Monday, March 11, 2013

Design Name Card

As Salam semua


Beberapa design name card aku dah pilih dah. Memang berkenan dengan vintage elegant style. Nampak kemas dan padat. Designer pun aku dah pilih jugak. Kawan aku sendiri dari UiTM Shah Alam. So far belum dapat lagi raw material dari dia. Insya-Allah plan aku dalam bulan 4 mesti aku dah ada name card sendiri. 


Bukan apa, memang dah lama dah aku plan nak ada name card sendiri. Since aku berkecimpung dalam bidang emcee lagi. Bila habis je job, mesti ada sorang dua yang tanya dan mintak name card. Dan time tu dengan super malu tersipu-sipu aku sembunyikan muka. Sambil jawab, "Alaaaa kak, kita takde namecard. Kita underground je!". Dan dah banyak jugak saranan yang suruh dan paksa rela aku untuk buat name card. Katanya ni bukan pasal humble ke apa, tapi name card ni macam iklan begerak kita. Mungkin tak sekarang, satu masa orang akan guna. 



Doakanlah semuanya dipermudah. Eksaited sendiri untuk dapat name card tu. Alahai padahal baru first stage aje. Eksaitednya macam apa. Hehehehe. Budget aku nak print 500pcs je, tapi bila bagitau ayah aku dia suruh print 1000pcs terus. Hamboi. Nak sponsor ke? Dia kata, dapat duit Nuffnang tu apa salah laburkan sikit untuk blog semula. Kira macam returning capital lah. Gitu tau ayah aku. Business-minded sangat! Thanks ayah nak sponsor. 




p/s: nak tengok design. kena tunggu! :)





6 comments:

  1. konfem hensem gila name card awak nanti :D

    ReplyDelete
  2. Dua dua cun..
    Bolehlah pos ke sini satu :)

    ReplyDelete
  3. nti jgn lupa share kt blog hehe nk jgk tgk ^^

    ReplyDelete
  4. tu lah kan..kene pilih betul betul nanti bile dah siap menyesal pulak..choose the best ye.jangan lupa bagi fiza satu nanti ye..hihi..untunglah ayah nak sponsor tu..berkat dari ayah (:

    ReplyDelete
  5. betul-betul.. pandai ayah innanie, bussiness plan ma!

    ps: Ayah innanie dah okey?

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork