Saturday, April 20, 2013

Pameran Lukisan Hebat Keluarga Emma Maembong

As Salam semua

Semalam di Dewan Tunku Canselor berlangsung pameran seni lukis yang dianjurkan oleh United Women Association yang mana menekankan tema "Wanita dan Kontemporarinya". Seramai 24 orang wanita dari pelbagai laras telah diberi penghormatan untuk memberikan sumbangan lukisan mereka. Dan salah satu yang menarik adalah koleksi lukisan anak-anak gadis keluarga Maembong. Ah, bila cakap Maembong sah-sah semua tahu siapakan. Mesti ingat Emma Maembong kan. Yes, dia adalah salah satu darinya. 

Sumpah cantik cantik sangat lukisan keluarga Maembong. Memang terbaik dan superb sangat-sangat. Aku yang buta seni ni pun impress tengok hasil karya mereka. 







Dan di bawah ni lah antara lukisan Emma Maembong. Artistik dan penuh kontemporarinya. Penuh makna. Memang berbakat besar lah Emma ni.











Yang ini pulak hasil lukisan kakaknya, Shikin Maembong.









Kena promote blog sikit. Heheheh :)


Oh lupa pulak nak bagitau, untuk event pamera ni aku dijemput oleh kawan blogger aku yang jugak pengacara Selamat Pagi Malaysia.  Selalu plan nak jumpa tapi tak berkesempatan. So, kebetulan semalam dia shoot kat DTC, so dia bagitau aku. Aku pun free, teruslah ke DTC dan jumpa dia sekali. Sambil tu boleh tengok macam mana orang shoot kan. Bukan senang! :)




Ini dia Fara Rauf, seorang blogger dan pengacara jugak. Sempatlah bertukar-tukar namecard semalam. Comel je orangnya. Cantik tu sudah pasti lah. Aku yang segan semalam sebab semua comel-comel belaka. Keluarga Maembong tu kau jangan cakap lah, Ya Allah memang flawless kulit. Cantik bergaya. 



Emma tak dapat hadir masa majlis ni sebab kesibukan tugas. Tapi yang penting semua gambar-gambar yang dihasilkan keluarga Maembong ni sangat-sangat artistik. Salah satu pesan kak Yaya adalah "Apa je kalau dibuat dari hati, mesejnya juga sampai terus ke hati!" Kau nampak tak? Memang mendalam kan? 






p/s: Seni itu luas definisinya.






16 comments:

  1. wahhhh. memang chantekk sunggoh! terpengun~

    ReplyDelete
  2. wahh memang cantik cantik lukisan keluarga Maembong ni. bakat turun temurun! :D

    ReplyDelete
  3. lawanya!!! pelukis dan lukisannya dan blogger yang menulis entry ni,, hehehehe

    ReplyDelete
  4. gila ohsem art emma maembong,berbakat besar dia....dah la lawa,berseni,fuhhh

    ReplyDelete
  5. wah dahlah cantik kreatif lak melukis.ni kalau ofcemate lelaki akk tgk mau meroyan sbb dia suka gila kt emma maembong.

    ReplyDelete
  6. Wah bestnya dapat pegi sana dan memang cantik la lukisan emma, ank pelukis kan..mana lagi tumphnya kuah kalau tak ke nasi,hihi :)

    ReplyDelete
  7. Xsangka emma pandai melukis. Gehe

    ReplyDelete
  8. memang terbaiklah family dorang ni.masing masing berseni..awesome art!

    ReplyDelete
  9. comelnyer lukisan .. mcm plukisnya . haha

    ReplyDelete
  10. sesat ke sini masa cari movie satu hari di hari raya oleh emma maembong
    wah! dahlah lawa bebakat pulak tu
    slm kenal ye

    ReplyDelete
  11. Cantik sgt.sgt kreatif

    ReplyDelete

Inspirasi Anda Buat Saya Happy! :)

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork