Tuesday, April 2, 2013

"Seriusly, aku harap sangat parent aku mati!"

As Salam semua

Mana yang follow instagram aku (@innanieariff) memang dah tahu, semalam aku ada post satu gambar yang mengejutkan dan macam tak percaya aku dibuatnya.



See. Kau tengok lah, ni jenis anak apa ni? Aku pun tak tahu nak cakap apa. Aku track back balik twitter dia, apa sebab sampai dia boleh tweet benda macam ni. Rupanya, dia geram dekat mak ayah dia hanya sebab dilarang untuk bersosial dengan kawan-kawan. 

Mungkin di pihak dia, apa yang mak ayah dia buat tu sesuatu yang dibenci... tapi sebagai anak melampau dan keterlaluan sangat sampai doakan macam ni pada mak ayah kita. Tahu tak apa sebab mak ayah larang kita keluar? Tahu tak yang kat luar sana tu, ada beribu manusia yang bukan berhati manusia. Ada manusia yang bertopengkan syaitan, berhati binatang. Awak tu perempuan adik. Mak ayah buat gitu sebab dia sayang awak! 

Walau apa pun, sebagai anak... hormat mak ayah. Selagi dia masih bernyawa, sayangilah mereka. Doakan yang baik-baik untuk mereka. Marah, geram dan benci macam mana pun awak pada dia... dia tetap insan yang mampu bawak kita ke syurga. Jangan mintak benda buruk jadi pada mereka. Takde mereka nanti, baru awak tahu macam mana tinggi rendahnya langit ni hidup takde orang tua! 




p/s: Redha Allah bergantung pada redha ibu bapa! 




27 comments:

  1. keluar dari mana agaknya budak tue !! puihh

    ReplyDelete
  2. astaga, dia tak tahu agaknya apa yg dia cakap tu satu doa.

    ReplyDelete
  3. Ya Allah , sampai mcm tu sekali .. istifar banyak2 ..

    ReplyDelete
  4. Teruknyaaaa budak ni..
    Belum merasa lagi tiada orang tua.

    Kita kena jugak hormat ibubapa walau seburuk mana pun mereka..

    ReplyDelete
  5. retweet je balik, cakap kat dia..takut2 dia yg mati dulu sebelum mak bapak dia mati...budak tak cukup otak!

    ReplyDelete
  6. astaghfirullah,, moga dia insaf and minta maaf dengan parents dye,, amiin

    ReplyDelete
  7. kurang hajarrr punya anak...
    kalau akak jadi mak dia, masa baru lahir tu, terus buang kat tong sampahh je...ekekekee...

    ReplyDelete
  8. bella pun ada ternampak budak ni kat twitter . kebetulan bella follow dia haritu . astaghfirullah . kalau la betul2 jadi ape yg dia cakap tu , baru la dia tahu nasib dia cane kalau takde ibu ayah .

    ReplyDelete
  9. MasyaAllah. ada anak yg mendoakan mak bapak dye cm nie.. tak sedar dek untung btl...

    ReplyDelete
  10. aduh! kenapalah sampai mcm nih..sekali dah tade..baru menyesal agaknya.

    ReplyDelete
  11. Kalau mak bapak dia baca nie kompom, kecik hati parent dia..boleh nangis diorang, hmmmm

    ReplyDelete
  12. But Meya rasa dia attention seeker je tu kak. Nak follower ramai. Taktik kuno. Btw tak pasal2 dapat dosa n title anak derhaka free2. Ich3 :(

    ReplyDelete
  13. bdk2 zaman skrg camnilah. sampai mendoakan mak ayah mati. Takot2 Allah tarik nyawa dye dulu kang.

    ReplyDelete
  14. Ada jugak baca tweet budak ni.. baru 16 tahun... huhu.. kesian pun ada jugak..

    ReplyDelete
  15. Apala nak jadi budak2 zaman2 skang ni.. Makin lama makin teruk..

    ReplyDelete
  16. haha. Saya doakan dia sedar. tu je. Good topic la dear.

    ReplyDelete
  17. erkkksss..moga Allah bagi petunjuk kat dia..x baik taw doa camni kat mak ayah

    ReplyDelete
  18. eh, anak siapa nie? mesti mak dye menyesal lahirkan anak mcm nie --"

    ReplyDelete
  19. Allahu, remaja zaman sekarang *geleng kepala*

    ReplyDelete
  20. Masyarakat pun kena jadik positive, kalau asyik condemn glongan-golongan macam ni pun tak boleh. Memang takkan membuahkan hasil. Kebanyakkan orang kita malas nak ambil tahu dan lebih banyak menghukum golongan seperti ini daripada memberi nasihat dan kesedaran :)

    ReplyDelete
  21. reply tweet dia, and cakap " seriously, aku harap sangat ko mati dulu dari parents kau".

    Ok..saya gurau.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork