Sunday, March 3, 2013

Name Card Service. Ada Yang Anda Tahu?

As Salam semua

Berapa hari dah tak update. Sorry. Busy hadiri kenduri kahwin sepupu. Kan aku dah cakap memang tahun ni ramai sangat yang menamatkan zaman bujang. Boleh dikatakan tiap-tiap minggu aku ada jemputan majlis perkahwinan. Insya-Allah mana yang sempat dan ada rezeki aku akan hadir. Jemputan wajib hadir sebenarnya kan. 

Sebenarnya aku nak tanya korang ni, ada kenal tak mana-mana printing service yang bagus, berkualiti dan berpatutan harganya untuk buat name card. Lepas aku pergi MSMW 2013 hari tu, aku rasa macam sedih pulak bila kawan-kawan blogger tanya name card dan jawapannya hambar. Alahai, malu pulak!!!


Aku nak buat yang simple je, tapi design nak ala-ala vintage dan catchy. Juga satu lagi nak berpatutan. Hehehe. Student kan. Bukan apa, senang bila kita jumpa kawan-kawan blogger untuk mereka datang blog kita dan juga sebagai salah satu medium untuk promosi Blog Coklateyes kan. 

So kalau korang ada kenal atau korang tahu mana-mana printing service yang boleh meet my requirement, boleh bagitahu aku tak? 




14 comments:

  1. Nanti kenduri nanie plak kan?hehehe =D
    kita tak tau kedai printing mane2.maaf komen tak membantu nanie..sob3 -____-

    ReplyDelete
  2. Just nak bg pendapat, instead of using name card, nape tak guna sahaja konsep QR Code? Blogger lain boleh scan QR Code kamu by handphone, dan terus surf ke blog, simpan di bookmark...easy peasy dan x keluarkan kos langsung...QR Code pun boleh generate di internet...

    ReplyDelete
  3. saya cadangkan kak Innanie pakai khidmat daripada abang Apit di http://www.fizgraphic.com/ sebab saya rasa khidmat abang Apit bagus. abang Apit ada review beberapa design card yang saya rasa cantik.

    ReplyDelete
  4. tu la nanie..ramai giler org tamatkn zmn bujang thn ni..haigoo..
    *makk!!nk kawen gak..uhuhu

    ReplyDelete
  5. blogger famous leh la pakai business card nie.. hehe ~

    ReplyDelete
  6. aritu akak buat kat ceriakadkahwin rm25-100kpg, just tukar design dr sample kad yg ada tarikh2

    ReplyDelete
  7. perh perh perh nak ber-name kad bagai retis sorang ni.. nak satu ! :D

    ReplyDelete
  8. design, leh cari kengkawan.. kalo nak order namecard, cer tengok2 milkadeal, atau groupon.. kid buat dulu.. murah!

    ReplyDelete
  9. jangan lupa bagi sekeping untukku ye,, hehe

    ReplyDelete
  10. canggihnye, xterfikir nak ada name card! pasni pasti ramai blogger yg nak buat :P

    ReplyDelete
  11. nak buat gakkkk,tapi nanti lah dulu

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork