Monday, August 12, 2013

Review : CLINIQUE Dramatically Different Moisturizing Lotion + & Mini Give Away

Assalamualaikum semua

[48 HOURS SPONSORED POST]

*Baca entry sampai habis sebab ada Mini Give Away Khas Buat Pembaca BCE.

Masalah kulit kering bukan lah satu benda baru untuk kaum wanita. Memang rata-rata masalah wanita Asia adalah kulit kering kerana cuaca yang panas dan lembap. Disebabkan masalah kulit kering ni, of course lah masalah lain pun mula timbul. Contohnya macam kulit muka menggelupas, merah-merah dan paling teruk boleh naik jerawat. Ye dak???

Tapi, usah risau lagi... meh sini aku nak perkenalkan korang dengan satu produk yang dah hampir 45 tahun berada di pasaran.  Produk penjagaan kulit wajah yang takde tandingnya.


CLINIQUE DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTURIZING LOTION  +



Sejak diperkenalkan pada 1968  dan diformulasi pakar dermatologi terkenal, Dr.David dan Dr. Catherine Oreintreich. Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ memberi keberkesanan yang memang tiada tandingan dan telah dinobatkan sebagai antara Best Beauty Product. Dengan formulasi baru, Clinique telah mencipta losyen pelembap wajah yang menggabungkan kesempurnaan untuk penggunanya. Formulasi baru ini bersesuaian dengan kulit wanita masa kini yang semakin sensitif dan tidak bermaya akibat faktor perubahan persekitaran seperti cuaca dan gaya hidup. *Hamboi, macam repoter tak?


APA FORMULASINYA?




Ingredients :

Asid Hyaluronic, Glycerin & Urea 
  • Hyaluronic Acid which is proven effective in helping skin hold onto moisture for improved hydration.
  • Glycerin is a well known humectant that attracts moisture to skin and is considered highly "hygrospic". It absorbs water from the surrounding air. 
  • Urea is a naturally occurring component in the production of skin's own natural moisturising factor (NMF).
Fragrance :
FREE

Targeted User : 
Very Dry to Dry and Dry Combination 

Price :
RM 68 for 50ml
RM 125 for 145ml

Result of Reformulation :
- 54% improvement in skin's barrier strength in 8 weeks without changing the famously silky texture.

- Double the moisturisation level for comfortable hydrated skin 


APA KATA AKU?


Musim jerebu yang lepas menyebabkan kulit aku jadi agak bermasalah. Kering dan rasa agak kasar sedikit. Sepanjang aku menggunakan Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ ni, yang dapat aku rasakan adalah losyen ni LEBIH MUDAH MENYERAP ke dalam kulit. Kebiasaannya, sebanyak 2-3 jam diperlukan untuk satu-satu losyen menyerap ke dalam kulit tetapi dengan Clinique DDML+ hanya lebih 5-10 minit sahaja. Jadi tak payah lah kita tunggu lama-lama nak bagi dia kering kan...



Selain daripada tu, losyen ni jugak TEKSTURNYA LEMBUT DAN TIDAK MELEKIT. Part yang tak melekit tu aku suka. Biasalah, orang macam aku ni kan cepat berpeluh muka. Tak cun lah kalau berpeluh tu nampak warna putih sebab ada losyen kan... tapi Clinique DDML+ DIJAMIN tak akan ada situasi macam tu. Ini kerana ia telah diserap ke dalam kulit dan melembapkan kulit wajah kita.

Bagi sesetengah losyen, bau wangi yang kuat mungkin mengganggu. Even aku sendiri pun kadang tak berkenan sangat bau terlalu wangi untuk losyen ni. Untuk Clinique DDML+ ni, ia adalah 100% Fragrance-free!!! Bukan itu sahaja, Clinique DDML+ ni jugak, telah DIUJI SECARA KLINIKAL dan berjaya memberi kesan dalam masa 8 MINGGU! Jadi jangan risau, memang TIADA ALAHAN dan RADANG untuk kulit kita.


MINI GIVEAWAY!




Yes, yes! Aku tahu part ni ramai yang tunggu kan. Part Mini Give Away. Hehehe. Alah aku pun tertunggu-tunggu sebenarnya. Excited kan. Baiklah, untuk menghargai pembaca Blog Coklateyes... satu Mini Give Away akan dijalankan bermula 18/7/2013 sehingga 25/7/2013(11pm).

Caranya mudah :

1. Follow Blog Coklateyes & Mana-mana 2 link media sosial Blog Coklateyes di bawah ini

2. Tinggalkan Nama, Email & URL Blog (Jika Ada) di bahagian komen entry ini BESERTA
3. Lengkapkan SLOGAN dibawah ini :


"Blog Coklateyes memikat hati saya kerana ____________________________________"
(tidak lebih 20 patah perkataan) 


(SEMUA JAWAPAN & DETAILS HENDAKLAH DIBERIKAN DI RUANGAN KOMEN SAHAJA.)


- Sebanyak 5 Pemenang akan dipilih. 
- Pemilihan pemenang adalah berdasarkan slogan paling kreatif
- Setiap pemenang akan menerima
DUA Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ (15ml) 



So, apa tunggu lagi. Tak susah kan. Cepat rebut peluang ni dan rasailah perbezaan dramatik pada kulit wajah anda dengan DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTURIZING LOTION+ dari CLINIQUE. 

Untuk sebarang info & maklumat lanjut layari :

Laman web : http://www.clinique.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/cliniquemalaysia
You Tube : http://www.youtube.com/watch?v=jokMmfelnDY



Selamat Mencuba!





35 comments:

  1. NAMA : Rosmiza Ali
    EMAIL : rosmizaali@gmail.com
    URL BLOG : http://pape-jer.blogspot.com

    "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana pengisiannya yang menarik dan mudah difahami di samping design layaout nya yang kemas dan ringan"

    ReplyDelete
  2. Blog Coklateyes memikat hati saya kerana banyak informasi menarik seperti produk kecantikan , pakaian bagi plussize seperti saya, cerita comel awak dengan akim dan saya paling suka entry awak tolong akim design-kan rumah sebab memberi inspirasi kepada semua golongan bujang jikalau mereka ada rumah bujang kelak. ehem-ehem dan layout blog terbaru semakin feminin dan kemas, membuatkan saya tidak jemu scroll semua entry-entry lawa innaniearifin :') semoga satu hari nanti jika saya free, kita boleh lepak berbuka bersama tauuuu! cuma saya nak bagi suggestion untuk awak set-kan background ni kepada fixed supaya bila kita scroll, background tetap statik tak mengikut scrolling sekali hihi

    Liyana Lunia (cute) , liyanalunia@gmail.com , http://www.liyanaa.com

    ReplyDelete
  3. Nama: Nur Shulaili Sareh Husin
    Email: white_blood7@yahoo.com.my
    URL Blog: http://cintaitupurple.blogspot.com/

    Following your Twitter (Nur_Shulaili) & Google + (Nur Shulaili)

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana saya sangat respek dengan Innanie, berkeyakinan tinggi dan blog Innanie padat dengan informasi menarik, terkini serta melingkupi kepelbagaian topik..

    ReplyDelete
  4. product nie memang dah lama dipasaran dan diakui kehebatan product nie..licin je muka...:)

    ReplyDelete
  5. Xila
    kupas_bawang7@yahoo.com
    www.dearxila.my

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana penuh informasi dan dapat memberi inspirasi yang berkesan dalam setiap penulisannya.

    ReplyDelete
  6. Akakkkk comelll saya join..
    http://www.wadahberbicara.my/2013/07/clinique-beauty-giveaway.html

    ReplyDelete
  7. Nama: Cik Honney
    Emel: nurhanisroslan@ymail.com
    Url blog: http://www.wadahberbicara.my/2013/07/clinique-beauty-giveaway.html


    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana tuannya sangat peramah di samping penggunaan tatabahasa dalam setiap entry yang disampaikan sangat memudahkan pemahaman bagi setiap pembaca.

    ReplyDelete
  8. SYAKIRAH BINTI SAMAT
    cacadudez@gmail.com
    http://gadiscactuz.blogspot.com/

    "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana best, comel and sangat tertarik kau memang da bomb !!".

    ReplyDelete
  9. Nama: Nur Antasya
    Email- tasyabittersweetlife@gmail.com
    Url Blog: antasyaaslinda(dot)blogspot(dot)com

    "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana membuat saya pegun dengan cara penulisan dan penyampaian yang membuka minda saya terbuka terhadap sesuatu isu."

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum, cubalah mana tahu Nanie nak pilih..hehe..Amin..

    Nama: ASYIK IZAS
    Email: asikinwan@yahoo.com
    URL Blog: http://asyikmaiburogu.blogspot.com/

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana penulisannya yang teratur dan memberi inspirasi kepada saya malah salah satu blog yang sangat berilmiah untuk dibaca.

    ReplyDelete
  11. Wow... Ada Giveaway tu... Rugi tak join, espesially wanita... ;)

    ReplyDelete
  12. nama: nur ain
    email:writetoayien@yahoo.com
    ayienmustaza3487.blogspot.com


    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana banyak informasi terkini serta maklumat yang diperolehi dalamblog ini

    ReplyDelete
  13. Nama Diana rashid
    Email: diana.rashid36@gmail.com
    URL Blog: http://www.dianarashid.com

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana entry yang penuh motivasi dan tuan blog yang sentiasa positif.

    ReplyDelete
  14. wahhh bestnya , hahah tak penah pakai dan tak tahu benda nie :)

    ReplyDelete
  15. Nama : Nurmujahidah binti Ismail
    Email : princess_arorae@yahoo.co.uk
    URL Blog : www.mujadafewa.my

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana ia memberi inspirasi dan keyakinan diri yang bukan calang-calang yang saya tak dapat daripada blog lain. ini fakta. :)

    ReplyDelete
  16. NAMA : Sally Yatiey
    EMAIL : sally2494@gmail.com
    URL BLOG : http://sallyyatiey.blogspot.com

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana saya suka akan gaya penulisan Kak Innanie Ariffin dan entry yang dihasilkan olehnya sangat memberikan inspirasi kepada saya.

    ReplyDelete
  17. Fyfy Liew
    fyfyliew@yahoo.com
    www.fyfyliew.my

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana terdapat banyak informasi menarik dan tips-tips yang membantu pembaca membina keyakinan diri.

    ReplyDelete
  18. Memikat hati saya kerana terdapat jawapan untuk segala persoalan tak kira dalam dunia blogging, kehidupan ataupun kecantikkan. Boleh jadi salah satu BLOG RUJUKKAN TERBAIK.

    TQ beb..

    Lizzie Yasmin
    pink_frogy33@yahoo.com
    www.kisahkatakpink.my

    ReplyDelete
  19. NAMA : Nurul Syarafina Binti Ahmad
    EMAIL : orange.2707@gmail.com
    URL BLOG : http://blogfyna.com

    "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana setiap hasil nukilan yang dikongsikan boleh dijadikan rujukan dan menangkap di jiwa. Bila masuk ke blog ini umpama dari mata jatuh ke hati. Rugi siapa yang tidak jejakkan kaki disini. Selain itu, sentuhan tuan rumah ini dengan pengunjung buat kita rasa dekat dan selesa."

    ReplyDelete
  20. trending, stylo and beauty =)

    Nama: Yatie Fizzy
    Email: gieyatt2003@gmail.com
    URL: http://darihati-yatiefizzy.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. sonoknyerrr...i like blog innanie..suke2..nak join..

    NAMA : SITI NADIA BT JOHARI
    EMAIL : rockers.sakura@yahoo.com
    URL BLOG : http://miszrockers.blogspot.com

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana cara penulisan innanie yang sangat menarik, kemas dan mampu menarik ramai pembaca untuk membaca.Blog ini bukan hanya mengisahkan tentang kehidupan innanie malah mmemasukkan tentang pakaian, produk kecantikan dan tips-tips yang boleh diguna untuk semua orang seperti tips berkenaan blog.Blog ini mempunyai pemilik yang sangat comel dan kawan karib yang sangat hensem..hehehe..pemilik blog ni sangat peramah sebab tu saya suka blog ini..i love u innanie..hehee

    ReplyDelete
  22. Nama : Ahmad Syakir Salman Salleh @ Abdul Latif
    Email : syakirsalmanlatif@gmail.com
    Url Blog : http://www.learntobetheperfectsecretadmirer.my/

    " Blog Coklateyes memikat hati saya kerana penulisannya punya dengan gayanya yang tersendiri serta ikhlas dalam memberikan informasi kepada pembaca, perkongsiannya sangat produktif dan intelektual. "

    ReplyDelete
  23. nak join gaklah..

    saya suka baca blog coklateyes sebab dia suka skodeng blog saya sambil gelakkan gambo saya..
    hahahahahaha just joking...

    ReplyDelete
  24. NAMA : Sabrina Tajudin
    EMAIL : hello(dot)nsabrina(at)gmail(dot)com
    URL BLOG : http://sabrinatajudin.com

    "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana saya suka ceklat! dan pemilik blog sgt manis org nya, dan friendly. sgt seronok baca blog dia! <3

    ReplyDelete
  25. NAMA : Shazwani Aziz
    EMAIL : shad_oasis@yahoo.co.uk
    URL BLOG : http://kronisendiri.blogspot.com/


    "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana coretannya yang mana mungkin boleh dilupakan, perkongsian asam garam kehidupan hasil nukilan ikhlas seorang insan"

    ReplyDelete
  26. "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana coretannya yang mana mungkin boleh dilupakan, perkongsian asam garam kehidupan hasil nukilan ikhlas seorang insan"

    ReplyDelete
  27. NAMA : MUHAMMAD ZUL FAHMI BIN AZIZ
    EMAIL : fahmi_aziz91@ymail.com
    URL BLOG : http://www.fahmiaziz.my

    "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana memberikan seribu satu inspirasi tidak kira latar gender, usia atau ras. Perspektif disampaikan santai, padat dan mudah difahami"

    ReplyDelete
  28. Nama: Nurul Hanani
    Email: lovely.balqis@yahoo.com
    URL Blog: http://d-doladolly.blogspot.com

    Blog Coklateyes memikat hati saya kerana yang paling utama, entri akak sesuai untuk semua lapisan serta golongan masyarakat ;) Selain dari kehidupan akak, akak juga menyelitkan info-info penting dan tip-tips berguna di dalam blog yang boleh diaplikasikan dalam kehidupan ;)

    ReplyDelete
  29. NAMA : ANIS SHAHIRAH BINTI NOOR SHAWAL
    EMEL : anisnoorshaw@gmail.com
    URL BLOG : http://sweet21forever.blogspot.com/

    slogan : "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana blog ini telah memberikan saya inspirasi dalam kehidupan dan terdapat pelbagai info mengenai kecantikan :)"

    ReplyDelete
  30. with ke without sama je cantik. ewahh

    ReplyDelete
  31. NAMA : MUNIRAH BINTI ABDULLAH
    EMEL : muniiera@gmail.com
    URL BLOG : http://muniiera.com

    slogan : "Blog Coklateyes memikat hati saya kerana blog ini simple dan intipati sgt mudah di fahami. Di sebabkan saya mencari tips tips kecantikan melalui carian google saya menjumpai blog anda. Teruskan menulis dan memberi tips tips yang berguna ya :D"

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork