Wednesday, March 6, 2013

QR Code Untuk Blog

As Salam semua

Alhamdulillah, rasanya setelah berbincang dan bertanya beberapa soalan, dah jumpa dengan dealer untuk buat name card yang bersesuaian dengan budget serta kualiti yang aku inginkan. Insya-Allah aku akan review setelah semuanya berjaya! Dan sekarang ni dalam proses untuk meneliti design-design yang diidamkan. Seperti biasa, aku memang suka pada vintage elegant style. Combination colour masih dalam perancangan. 

So, masa aku publish entry berkaitan name card tu, aku tertarik dengan salah satu cadangan dan komen yang diberikan oleh salah seorang blogger ni :


Bernas betul idea yang diberikan. Aku suka! Betul jugak apa dia cakap. Gunakan element QR Code yang lebih trendy dan up-to-date kan. QR Code adalah Quick Response Code yang mana akan memudahkan orang ramai terus ke blog aku tanpa perlu taip url. Janji ada QR scanner yang boleh didapati secara percuma di App Store dan Google Play Store. Install aje. Aku pun teruslah search generator untuk buat QR code tu kan. Jadi, sekarang ni kalau korang perasan di bahagian sidebar aku dah letakkan QR Code untuk Blog Coklateyes. 

Cuba scan :)

QR Code ni nanti aku akan letakkan di name card jugak. Cuma scan dan taraaaaaaaaaaaaaa terus ke www.coklateyes.my. Android dan blackberry user semua boleh scan! 

Kalau korang pun nak generate QR code untuk blog korang, korang boleh buat di SINI 




p/s: QR Code ni di-invented oleh Toyota, Japan! 



11 comments:

  1. ala senang cite buat sendiri je kak card tu....beli kad manila potong2 sikit haaa tampal je bentuk love2 or apa tu corak vintage ? haaa beli je pembalut hadiah corak vintage tu...senang cite, jd budak2 sekolah sekali sekala apa salahnya hahah

    ReplyDelete
  2. tak paham.. nk scan macm mana,, haha

    ReplyDelete
  3. hehe. namee nak buat gak lah. hehe. tapi kalau orang yg tak canggih mcm mana nak guna code tu ? hehe

    ReplyDelete
  4. Macam kenal je blogger tu, teheeee~....larik!!!!

    p/s: name card combine dgn QR Code menghasilkan name card yg sgt awesome!!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. idea yang bernas..tapi saya x tau bab2 ni semua..

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork