Sunday, September 15, 2013

PERHATIAN BUAT 1100 PENGGUNA DOMAIN [dot my] HADIAH DARI BLOG COKLATEYES

Assalamualaikum semua

[STICKY ENTRY UNTIL 15 SEPT.2013. LATEST ENTRY ARE DOWN BELOW]


Sekitar Disember 2012 yang lepas, Blog Coklateyes telah melancarkan pemberian 1500 domain percuma [dot my] kepada para blogger seluruh Malaysia. Jika korang terlupa, KLIK SINI

Domain percuma tersebut, perlu direnew sekitar bulan Disember nanti dengan bayaran RM 20 sahaja sebagaimana yang dijanjikan dalam kontrak. Alhamdulillah tahun pertama percuma kan semua??? Jadi tempoh percuma tu dah hampir tamat! 

Sepanjang pengetahuan aku, ada 1100 domain aktif yang berdaftar melalui kempen yang aku jalankan ni. Namun atas beberapa masalah teknikal, senarai 1100 nama domain tersebut tidak dapat diupdate. 

Oleh itu, aku mohon kerjasama semua blogger yang menggunakan domain [dot my]  melalui Giveaway aku pada tahun 2012 tu untuk berikan nama, email dan url blog di bahagian komen entry aku ni. 

Kegagalan korang buat perkara tersebut, MUNGKIN akan menyebabkan korang membayar lebih daripada harga promosi yang sepatutnya korang terima. Jadi, cepat-cepat sebarkan berita ini dan minta kawan-kawan yang gunakan domain [dot my] dari Blog Coklateyes untuk update keaktifan url mereka dengan kadar segera. 

Mungkin ada yang berfikir untuk tidak renew domain yang anda gunakan sekarang. Anda dibenarkan untuk berbuat demikian. Namun kekurangannya adalah domain anda ini akan expired dan menyebabkan kesukaran Google mengenal pasti semula blog anda. Dan seperkara lagi ialah anda tidak akan menerima harga promosi RM 20 itu semula selepas ini. 

Don't worry, harga renewal masih lagi sama RM20 sahaja. Paling murah antara yang lain!!!



*seperkara lagi, nanti aku akan update... ASIAHOST bukan lagi reseller MYNIC. Kesemua 1100 domain yang berada di bawah aku kini dikawal selia oleh sebuah company yang lebih kukuh dan mempunyai tahap efisensi yang bagus. Aku mohon maaf atas segala kelemahan dan kesukaran yang dihadapi oleh korang semua sepanjang berhubung dengan ASIAHOST. Aku mohon maaf untuk itu. Tapi, company baru ni...aku janji... semuanya berjalan baik dan respon positif diberikan. Aku jugak akan mintak segala respon, feedback & servis untuk dipertingkat lagi!


JOIN GROUP INI JUGA BAGI MEMUDAHKAN URUSAN RENEWAL FEE.


SILA UPDATE & TINGGALKAN BUTIRAN YANG DIKEHENDAKI SELEWATNYA 15 SEPTEMBER 2013. 




92 comments:

  1. muhammad zul fahmi bin aziz
    fahmi_aziz91@ymail.com
    http://www.fahmiaziz.my

    ReplyDelete
  2. Dah mesej melalui FB Page. Kalau dah baca, sila reply mesej tersebut ye.
    Thanks

    ReplyDelete
  3. NUR HANIS BT ROSLAN.
    nurhanisroslan@ymail.com
    www.wadahberbicara.my
    DAN
    hz_zulaikha@yahoo.com
    www.nukilanhaniszulaikha.my

    ReplyDelete
  4. Mohamad Hafizi Lut bin Mat Jusoh
    tengkuiji@gmail.com
    www.tengkuiji.my

    ReplyDelete
  5. Fyfy Liew.
    fyfyliew@yahoo.com
    www.fyfyliew.my

    ReplyDelete
  6. Nurul farhana binti mohamad sabri
    nugrulsakura@gmail.com
    http://www.nugrulsakura.com

    ReplyDelete
  7. Nurmujahidah binti ismail. princess_arorae@yahoo.co.uk . www.mujadafewa.my

    ReplyDelete
  8. Mimi Azirah binti Kamaruzzaman
    mimiazirah84@gmail.com
    http://www.mimiepinkummi.my

    ReplyDelete
  9. Mimi Azirah binti Kamaruzzaman
    mimiazirah84@gmail.com
    http://www.mimiepinkummi.my

    ReplyDelete
  10. Yan Ty
    themptyanty@gmail.com
    http://www.yanty.my

    ReplyDelete
  11. ramainya yang daftar under awak ye?? mak aih. seribu lebih blogger tu

    ReplyDelete
  12. wah bestnya.. selalunya mahal kan. teringin jugak nak tukar domain pada dot com. tapi belom brkesempatan :)

    ReplyDelete
  13. Lizzie Yasmin
    pink_frogy33@yahoo.com
    http://www.kisahkatakpink.my

    ReplyDelete
  14. che nurul azieyan che mood
    azieyan89@gmail.com
    http://www.nurulazieyan.my/

    ReplyDelete
  15. khairul amran marhaban
    hairulamran@gmail.com
    irul.my, bekamkl.my dan amran.my
    Haritu tanya kat asiahost kenapa bila nak renew harga RM30, mereka kata memang RM30. Entah la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak daftar under package tu ke???

      Delete
    2. ya.. saya daftar under package tu. guna coupon code "coklateyes" tu kan..

      Delete
  16. Assalamualaikum yanggggggg, sheila pun guna dot my under awak... thanks bagitau!

    Norsheila binti Salleh
    sheilashahfiekry@gmail.com
    www.sheilashahfiekry.my

    ReplyDelete
  17. norliana abdul malek
    yanayien@yahoo.com
    http://www.nazlyizan.my/

    ReplyDelete
  18. MUHAMMAD IZZAT SYAHIR BIN JUSUH
    pooh_spongebob92@yahoo.com
    http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/

    ReplyDelete
  19. AIDIL HAIDIR BIN SAMSUDIN

    aidilhaidir@gmail.com

    www.pipoq.my
    www.qica.my

    ReplyDelete
  20. Nurul Nabila Natasya.
    natasyapink@gmail.com
    http://www.natasya-pink.my/

    ReplyDelete
  21. Saya Guna Dh , Tapi Tktau Tiba2 Blog Tkleh Bukak , Pastu Tukar Blogspot Balik..

    NUR AMIRAH BINTI MOHD SAFIEE
    amer.blue01@gmail.com
    http://amirahamer.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. nurul saadah abdullah zawawi
    cahayahappiness@gmail.com
    http://www.cahayahappiness.my/

    ReplyDelete
  23. badrul hisyam
    baddoutzen@gmail.com
    http://www.bard.my/

    ReplyDelete
  24. Fadhilah Nahar
    diela3279@yahoo.com
    http://www.delimazamrud.my/

    ReplyDelete
  25. haris khairuddin
    haryz.maniac@gmail.com
    http://www.haryzkhairuddin.my

    ReplyDelete
  26. Mazniza Binti Othman
    www.estetika.my
    estetikacollection@gmail.com

    ReplyDelete
  27. nur akmal binti khalib
    asqalani02@yahoo.com
    http://www.cikgubest.my

    ReplyDelete
  28. nur akmal binti khalib
    asqalani02@yahoo.com
    http://www.cikgubest.my

    ReplyDelete
  29. Noor Rasyidah Bt Yusof
    cyidayusof@gmail.com

    http://www.cydasite.my/

    :)

    ReplyDelete
  30. Sharia Nadirah Mohammed Rodzi
    snadirah46@gmail.com
    http://www.akkudira.my

    ReplyDelete
  31. Nurul Hidayah Binti Ab Rahman
    nhar_lan@yahoo.com.my
    http://www.cikgucomel74.my/

    ReplyDelete
  32. RM 20, murah tu! saya punye RM 36 per year. huhu.

    ReplyDelete
  33. hye dear~wink2

    syazwani che suliman
    wanieerra@gmail.com
    http://www.pelangi6767.my

    ReplyDelete
  34. alahai you harap2 tadak prob..

    nurazilah abd manaf
    kupas_bawang7@yahoo.com
    www.dearxila.my

    ReplyDelete
  35. Wan Safie Wan Omar
    kitatauke@gmail.com
    www.kitatauke.my
    www.cutidimana.my

    ReplyDelete
  36. Hazirah Muhamad Muslim
    hazirahcrystal@yahoo.com
    www.hazirahmuslim.my

    ReplyDelete
  37. im here!

    maidilister anak jaili
    lyster_linda@yahoo.com
    www.maileyjayley.my

    ReplyDelete
  38. Sharina Binti Saimon
    opzzpinky@yahoo.com
    www.opzzpinky.my

    ReplyDelete
  39. nur ainalhanisah binti rasli
    aien.hermionie@gmail.com
    http://www.aienhermionie.my/

    ReplyDelete
  40. nur ainalhanisah binti rasli
    aien.hermionie@gmail.com
    http://www.aienhermionie.my/

    ReplyDelete
  41. assalamualaikum innanie....wah sekejap je masa berlalu dah nak setahun rupa2nya yer...;)

    ReplyDelete
  42. Ahmad Syakir Salman Abdul Latif
    syakirsalmanlatif@gmail.com
    http://www.learntobetheperfectsecretadmirer.my/

    ReplyDelete
  43. farah wahida bt putra
    farahwahidaputra@yahoo.com
    http://www.permatabiru.my

    ReplyDelete
  44. Khairul Bariah Salleh
    kaybee8481@gmail.com
    http://www.mamakaybee.my

    ReplyDelete
  45. oh iya?

    untungnya ada syarikat yg lebih efficient! nanti nanti beritahu ya.. patut pun deno email pada asiahost takde reply ttg domain yg deno dah remove tu..

    ReplyDelete
  46. kalau saya baru nak beli...dapat diskaun tak? huhuhu seyes... mmg dah lama nakkan domain .my
    kalau ada tolong inform ya.... tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak domain http://manzarina.my
      baru nak mendaftar...boleh ker?

      Delete
  47. afendi, afendiabutalib@gmail.com
    www.menulismenconteng.my

    ReplyDelete
  48. Kak saya emel ya maklumat di atas. Sebab maklumat di atas adalah privasi dan tidak boleh didedahkan kepada umum. Takut disalah guna oleh spammers. Kalau di US, boleh disaman.

    ReplyDelete
  49. Farhana Hanafi
    msanato@gmail.com
    www.anato1608.my

    Thanks for the info Innanie... Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin :)

    ReplyDelete
  50. MOHD LOKMAN BIN RAMLI
    ahmadramli80@gmail.com
    http://www.lokmanramli.my

    ReplyDelete
  51. Johari Hassan airellairenna@gmail.com for http://www.mentariminda.my/ dan
    airell_airenna@yahoo.com for http://www.ekspresi.my/

    ReplyDelete
  52. Johari Hassan airellairenna@gmail.com for http://www.mentariminda.my/
    airell_airenna@yahoo.com for http://www.ekspresi.my/

    ReplyDelete
  53. Setakat ini perkhidmatan amat memuaskan sangat, cuma awal2 tu agak kelam-kabut.
    Nama: Hanif Bin Idrus
    e-mail: hanif@tkr.com.my
    URL: http;//www.hanifidrus.my

    ReplyDelete
  54. Setakat ini perkhidmatan amat memuaskan sangat, cuma awal2 tu agak kelam-kabut.
    Nama: Hanif Bin Idrus
    e-mail: hanif@tkr.com.my
    URL: http;//www.hanifidrus.my

    ReplyDelete
  55. nama : hafiz hafizol

    email : hafizhafizol@gmail.com

    url : http://www.hafizhafizol.my/

    ReplyDelete
  56. Nama : Shahrul Izwan B. Jamil

    Email : shah_roll91@yahoo.com

    URL : http://www.heyshahrul.my

    ReplyDelete
  57. Nama: Nurul Aini Binti Mohammad Zakaria
    Email: ainizakaria92@gmail.com
    URL:http://www.ainizakaria.my

    Akak..ada sedikit kemusykilan. Kenapa ye, bila saya nak renew domain ini harga dia RM30 1tahun?

    ReplyDelete
  58. Nama : Nurain Syahirah Ismail
    Email : nurainlife@yahoo.com
    URL : www.nuraisyahirah.my

    ReplyDelete
  59. Nama : Nurain Syahirah Ismail
    Email : nurainlife@yahoo.com
    URL : www.nurainsyahirah.my

    ReplyDelete
  60. Nama : Nurmaisarah Binti Azmi
    Email: sarahazmi93@gmail.com
    URL: http://www.sararose.my/

    ReplyDelete
  61. nama : Nurmaisarah binti azmi
    email :sarahazmi93@gmail.com
    URL: http://www.sararose.my/

    ReplyDelete
  62. Nama : Nurulsyazwani Binti Rosli
    Email : waneyredza@gmail.com
    URL : www.waneyrosli.my

    ReplyDelete
  63. Nama : Nurulsyazwani Binti Rosli
    Email : waneyredza@gmail.com
    URL : http://www.waneyrosli.my

    ReplyDelete
  64. Nama : Ahmad Faizi Redza Bin Rosli
    Email : faizi.redza@gmail.com
    URL : www.faiziredza.my

    ReplyDelete
  65. nama : Nur Dzafirah Binti Mohd Zain
    url : http://www.nurdzafirah.my/
    email : white_black1792@yahoo.com

    ReplyDelete
  66. Nama : Nur Dzafirah binti Mohd Zain
    Email: white_black1792@yahoo.com
    URL: http://www.nurdzafirah.my/

    ReplyDelete
  67. Nama: Norizan binti Jamali
    Emel: norizanj@gmail.com
    URL: http://noreason.my

    ReplyDelete
  68. nama:noorhaslinda binti shamsuddin
    Email:lin_midori@yahoo.com
    url:www.ckod-ckodok.my

    ReplyDelete
  69. nama: haffiz ismail
    email:rpeace_peacemaker@yahoo.com
    url:http://www.duniabawahtempurung.my/

    ReplyDelete
  70. nama : Syifaul Saira
    email : collide91@gmail.com
    url blog : http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/

    nak tukar ke domain ley ke?

    ReplyDelete
  71. Nama : Muhammad Haziq
    Email : hazissac@yahoo.com
    url blog : www.malaymovie.my | www.ohsemnews.my

    ReplyDelete
  72. Nama : Haz Issac
    email : hazissac [@] yahoo.com
    url : www.malaymovie.my | www.ohsemnews.my

    ReplyDelete
  73. nama : norhasyimah husna bt alias
    email : husnaalyas@yahoo.com
    url : www.husnaalyas.my

    ReplyDelete
  74. Nama: Alexander Irvin.
    Emel: alexanderirvinjoseph@gmail.com .
    Domain: www.alexanderirvin.my

    ReplyDelete
  75. Nama: Alexander Irvin.
    Emel: alexanderirvinjoseph@gmail.com .
    Domain: www.alexanderirvin.my

    ReplyDelete
  76. Karmiza
    ministryofsweetness@gmail.com
    www.ministryofsweetness.my

    ReplyDelete
  77. Norzaimah A Bakar
    Erynastuff@gmail.com
    www.healthybeauty.my

    ReplyDelete
  78. whoaa..dasat ni..domain dot my beli aritu malas nak renew..ahaha..projek tak jadi..

    ReplyDelete
  79. NURSHAHIDA BT MAT KASIM
    shida201@gmail.com
    www.mashikadapunyacherita.blogspot.com

    ReplyDelete
  80. Siti Norazifah binti Yazid
    gee_azie0306@yahoo.com
    www.geeazielove4eva.my

    ReplyDelete
  81. Johari Hassan
    airell_airenna@yahoo.com
    www.ekspresi.my

    Johari Hassan
    airellairenna@gmail.com
    www.mentariminda.my

    ReplyDelete
  82. safarin bin sulaiman
    safarinsulaiman@gmail.com
    www.phat.my

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork