Sunday, March 17, 2013

Cantik @ Sihat? Ada Dua-Dua Lagi Bagus!

As Salam semua

(ENTRY TAJAAN) 

Rata-rata wanita hari ni memang tahu akan kewujudan Premium Beautiful. Bukan sekadar yang dah kahwin, malahan yang belum kahwin pun tahu. Aku bukanlah selayaknya untuk bercakap dari aspek kecantikan, sebab aku bukannya punya badan yang menggiurkan untuk layak becerita dari prespektif itu. Tapi aku nak bercakap dari aspek kesihatan. Yang mana aku rasa zaman sekarang ni, kesihatan tu lebih mahal dari wang berkoyan yang kau miliki. Seriusly, duit memang tak akan dan tak pernah mampu membeli satu nikmat yang namanya KESIHATAN. 

Saban hari, penjualan PB bertambah. Rata-rata yang aku kenal beli PB bukan tujuan utama mereka untuk dapat body ala-ala Kim Kardashian mahupun Rozita Che Wan, tapi lebih kepada penjagaan diri dan kesihatan yang mana di usia muda lagi mereka dah mula sakit-sakit badan. Malah ada pengguna PB yang seawal usia 20-an. See. Bukan orang tua je sakit tau. 

Macam biasa, untuk yang belum tau PB adalah sejenis korset yang mengandungi infrared yang boleh memperbetulkan saluran darah. Malahan ia dicipta dengan nisbah 70% kesihatan dan 30% kecantikan. 

Kalau kau jenis yang angguk dan ya, mesti statement tu macam takde apa-apa. Tapi dah aku ni  jenis perempuan yang jenis banyak tanya. Kau rasa aku duduk diam je ke? Tidak!!! Aku tanya macam-macam.  



Infrared? Apa tu? Tak bahaya ke?

PB dilengkapi dengan FIR atau Far Infrared Rays yang mana ia adalah salah satu 'energy' yang bagus yang dihasilkan oleh sinaran matahari. FIR ini setelah dieksperimen mampu menghasilkan efek positif pada tubuh badan manusia yang dapat membantu memulihkan stamina dan imunisasi badan kita bukannya memberi kesan tak baik apabila bereaksi dengan badan kita. Ia bukan sama macam sinar UV tu ye. 


Kenapa Betulkan Saluran Darah? 

Kau perasan tak kalau kat hospital, kalau doctor nak detect satu-satu penyakit tu apa yang dia lakukan? Mesti amik sampel darah kan? Sebab apa? Yes, sebab melalui darah seseorang penyakit yang ada dalam badan dapat dikenalpasti. Menurut kajian di Denmark, sampel darah di ambil kerana jika seseorang menghidap sesuatu penyakit hormon dalam badannya berubah dengan penambahan sesuatu hormon dan hormon itu ada di dalam darah. Sebab itu lebih mudah untuk mengenalpasti penyakit melalu darah. Dan dari segi itulah, PB mengambil langkah untuk memperbetulkan saluran darah yang mana sedikit sebanyak akan mengurangkan risiko dari penyakit-penyakit kronik kerana secara asasnya, laluan utama telah diperbaiki


Kenapa mesti pecah ratio? 70-30? Kenapa bukan 100% 

Hehehe. Well, dalam dunia ni kalau kau nak tahu faktanya. Dua benda yang sangat menjadi kegilaan manusia adalah produk kecantikan dan kesihatan. It is totally not fair, untuk PB dicipta berasaskan 100% kesihatan mahupun 100% kecantikan. Sebabnya, kecantikan dan kesihatan berjalan seiring. You can't separate it. Sebab dari sihat datang cantik, dan cantik itu juga sihat. Setuju? Jadi mana mungkin sebagai sebuah produk yang berorientasikan kebaikan untuk semua hanya mementingkan satu aspek sahaja. Kan ada dua-dua lagi bagus! 

Kenapa tak 50-50? 

Sebab walau apa pun keadaan seorang manusia tu, kesihatan perlu diutamakan. Dan PB memang berniat untuk cuba membantu kita dari aspek supplemen kesihatan. Dengan produk dalaman mahupun luaran. Dan nampaknya memang berkesan! :) 

Aku rasa setakat ini dulu pengenalan PB kepada anda semua. Mungkin pendekatan aku berbeza dari penjual PB yang lain. Oh, salah. Aku tak jual PB cuma aku membantu kawan aku ni. Kalau kau nak tahu lebih lanjut, boleh je kau contact dia terus. Atau pun, kalau masih ragu-ragu takpe. Aku tahu. Korang macam aku. Ada 1001 pertanyaan. Nanti aku kupas lah apa kelebihan PB yang menjadi kegilaan? Nantikan next entry. 




Maklumat lanjut sila hubungi :
 SITI FADHILAH 
Email : fadilafadh@gmail.com
Telefon : 013 - 4748772



Jangan risau, kalau masa korang agak fix, Siti akan ikut masa korang. Asalkan korang semangat untuk membantu meningkatkan kualiti kesihatan. Jangan risau, dia baik dan lemah lembut orangnya. Bukan macam aku. Ganas. Tapi ganas pun comel jugak kan! Hahahaha :)

6 comments:

  1. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/segmen-sabtu-by-emas-putih.html

    ReplyDelete
  2. tau xpe kena sihat bwu la cntikk huhuhu

    ReplyDelete
  3. PB memamng bagus.tak dinafikan.teringin jugak nak pakai tapi bile fikirkan ongkosnya..kene fikir banyak kali..phew~

    ReplyDelete
  4. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork