Thursday, June 20, 2013

5 Blog Kecantikan Terbaik Pilihan

Assalamualaikum semua

Perempuan. Mana mungkin berpisah dengan barang kecantikan. Walaupun kadang-kadang tak beli tapi sekadar cuci mata dan tahu apa yang terkini dan terbaik di pasaran itu boleh mereleasekan hormon-hormon stress. Tambah lagi stress kalau nak beli poket tengah kering. Melopong aje lah. Muahahahah!



Sekarang ni, kalau kau nak cari atau tahu pasal apa-apa pun mesti korang google kan. Even nak buat assignment pun google lebih membantu katanya. Jadi, disebabkan itu, aku nak share sesuatu dengan korang. Aku nak share 5 Blog Kecantikan Terbaik dalam senarai pilihan aku



1. PLUSIZEKITTEN by Tammy Miu

Ini memang pilihan aku sejak dari dulu lagi. Ada beberapa perkara kenapa aku letakkan blog Tammy sebagai blog kecantikan nombor satu pilihan aku. Pertama, aku suka macam mana Tammy review sesuatu produk kecantikan. Dia akan review secara detail dan akan beritahu seberapa banyak info yang ada supaya pembaca dapat tahu sejauh mana produk itu bersesuaian dengan kulit kita. Tammy jugak banyak menganjurkan contest yang hadiahnya bukan calang-calang. Blog Tammy bukan semata-mata review produk kecantikan, ada banyak lagi cerita-cerita personal Tammy yang menarik. Dia selalu berkongsi tips dan idea dalam blognya. Serius, blog Tammy memang akan bagi aku satu kepuasan. Tambah pulak, gambar-gambar dalam blog Tammy sangat cantik. Lagi aku suka. Ehem. Tammy jugak inspirasi aku sebab dia plus size juga!!! :)




2. THE CHENCY by Chency

Ini jugak favourite aku. Chency ni aku pernah jumpa masa Unboxing Party Bag of Love kat Paradigm Mall. Personally aku suka blog dia sebab dia memang selalu review beauty product yang tengah in trend. Seperkara yang aku suka bila Chency review satu produk, dia akan keluarkan satu jadual dan summarize kan semua ciri-ciri terbaik dan komen mengenai produk tersebut di pandangan dia. Jadi, secar tak langsung ini akan memudahkan kita untuk tahu keberkesanan dan kesesuaian produk tu dengan kita. Walaupun kadang-kadang produk yang direview agak mahal, tapi apa salahnya kalau kita nak tahu nak buat comparison kan. Good job Chency!




3. BLOG COKLATEYES by INNANIE ARIFFIN 


Kata orang, kita kena yakin dengan apa yang kita buat. So, memang aku yakin dengan Blog Kecantikan Pilihan aku. Blog aku sendiri. Ecewah. Pada aku, blog aku ni ada kelebihan tersendiri yang membuatkan ia stands out daripada blog kecantikan lain. Aku cuba memberi info dan maklumat yang terbaik buat pembaca blog aku dengan penggunaan Bahasa Malaysia yang terbaik dan mudah difahami. Penjelasan dan pandangan yang aku utarakan, merupakan pendapat peribadi yang secara jujurnya memberikan input terbaik buat pengguna. Bukan itu sahaja, aku juga cuba mengubar persepsi bahawa cantik mestilah kurus. Pada aku, cantik adalah keyakinan. Dan keyakinan itu tidak semestinya dari badan yang kurus, cukup dengan peribadi mulia dan keterampilan yang kemas, personaliti yang menarik dan menjadi diri sendiri. 




4. Sabrina Tajudin by Sabrina Tajudin

Aku mula kenal blog ni sejak mula-mula lagi dia bertapak dalam dunia blog. Masa tu dia guna nama SabrinaArt.  Seriusly, aku suka cara dia review satu-satu produk sebab always nampak comel macam tuannya. Aku pernah jumpa dia masa event Systema tempoh hari. Lagi satu, blog ni selalu keluarkan entry wishlist Sabrina. So, secara tak langsung kita boleh tahu apa beauty product terbaru dan on demand sebab pada pandangan aku Sabrina seorang yang memang follow the flow kalau pasal beauty product ni. Macam biasa, Sabrina seorang yang super duper creative. Ilustrasi dan gambar yang di upload semua comel. Banyak jugak tips kecantikan dan kesihatan yang dia beri. Dia selalu jugak menang-menang beauty product competition ni dan lagi geram aku tengok bila dia dapat hadiah yang comel-comel. Sama macam dia. 





5. Sabby Prue by Sabrina 


Jangan confius. Ye dengan yang atas tu memang sama nama. Sabrina. Dan memang menjadi sebutan orang nama Sabrina memang cantik belaka. Kak Sabby ni aku first time jumpa masa Unboxing Party Bag of Love kat Paradigm Mall hari tu. Yang ini aku nak bagi tabik hormat kat dia. Sebab apa? Sebab dalam ramai-ramai blogger Kak Sabby sangat-sangat comel dan maintain muda. Kalau korang tahu umur Kak Sabby mesti korang tak akan percaya. Sebab dia nampak macam budak awal 20-an tau. Comel pulak tu! Tambah lagi, pandai buat kek dan cookies semua. Alahai complete set lah akak ni. Pa'kal je aku takde abang, kalau tak... aku ngorat kan Kak Sabby untuk abang aku. hehehehe. Kak Sabby ni, dalam blog dia aku suka sebab selalu bagi tips kesihatan dan review beauty product dengan gaya tersendiri. Humble dan barangan yang digunakan affordable. Yelah kalau kita tengok orang review beauty product seketul sampai ratus-ratus, mahu tak kita ni geram je tahan nafsu kan. Again, Kak Sabby seorang yang stylist dan fashionable. Yang penting, dia mengekalkan gaya muslimah. Suka!!! 



Jadi sekarang ni dah tau kan 5 Blog Kecantikan Terbaik Pilihan aku. Dan aku yakin ada banyak lagi blog review beauty produk kat luar sana yang turut sama meriah dan terbaik. Apa kata korang share dengan aku. Untung-untung kita boleh dapat banyak lagi tips dan info kecantikan! :) 

Apa tunggu lagi, jom pergi terjah 5 blog atas ni!!!


56 comments:

  1. alololo... terharu saya.. ini serius! thank you for listing me! ,3 peluk cium peluk cium ntuk awk! hope dpt jmpa lg... <3

    ReplyDelete
  2. semua blog2 ni masih baru la bagiakak..baru nak kenal/.heheh

    ReplyDelete
  3. Adikku sayangggg.. I'm so touched! Thanks so much for your acknowledgement. I love your blog too, u r the best! Big hugs and kisses! xoxo :)

    ReplyDelete
  4. semua saya tak mengetahui nya pun.btw, blog akak lawa la.

    ReplyDelete
  5. OMG?! IT THAT MY BLOG yang kat teratas sekali...OHMAIKUCING memang touching ni sob sob... dahlah i dah banyak focus kat community sekarang..takda masa nak review review ni... kena lagi sweet compliments dari Innanie...coklate sedap ku..

    OH... dah nak pengsan terharu ni..malam malam pagi pagi buta.... suddenly I datang sini..tengok apa ni..

    Omaigawd... kenapa nak shock kitaorang macam ni... I dah tak boleh tidur now.. OOHHHH COME HERE I ALSO SUKA U PLUS SIZE (species sama sama)

    HUGSSSSSSS & KISSSSSSESSSSSSS

    ReplyDelete
  6. sy suke sy suke... tq for the info, nanti nk terjah satu2 blog.

    ReplyDelete
  7. Masa I stalk blog yo blog, tiba-tiba click masuk ke blogpost. Aww~~ Bestnya, dapat aku masuk tempat ke-2 nie. *hugging hugging

    Saya sgt suka you tau, sikap yang positive sentiasa menceriakan suasana dan mempengaruhi kawan jugak, lol. Love you and let's buat blogosphere sgt tempat yang amat indah dan menarik. *love&kiss

    ReplyDelete
  8. Menarik, Terima kasih buat N3 blog2 kecantikkan ni.. Boleh dapatkan info tambahan disana nanti. Tahniah juga kerana blog sis yang menarik ni.

    ReplyDelete
  9. sweet blog sis,,,thanks sharing blog kecantikan nie..Jom buat masker....mudah sgt2 tau, korang mesti suka..
    http://bit.ly/1hcipo1

    ReplyDelete
    Replies
    1. best laa blog nie siap share blog kecantikan yang terbaik... sy pun baru je nak berjinak-jinak dengan website nie tuu pun sebab saya mmg ada produk kecantikan yang best untuk di kongsikan...
      jom la tengok apa yang best di sini ---->http://bit.ly/CantikCaraSelamat

      Delete
  10. salam jemput datanglah ke blog saya.

    ReplyDelete
  11. Mmg best blog nie...sukeeeeee sangat nak singgah...Madam sy nak bagi tips hilangkan jerawat. dulu saya memamg banyak jerawat.satu muka gatal2 n bernanah..tapi Alhamdulillah saya amalkan limau nipis seminggu 2 kali saya gosok kat muka. sekarang dah licin. minum air banyak n elakkan kacang. Inilah saya sekarang...Alhamdulillah... http://www.mybeautybooster.com

    ReplyDelete
  12. mmg best blog ni..sukeeeeeee sangat nak singgah. Hebat mdm nih! saya nak share jugak tips. dulu saya ade jerawat satu muka. macam mana saya hilangkan senang jer. limau nipis potong pastu gosok kat muka seinggu dua kali...Alhamdulillah lama2 hilang dan sekarang licin muka saya..selamat mencuba...

    ReplyDelete
  13. nice blog...
    jemput follow blog saya: peminatvitamin.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. cantikla blog ni...
    jom follow blog akak ^_^
    ----> http://samshoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Kalau banner pun dah comel, orangnya mesti comel gak. thanks for the review sis.!
    baru bertatih dalam blogging lepas jadi freelance writer health/beauty.

    Jemput baca blog post kita:
    http://littlemommylotte.blogspot.com/2014/08/3-cara-cepat-dijamin-boleh-cantik.html

    ReplyDelete
  16. Nice blog sis ;) ^^

    Kalau ade masa lawat la Blod sye plak ye :)

    http://tajuddinblog.blogspot.com/2014/08/mirica-skin-supplement.html

    ReplyDelete
  17. menarik..tq for list..
    http://bondasha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. terima kasih atas perkongsian

    jemput singgah d blog saya yer http://haniqhanisalihah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Good Sharing... Pasni nak terjah blog2 tu.. Jom singgah blog saya. shahhaslinda.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. tq for sharing...Jomsinggah blog saya yer mommymiabeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Menarik semua ni. ada review pasal GlutaCaps tak? Dengar kata glutacaps produk putihkan kulit seluruh badan paling hot sekarang ni?

    ReplyDelete
  22. wow, sukanya bila tengok gambar-gambar mekap yang cantik dan comel2 gitu...

    ReplyDelete
  23. comelnya blog...saya baru lagi dalam arena blog ni..tengok barang make up..amboi gojes..



    ReplyDelete
  24. kerenn blog nya.. saya suka saya suka..
    kalau ada waktu, mampirlah ke blog saya. makasih :-)

    ReplyDelete
  25. seronok baca blog ni...saya baru nak blajar brblogging.
    www.mamaumair.com

    ReplyDelete
  26. seronok bace blog ni...saya baru blajar berblogging
    www.mamaumair.com

    ReplyDelete
  27. senang rasanya mampir di blog ini, menarik artikelnya. sila kunjungi website saya sist
    http://toko-suntik.com/blog/

    ReplyDelete
  28. makin bertambah koleksi blog untuk kecantikan deh.

    ReplyDelete
  29. info keren untuk 5 blog kecantikannya....

    ReplyDelete
  30. terbaik..terima kasih untuk perkongsian info

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. meyhh lah singgah blog saya. bnyak produk kecntikan dan kesihtan. murahh2 jee uolss ^^
    http://hanibeautyandhealthshop.blogspot.my/

    ReplyDelete
  33. Pusat produk suntik putih dan obat suntik putih, suntik pemutih permanen terbagus terbaik, yang di gunakan para aris indonesia dan asia
    Info pemesanan bisa kunjungi website kami http://suntikputihartisindonesia.blogspot.co.id/

    ReplyDelete
  34. Skin witening injection
    Pusat produuk suntik putih dan obat suntik putih ,suntik putih permanen terbaik terbagus yang di gunakan artis indonesia dan asia
    Untuk pemesanan bisa kunjungi webset kami http://mahkotasuntikputih.blogspot.co.id/

    ReplyDelete
  35. Skin witening injection
    Pusat produuk suntik putih dan obat suntik putih ,suntik putih permanen terbaik terbagus yang di gunakan artis indonesia dan asia
    Untuk pemesanan bisa kunjungi webset kami http://mahkotasuntikputih.blogspot.co.id/

    ReplyDelete
  36. Pusat produk suntik putih dan obat suntik putih, suntik pemutih permanen terbagus terbaik, yang di gunakan para aris indonesia dan asia
    Info pemesanan bisa kunjungi website kami http://suntikputihartisindonesia.blogspot.co.id/

    ReplyDelete
  37. assalamualaikum. jom singgah blog saya. http://mylovenaurah.blogspot.my/2015/09/Hilangkan-jerawat-dan-parut-jerawat-dengan-shaklee.html

    ReplyDelete
  38. Luar biasa blog nya.. artikelnya bagus rekomended dh.. Ditunggu postingan selanjutnya ya..^_^

    ReplyDelete
  39. keren-keren yah beauty blogger disana

    ReplyDelete
  40. wah banyak juga blog kecantikan yg cantik2 :))

    ReplyDelete
  41. sangat bermanfaat sekali, dan sekali ingin mencoba
    pada diriku semoga hasilnya seperti apa yang aku inginkan
    terimakasih

    silahkan mampir

    disini

    ReplyDelete
  42. Insya allah nak jenguk juga
    http://affizarcorner.blogspot.my/

    ReplyDelete
  43. Thank you sebab listkan. Senang nak tengok utk rujukan.

    ReplyDelete
  44. Salam akak. Sangat menarik. Lepasni senang nak terjah log blog tu heee

    Jemput juga singgah ke blog saya.
    👉 http://www.syakillaazam.my/

    ReplyDelete
  45. seronok bace blog ni...saya baru nak blajar buat blogg
    http://seriwanita.com/

    ReplyDelete
  46. salam perkenala n...cantik blog sis..
    boleh singgah ke blog sayae wwww.ayzzabeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. best entry.jwmput comment entry sy.nak cantik berseri kan?
    https://ummiqadeer.com/2017/09/15/dah-pakai-macam-macam-produk-tapi-kulit-tak-licin-jugak/

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork