Tuesday, April 9, 2013

Review Produk Terlaris di Korea : Vita Bright Skin Renewal Mask by Leaders Insolution

As Salam semua

*BACA ENTRY INI SAMPAI HABIS & ADA HADIAH MENANTI PEMBACA BCE!!!

Sebagai pelajar, memang takde masa nak menjaga muka belek-belek depan cermin lama-lama. Kalau nak pergi kelas tu, pakai toner dan serum sikit terus bubuh compact powder dah terus siap jalan! Tapi rutin harian yang macam ni biasanya akan sebabkan kulit muka kusam dan tak bermaya. Padahal umur baru awal 20-an tapi mak oi, kulit mati, kusam kalah makcik-makcik. Jadi macam mana nak dapatkan semula kulit muka yang remaja, bertenaga dan fresh dalam masa yang singkat dan jimat kos?

Ini jawapannya!


LEADERS INSOLUTION MASK VITA BRIGHT

Untuk pengetahuan korang semua, produk ini merupakan produk buatan Korea dan telah diiktiraf sebagai produk kecantikan No.1 di Singapore dan paling laris di Korea sendiri. Baiklah sebelum terus review produk ni, ada bagusnya kalau kita go through pada ingredients produk. 

i) Tidak mengandungi alkohol dan ini adalah bertepatan dengan syariat Islam
ii) Tidak mengandungi mineral oil yang mana kebiasaannya terdapat pada
beauty produk yang lain (Mineral Oil's Effect On Skin
iii) Tidak mengandungi sebarang artificial pigmentation 
iv) Bebas paraben (bahan kimia) dan ini menyebabkan mask Leaders Insolution
sesuai untuk semua jenis kulit

Dan dibawah ni adalah beberapa jenis mask yang ditawarkan oleh Leaders Insolution. Semuanya best dan paling penting harganya sangat-sangat berpatutan iaitu antara RM 8.50 - RM 11.90 sahaja. Macam yang aku guna tu, Vita Bright Skin Renewal yang mengandungi Vitamin C dan membantu untuk melembapkan kulit muka dan memberikan kesegaran pada wajah, harganya RM 9.90 satu pek. 

Perkara pertama yang aku perhatikan pada mask ini adalah dari segi packagingnya yang mesra pengguna. Di bahagian hadapan pek telah diletakkan meter keberkesanan mask. Ini akan memudahkan pengguna menilai dan memilih mask yang bersesuaian dengan masalah kulit wajah yang dihadapi. 


Yang kedua, adalah dari segi size mask. Kebiasaan saiz mask adalah kecil dan tidak meliputi keseluruhan wajah. Tapi dengan Leaders Insolution Mask, keseluruhan muka dapat dilitupi. Tak kiralah muka kau besar dulang mana pun... Serius sangat best! Ini akan menyebabkan essence mask sekata ke seluruh wajah. 



Seterusnya adalah dari segi material mask tersebut. Material yang digunakan untuk mask ini memang berkualiti tinggi. Materialnya adalah seperti kapas lembut yang mana mudah melekap pada kulit muka kita dan sukar untuk tertanggal. Kalau kau pakai dalam keadaan duduk pun, masih terletak dengan elok. Malahan kalau ditengok betul-betul, dia melekap sama macam seolah-olah kita ada second-layer skin! (Perhatikan gambar kedua)

Bahan-bahan yang ada dalam tu semuanya terserap dalam mask dan bila dilekapkan, terus rasa sejuk dan meresap ke kulit muka. Selepas 20-30 minit, bila ditanggalkan... taraaaa! Hasilnya memang kelihatan. Kulit muka aku kelihatan lebih lembap, rasa agak gebu sikit, lembut dan ada shinning sikit. Walaupun baru satu pek je ni digunakan! Teruja gila aku!!! Untuk kesan yang terbaik, digalakkan untuk gunakan dua kali seminggu.

Wah! Nampak menarik kan. Mana nak dapat produk ni???

Jangan risau, zaman sekarang ni... semua dihujung jari! Apa kata korang terus ke Cathyjoy.com. Bukan sekadar mask yang dijual malahan banyak lagi produk kecantikan Korea boleh didapati di sana. Semuanya original dan berkualiti. 



Haaaa, apa lagi... cepatlah ke Cathyjoy.com dan dapatkan produk terbaik dari Korea ni. Bukan tu je, sekarang ni pun tengah ada promosi yang best jugak seperti kat bawah ni.
















Dan part ini yang ditunggu-tunggu!!!!


Khas untuk Pembaca Blog Coklateyes, Cathyjoy.com  menawarkan sesuatu yang awesome!!!

Dengan menggunakan code : 8868, semua pembaca Blog Coklateyes layak untuk mendapatkan diskaun yang sangat hebat!!! Promosi ni berlangsung sehingga 31 Mei 2013. Kalau korang nak beli, bagitau je code tersebut. Diskaun akan diberikan!
PERHATIAN : You may insert coupon code during checkout. Kindly point to "Cart" at the top right side, click on "view cart" and then "Use coupon code"

So, apa tunggu lagi. Jom sama-sama kita manjakan kulit dengan produk terbaik dari Korea ni dan semuanya ada di Cathyjoy.com. Lepas ni boleh fefeling macam artis Korea gitu katanya kan. Hehehehe :)



Overall, dengan harga yang berpatutan, kualiti yang terbaik, bahan-bahan yang bagus dan semulajadi aku berikan 4.5 bintang pada produk ni. Antara yang terbaik dan highly recommended!!! :)




p/s: Beli banyak-banyak ok. Pakai masa nak tidur tu sangat-sangat relax!


21 comments:

  1. KITA BARU NAK BERJIMAT TAPI AWAK DAH BUAT KITA MENGGILA NAK SHOPPING BALIK #emo

    ReplyDelete
  2. Wow! Macam menarik je nih.. Laju2 terjah Cathyjoy.com! \^o^/

    ReplyDelete
  3. Tumpang tanya. kat bahagian mana nak masukkan code tu ? Huhu..

    ReplyDelete
  4. hehehehe..
    kita pun tgh nak review bb cream dia ni...

    ReplyDelete
  5. kak innanie,

    suka dengan produk ni. nak beli jugak lah sebab dia murah kan. btw nak tanya.. tgk gambar kak innanie yang last tu cantik sangat, akak guna bb cream apa ye untuk cover up your face... sbb nampak smooth dan tak tebal. suka

    ReplyDelete
  6. @Rosmiza Ali:

    Click cart -> view cart -> use coupon code :)

    ReplyDelete
  7. wahh mcm best la..nk g serbu la tgk2 hehe

    ReplyDelete
  8. wah ! bestnya. niera pun bakal review produk ni, tapi tak sampai umah lagi. hik3/

    ReplyDelete
  9. ok nak pi terjah.. kalau berkenan nak beli. haha.. nie lah org perempuan pantang nampak sesuatu yg best :P peh gambar last tu innanie comel gila.

    ReplyDelete
  10. Agaknya perempuan terpikat je. Heh. Lelaki maskulin tak pakai mekup. K?

    ReplyDelete
  11. review bagus. sesuai sangat. nak guna code to ek. hehe tenkiu

    ReplyDelete
  12. olo comelnya kak innie!!! runcing gitu dagu... deno ni jugak bambam

    ReplyDelete
  13. best nye manjakan kulit. huhu nak jugak. btw, baru follow sini ^^

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork