, tapi lebih kepada mak lah yang ubah suai sebab dia lagi hebat kan. Tapi masa simposium di UM ni, aku diberikan tanggungjawab sepenuhnya untuk ubah suai exhibition hall ni menjadi sesuatu yang berbeza sehinggalah terhasil seperti yang kat atas ni. Kalau nak tengok lagi ----KLIK SINI----


Memorable Moment 



Komen:

Ini pulak mungkin tak berapa rare di mata orang, tapi di mata aku... phuh dia sangat legend tahu tak. Bukan mudah nak bercakap depan orang ramai. Lagi-lagi ini majlis worldwide. Nervous aku, tuhan je yang tahu. Gigil, gugup semua ada! Alhamdulillah semua lancar, ----KLIK SINI----


Favourite Shot



Komen:

Entah tak tahu kenapa, tapi gambar ni aku sangat suka. Nampak vintage sangat dan colour scheme dia pun memang menarik. Masa ni aku tengah beli capati. Than sementara tunggu akak tu buat, aku ambil lah shot ni. Orang Kluang mesti tahu tempat ni. Area Kota Johbase, kat Pasar Bulan tu. Bangunan tu semua memang vintage sebab ada yang dibina seawal 1931 lagi. Hmmm, tak tahu pulak Kluang ni munculnya bila??? Heheheh.



Try Again! 


Komen:

Ye. Aku tahu naik belon panas ni bukan semudah yang disangka, tapi aku tetap nak naik belon panas ni lagi. Kalau boleh bukan setakat stay macam tu je, aku nak jalan-jalan lagi. Kenapa? Masih takde jawapan, cuma yang tahu dapat agaklah, mesti pemandangannya best dan cantik. Dan yang paling penting, agak seksa nak naik belon panas ni. ------KLIK SINI------



Finally...



Komen:

Setelah berbulan-bulan aku usha, akhirnya aku dapat juga Eiffel Tower replica ni dengan harga yang murah. Suka sangat ET ni dan memang teringin nak ke sana. Tengok lah kalau ada rezeki kan, mana tahu. Ada sorang kawan aku ayah dan mak dia keje sana. Jadi cuti semester je dia akan fly ke Paris. So, ET memang dah macam KLCC je lah pada dia. Yang aku pulak.... UIYOOOOOOOOOOO!!!! *terbeliak mata. hehehehe. Jakun!




p/s: So, apa yang tengah korang fikir sekarang secara randomlah! 

11 comments:

  1. wah...yg first tu mmg hebat..n betul..:D kita mmg anggap parents perlindungan paling selamat utk kita..

    ps: teringin juga nk taip blog sambil duk rumah tepi pnti.

    ReplyDelete
  2. sgt bermakna kata2 ibu dan anak tu..

    gambar nanie berucap tu dh mcm YB ni..hihii..

    tak pernah pun merasa naik belon panas..kak fieda gayat...

    replica tu ctk la..nak jugak............hihihi...

    gambar lain tak keluar,tak dpt nk komen..hihihi

    ReplyDelete
  3. sgt bermakna kata2 ibu dan anak tu..

    gambar nanie berucap tu dh mcm YB ni..hihii..

    tak pernah pun merasa naik belon panas..kak fieda gayat...

    replica tu ctk la..nak jugak............hihihi...

    gambar lain tak keluar,tak dpt nk komen..hihihi

    ReplyDelete
  4. sgt bermakna kata2 ibu dan anak tu..

    gambar nanie berucap tu dh mcm YB ni..hihii..

    tak pernah pun merasa naik belon panas..kak fieda gayat...

    replica tu ctk la..nak jugak............hihihi...

    gambar lain tak keluar,tak dpt nk komen..hihihi

    ReplyDelete
  5. someday, u'll be there at ET. Amin.. :') And don't forget bring bigger ET replica back home!..

    wah komen mat saleh kau teruss hahaha :p

    ReplyDelete
  6. yuhuuuu nanie,

    Emma singgah sini balik =)

    ReplyDelete
  7. semoga tercapai impian nak ke paris..;)

    ReplyDelete
  8. semoga tercapai impian nak ke paris..;)

    ReplyDelete
  9. so touchy ibu dan anak tu..setujuu sgt =)

    doa byk2, kalau ada rezeki mana tau sampai jugak ET

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork