Wednesday, July 10, 2013

Header Baru Blog Coklateyes : Sentuhan Sendiri dan Lebih Sweet Kali Ini!

Assalamualaikum semua

Perasan tak perubahan kat Blog Coklateyes? Hehehe. Alhamdulillah, berjaya jugak aku siapkan sendiri header tak seberapa ni. Aku ni kan jenis cepat bosan. Bila satu benda tu dah biasa aku gunakan, hari-hari aku tengok... sampai satu tahap mulalah mata aku ni mintak something fresh. Ada jugak tanya dengan beberapa orang designer blog, tapi buat masa sekarang tempahan ditutup! 

So godeh punya godeh.... google sikit contoh-contoh header yang ada... lama-lama rajin pulak nak buat sendiri. Memang lah kata orang niat kat hati macam nak buat advance sikit. Nak letak icon social media kita kat header la kononnya... tapi skill takde. Aku ni pun main bantai je buat. Bukan pernah belajar pun Photoshop ke hape. Tapi bolehlah sikit-sikit kan. Jadi inilah hasilnya...




Kali ni aku ubah sikit theme colour blog. Daripada earth tone kepada sedikit pastel. Konon nak nampak macam sweet lah kan. Se-sweet orangnya. Hahaha. Dan aku tambahkan sedikit description blog [Bold, Beauty & Inspiring] di bahagian atas header. Bold tu bukan blackberry bold tau. Bold tu maknanya showing an ability to take risk, courage and brave. Haaa gitulah bajetnya. Beauty tu pulak bukan cakap aku cantik ke ape, no-no-no. *perasankan* Nak bagitau the beauty of life dan inspiring, sudah semestinyalah tujuan BCE adalah menginspirasi orang lain supaya lebih positif dan yakin diri. Insya-Allah. 

Aku tambah jugak tagline blog ni. Yang telah berubah daripada first header dulu. Kali ni aku pilih, "Life is like a box of chocolates". Mendalam quotes ni dan memang kena dengan Blog Coklateyes. Yes. Macam yang kita tahu, memang kehidupan kita ibarat sekotak coklat sebab kita tak akan tahu coklat apa yang kita akan dapat. Manis ke, pahit ke rasanya. Tapi kalau dah nama coklat... pahit atau manis mesti akan menggembirakan kita jugak kan. So, kehidupan kita akan menjadi satu kejutan buat diri sendiri dan pastinya itu semua akan mematangkan kita. 

Jadi, Alhamdulillah... boleh lah buat header sendiri. Rasa seronok pulak sebab boleh buat gaya kita kan. Kebetulan ada masa terluang. Harapnya korang pun suka dengan penampilan baru Blog Coklateyes ni. Lebih pastel & lebih sweet. Insya-Allah lebih menginspirasi. Heheheh. 

Ini kat bawah header-header yang aku gunakan. Tak pernah buang. Semua tu berharga. Terima kasih pada kawan-kawan & designer blog yang sebelum-sebelum ni. Anda semua awesome !



1. Header Klasik from Alieff.com



2. Header Vintage dari @HeyAzwan, pemilik Blog Downgila yang gila awesome tu!



Last but not least.... terima kasih pada Azhafizah pemilik blog Sihatimerahjambu. [KLIK ENTRY INI]. Vector pada header yang aku gunakan tu adalah hadiah sempena hari jadi aku ke-23 daripada blogger tersebut. Dia memang terer buat vector!!! Aku suka sangat. Sama jugak dengan lukisan karikatur hasil sentuhan Nurdani pemilik blog Younique Nurdani [KLIK ENTRY INI]. Pun aku suka. Insya-Allah next header lukisan dari dia pulak aku gunakan! 



p/s: Kawan-kawan blogger semua baik hati. Terharu. 





38 comments:

  1. Replies
    1. terima kasih normi. puas hati lah buat sendiri kan.

      Delete
  2. assalamualaikum innanie....cantik2..:)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. sejak hati berbunga-bunga kakak! hahahah :)

      Delete
  4. buat ape pun..berubah macm mana pun blog innani tetap menarik..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahwahwah wah!!! terima kasih Alhamdulillah...

      Delete
  5. pandai kamuh buatkan header. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah boleh lah Jard. Kaedah cuba jaya je tu... tak pro mana pun.

      Delete
  6. jom join ga raya..

    http://nooramyma.blogspot.com/2013/07/siapa-maw-duit-raya-rm50.html

    ReplyDelete
  7. cantik sokmo header Innanie. jeles ha.haha.

    kalau nak letak karikatur nanti, bagitahu saya ya, boleh saya ubah apa patut sebab saya nak bagi nampak lebih cantik lukisan tu and lebih 'logik'

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Dani. Boleh lah ni... baut sendiri kan... tapi kamu tetap jadi saya punya sifu dalam art tau...

      Delete
  8. Kreatif ! Draw untuk Hariz boleh ?

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe alaaa kalau nak buat orang, takut orang tak berkenan pulak.. heheheh :)

      Delete
  9. cantik, menarik, tertarik kau memang da bomb! huhu.. kreatif la innanie ni...

    ReplyDelete
  10. cntik n kreatif! blog pn kemas je..suke tgok!

    ReplyDelete
  11. Cantik nye kak! best nye dh tuka header. suka newest nye sebab pink and sweet!!!!!!!!!!! <3

    ReplyDelete
  12. gojes header. sukasukasukaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. waaahhhhh... sekali sekala kena tukar header.. kan? baru cool.. :)

    ReplyDelete
  14. cantik la kak, huhu pink gittuw

    ReplyDelete
  15. cantik2!!!! terkejut juga deno tadi... hihi^^

    ReplyDelete
  16. cunn lg dari sentuhan dear hehee :)
    cantik suka :)

    ReplyDelete
  17. Hi! Plenty cutest blog you promote here. Really love a lot of this creative action. I never saw like this artistic blog before.

    ReplyDelete
  18. Assalam. sangat cantik header baru blog coklat eyes.. :D. jemput join contest pertama saya, http://wannurrr.blogspot.com/2013/11/contest-im-diva.html. ^_^

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork