Wednesday, April 3, 2013

Sumbat Dalam Beg

As Salam semua

Random post. Tak berapa sihat sangat sebenarnya. Bangun pagi, tekak rasa lain macam je. Haish, jangan lah buat hal. Sabtu ni ada job emcee. Ni suara dah serak-serak basah takde energy. Harap pulih segera. Please be kind. :)



Kau tahu tak, aku ni ada habit. Dalam beg aku walau pun ada partition tapi selalunya mesti huru hara beg aku. Bila nak keluarkan barang, mula lah kena kembur semua. Mula semua melompat. Hahaha. Jadi setiap seminggu sekali mesti aku akan kemaskan beg aku ni. So, ni sedikit sebanyak barang yang memang permanent duduk dalam beg aku. Bawak ke hulu ke hilir. Berat mata kau tengok, berat lagi bahu aku memikul. 

  1. Purse Charles&Keith. Hadiah daripada Kirin. Bestfriend aku. Dah koyak dah PVC dia tu, tapi sayang nak ganti baru. (C&K: Terima kasih Shakirin!)
  2. Kunci kereta. Bukan aku punya, bapak punya!
  3. Wifi TOGO by P1. Nyawa jugak. Banyak membantu. Coverage di Kluang sangat awesome. 5stars aku bagi. Tapi customer service P1 macam jilake sikit lah.   (Tak Tertahan Lagi)
  4. Samsung Camera. Hadiah daripada Blog Coklateyes ni. (Bila Blog Membuahkan Hasil)
  5. The Body Shop Sakura Blossom Perfume. Wangi. Suka buat aku awesome! (Dengan RM1 Dapat Hamper The Body Shop) 
  6. Rexona Teen Spray Deodorant. First time beli yang jenis spray. Selalu beli liquid punya. Ubah bau. 
  7. Pendant brooch. Suka betul aku pakai brooch tu untuk ke majlis kahwin ke apa. Sebab dia nampak Melayu. Kerawang-kerawang. 
  8. Sample pack The Face Shop Rice Foam. Tadi cuba. Bau wangi macam air beras tu.
  9. In2it Two-way Foundation. Dah dekat 4 tahun aku guna. Walaupun dalam waktu tu, ada jugak aku guna jenama lain, tapi masih tak boleh kalahkan dia. Rasa ringan dan flawless melampau tahu!
  10. Avon Blusher. Red rose colour. Copet mak punya. Mak dah tua, tak yah pakai blusher! hahahaah
  11. BB Bold 9700. Hadiah dari dia. Thanks. Tahun ni nak lagi boleh! (Speechless) 
  12. Sepit rambut.  Bukan free hair, tapi selalu lupa letak mana. Jadi senang, sepit kat tali bag. 
  13. Miss T Make-Up Bag. Sama macam aku hadiahkan Cik Lyeen dalam pertemuan dating kami. Tapi biasanya aku tak bawak pun make-up bag ni. Aku just tinggal dalam kereta Akim je. Mana yang penting je aku bawak. Takut cair kan. (Dating Dengan Blogger Sabah Pulak)
  14. Charger. ----tiada dalam gambar---- ini pun selalu aku angkut. Gila kau. Tu penyambung nyawa aku dan dunia luar. 

See. Kalau dah nama perempuan tu, memang macam-macam nak disumbat dalam beg. Sebab tu lah trend sekarang beg besar gedabak. Perempuan dengan beg memang tak dapat dipisahkan. Tu belum lagi kalau kau dah ada laki. Kunci kereta dia, wallet dia, box sunglass dia, perfume dia, semua sumbat beg kau. Hahahaha. 

Dan sekarang, aku plan nak cari beg baru. Tapi sayang pulak since beg Sophie Paris (Sophie Parid for Shopaholic) ni sangat-sangat bagus kualitinya. Even pakai dah berbulan-bulan dah pakai secara daily usage pun, materialnya tak menggelupas tau. Selalu kan, kalau leather mesti menggelupas kan. Ini memang terbaik lagi. Talinya pun kukuh dan takde masalah langsung. Zip partition dalamannya semua masih ok! Aku sayang gila bag ni. Cun pun cun! Jadi, maybe kalau nak beli beg, aku ke Sophie Paris je sebab harganya pun murah dan berbaloi!





p/s: Aku suka tote bag!

27 comments:

  1. wahhhh...banyaknya barang....huhu

    ReplyDelete
  2. hadiah awesome sekali, , GA selama satu bulan,,apa tunggu lgi,,jom join
    http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-artisamess.html

    ReplyDelete
  3. wah macam2 ada dalam beg kak innanie. ada aje benda nak letak kan. hahaha. :D

    ReplyDelete
  4. casing BB kaler pink tu sama cm kte..hee

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum innanie...banyak nyer mesti kena bawa beg besar ni...:)

    ReplyDelete
  6. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  7. wah, macam-macam ada. penuh beg tu. hehehe :P

    ReplyDelete
  8. kita perempuan kan, dlm beg mengalahkan poket doraemon hehe

    ReplyDelete
  9. ha3.. ni mcm selongkar beg retis jea ni..

    ReplyDelete
  10. wahh!! mak siap ada blusher..hehe..nice blog.. amal follow blog ni...

    ReplyDelete
  11. wah.patut la mcm kenal handbag tu.. beg sophie. yayy... :)
    kalau ima, beg tu dh mcm beg doraemon dah.mcm2 ada. pampers ank pun ada, makanan pun ada.tu lah kena ada handbag yg besar.

    ReplyDelete
  12. ai.. dari segmen emas putih..
    done/already follow sini.. follow me back yea.. =)
    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-by-emas-putih.html

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. dah kawen nanti ada anak lagi bertambah la barang2 dalam beg kita..heheh

    ReplyDelete
  14. Perempuan kalo boleh nak sumbat semua je skali..haha

    ReplyDelete
  15. I baru nk tag you to do "what's in my bag" post, then buka2 your blog, dah ada dah! Wah AJAIB! haha. nice post. :)) suka suka

    ReplyDelete
  16. Sangat betul! Semua benda kalau boleh nak humban masuk dalam beg.. Dan lagi betul bila dah kwen ni segala wallet, jam tangan, kunci itu ini segala mak nenek incit laki punyer masuk dalam handbag kite skali.. Tapi tang menggalasnya tu nanti, humban kat incit laki gaklah.. Hehe, gile ko berat kot. Bagai nak tercabut bahu mak noks.. Ahahaha!

    ReplyDelete
  17. kalau beg i .. yang berlambak ialah resit, segala macam mak datok resit. horhorhor ;D

    ReplyDelete
  18. Hehehe..bila dah ada anak lagi la..pampers, baby wipes, baju spare, botol susu, ubat nyamuk..brg mak dah takde dah..cukup dgn purse, hp dgn bedak..dah boleh keluar

    ReplyDelete
  19. bila dah ada anak lg byk benda nak isi dalam beg.. kekekekeke

    ReplyDelete
  20. Banyak betul barang sumbat dlm beg

    ReplyDelete
  21. Perghh..banyaknya koleksi dalam ba.. Dalam bag kita hanya ada dompet, phone, minyak cap kapak.. :)

    ReplyDelete
  22. banyaknya barang...... deno hanya ada purse dan handphone

    ReplyDelete
  23. Same ler kite.. Paling stress time nk cri kunci. Kdg terpaksa keluarkan semua benda. Grrr

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork