Thursday, July 25, 2013

Review Timeless Truth Instantaneous Brightening Cooling Mask

Assalamualaikum semua

[PRODUCT REVIEW]

Beauty Routine aku takde lah susah mana. Aku tak suka yang terlalu ambil masa sampai berjam-jam. Macam nak belek muka sehari suntuk. No-no. Itu bukan type aku. Aku lebih prefer something yang mudah, berkesan, dan berbaloi. See. Nampak tak betapa precisenya aku, lagi-lagi bab kecantikan ni. Ewah! Orang kata, muka tak cun tak pe...asal pandai jaga. Oklah tu kan! :)

Sepatutnya dah lama aku publish pasal this product, tapi apa boleh buat... laptop aku kan hari tu screen crack sampai masuk service, semua gambar pulak dah dalam tu so memang berjanggut lah aku kena tunggu untuk publish entry ni. Sorry ye. 

Ok. Back to our main topic. Ini aku nak bagitahu kat kau, aku memang rajin jugak lah pakai mask. Bukan apa, konon-konon feeling kat spa gitu bila pakai mask. So relax kan. Segala masalah tu macam hilang sekejap lah bila kau dibelai dengan mask. Ecewah! Let me introduce you with...

TT Instantaneous Brightening Cooling Mask 


Baiklah, untuk TT IBCM ni, ada 4 kelebihan dalam satu mask. Haaa itu yang seronok aku dengar tu. Kira macam in one package, macam-macam kau dapat. Dengan kelebihan - cooling, whitening, moisturizing dan smoothens skin... bagi aku dah cukup lengkap untuk kau dapatkan rawatan muka seolah-olah di spa.





Ingredients :
STAY-C 50, m-Tranexamic Acid, Calendula, Menthol, Hyaluronic Acid, DI Water 

STAY-C®50 reduces dark spots and slows down formation of melanin to allow even toned finish for the skin and brings back clarity. It is one of the best active ingredients for skin whitening, and builds a blockage for UV rays.

m-Tranexamic Acid is medically used in prohibiting bleeding issues. It is proven to have highly effective result in reducing melanin growth and pigmentations. m-Tranexamic acid is capable in reversing and inhibiting dark spots to fight mild inflammation.

Hyaluronic Acid is non-toxic that serves as the most important space filling substance in the human body. It holds water in the skin to keep collagen hydrated and provides a youthful look. Hyaluronic Acid has moisturizing capabilities on skin’s structure.

Menthol is derived from peppermint. It is used as a cooling agent and fragrance to give a refreshing and soothing sensation to the skin.

Targeted User :
All-skin-types user 

Price : 
RM 8/sheet 


Bila aku cuba TT IBCM ni, sehebat namanya, memang cooling habis. Sejuk semacam rasa dia. Sesuai betul untuk orang kita yang beriklim panas ni kan. That's why ia dirumus khas untuk orang Malaysia sebab boleh cool kan kulit muka. Kulit muka ni kalau kering macam-macam masalah akan timbul kan! Aku betul-betul suka lah icy cool sensation dia tu. Memang boleh restkan kulit muka kita. 


So aku gunakan around 20-30 minit macam tu, sambil layan lagu-lagu unplugged. Wah! Nikmat. Memang terasa gel cooling nya meresap ke dalam kulit muka. Insya-Allah kalau diteruskan ni, mesti struktur, tona dan kelembapan kulit muka akan bertambah baik. 

Paling penting, untuk TT IBCM ni adalah berbaloi. Bukan senang nak dapat mask yang banyak manfaat dengan harga berpatutan di pasaran kan. Aku memang fully recommend pada semua wanita-wanita di luar sana yang stress dan mahukan penjagaan muka yang terbaik, beli lah sekeping dua TT Instantaneous Brightening Cooling Mask ni. 



Untuk lihat lebih banyak produk & maklumat lanjut :



Thanks a lot to Tammy for this kind opportunity : http://www.plusizekitten.com/ 



10 comments:

  1. first time baca review pasal product nie...bleh try cari nie,cam best je:)

    ReplyDelete
  2. memang banyak kegunaanyer..bagus juga..why not kan kalo kita try

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tu lah nadia sebab banyak kan, so macam worth it for rm8/sheet. sedap gila sejuk dia tu. lagi nak tdo kita gunakan!

      Delete
  3. Asyik pun suka pakai mask..dh mcm2 jenis mask cuba tp yg ni belum pernah lg cuba..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah asyikk ke main ni suka pakai mask jugak ye.. patut berseri gebu gebas muka dia!

      Delete
  4. mungkin boleh direkemenkan kepada wife nanti mana tau dia berminatkan...:)

    ReplyDelete
  5. thank you sayang!!! XD siap boleh masuk our list...dah.....

    ReplyDelete
  6. Cam best best jer pakai tu. Nak beli jugak lah :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork