Saturday, August 3, 2013

Review Eksklusif Vanity Trove Raya Special with Sasa | Raya Beauty Give Away

Assalamualaikum semua

[ADVERTORIAL POST]

*Baca sampai habis...ada hadiah menanti pembaca.

Sebagaimana yang aku cerita semalam, aku dengan gembiranya menerima Vanity Trove Raya Special. Alahai bukan kepalang aku gembira. Lompat sikit lah! Yippie!


Jadi, mari kita tengok... apa khazanah dalamnya! Lagi tambah gembira, trove ini adalah hasil kolaborasi eksklusif Vanity Trove dengan Sasa Malaysia. As you know-lah, Sasa Malaysia merupakan butik kecantikan terkenal di Malaysia ni. Segala macam beauty product ada dijual di situ. Aku pun selalu usha beauty product dan perfume kat Sasa Malaysia! 


Fuhyoh!!! Memang meriah lah trove raya kali ni. Penuh satu kotak barang-barang yang best semuanya. Senyum bangga aku sekejap. Ada 6 produk kecantikan yang di-highlight untuk Trove Raya Special kali ni. Yang penting, Vanity Trove nak nampak aku berseri-seri di pagi Syawal kan! 

NATURAL AQUA GEL BY CURE 


Produk No.1 untuk skin exfoliation ni memang menjadi forever favourite aku. Keberkesanannya dengan kandungan 90% Hydrogen Water membantu untuk membuang sel-sel kulit mati pada wajah kita. Malahan ini jugak membantu untuk menanggalkan kotoran yang melekat pada muka akibat keadaan persekitaran yang berhabuk dan kotor. Dengan formula bebas preservatives, warna, alcohol dan bau... Natural Aqua Gel by Cure menjadi keyakinan dan top product di beberapa buah negara. Penggunaan yang berterusan akan membantu meremajakan kulit wajah dan menganjalkan tekstur kulit muka kita. 

Harga : RM 115 (250g) --- exclusive @Sa Sa 

NUXE HUILE PRODIGIUSE MULTI-PURPOSE DRY OIL



Sebelum ni, aku memang dah baca review serba sedikit mengenai product ni. Jadi bila VT Raya Special including-kan produk ni memang lah aku senyum lebar. Sebagai salah sebuah produk Best-Seller, multi-purpose dry oil by Nuxe ni memang sehebat namanya. Membantu melembapkan, membaiki dan melindugi muka, badan dan rambut kita supaya sentiasa segar dan cantik. Formula uniknya yang mengandungi Precious Plants Oils (30%) dan Vitamin E menyebabkan ramai wanita menjadikannya sebagai Special Oil yang menyeluruh untuk mereka. Jimat pun jimat jugak! Mana taknya 3-in-1 tau!

Cara Penggunaan : 

1. Muka : Campurkan sedikit Huile Prodigieuse bersama-sama dengan foundation yang anda gunakan dan ini akan memberikan effect non-sticky serta melembapkan kulit wajah. 

2. Rambut : Spray kan sedikit dry-oil ini ke rambut anda dan urut rambut dengan lembut. 

3. Badan : Renjiskan sedikit Huile Prodigieuse ini ketika anda mandi dan rasakan nikmatnya yang merehatkan minda! 

Harga :

RM 148 (100ml) --- exclusive @ Sa Sa


CYBER COLORS CLEANSING OIL (LAVENDER)


Ini merupakan moisturizing & soothing cleansing oil. Berfungsi sebagai make-up cleanser, ia diyakini mampu membersihkan dan menanggalkan segala calitan make up pada kulit muka kita dengan berkesan. Ia juga membantu untuk melembapkan kulit muka dengan baik dan memberikan impak kulit muka yang sihat. Penggunaan yang berterusan membantu kulit muka kita kekal sihat dan cantik. 

Harga :

RM 53.90 (200ml)


NEOGENCE AMINO ACID CLEANSING MOUSSE


Neogence Amino Acid Cleansing Mousse bukanlah satu nama asing untuk peminat beauty product and skin care. Produk berasal dari Taiwan ini telah terbukti secara klinikal dalam memberikan impak yang natural kepada pengguna. Untuk pengetahuan korang, Amino Acid mengandungi takat acid yang rendah iaitu pH5.5 yang mana ia adalah bersesuaian dengan semua jenis kulit. Di samping membersih, Neogence Amino Acid Cleansing Mousse juga berfungsi untuk meningkatkan kelembapan dan metabolisme kulit muka supaya segala sel kulit mati dapat dihapuskan segera. 

Harga :

RM 39 (180ml)

HARUHADA YUZU PORE CLEANSING GEL 



Dengan ekstrak sitrus yang dirumus khas, ia boleh membantu untuk menanggalkan white & black head dan segala kotoran pada hidung kita. Bersesuaian dengan aku, memang hidung aku banyak white dan black head bagai ni. Malahan produk ini jugak dipercayai boleh membantu untuk mengawal pengeluaran minyak pada liang-liang T zone kita. So, lepas ni, dah tak ada lagi lah kan masalah kulit berminyak. 

Harga :

RM 34.90 (50g)


BRTC JASMINE 3D MOIST POWDER 



BRTC Jasmine 3D Moist Powder ini mengandungi ekstrak bunga jasmine yang mempunyai pelbagai kebaikan. "This powder capsules that melts into skin like velvet cream upon application" menjanjikan effect yang radiant pada kulit wajah. Lagi bertambah seri lah muka aku di pagi Syawal kan... ia juga membantu untuk mengurangkan kulit berminyak serta memberi kelembapan yang tahan lama pada kulit. Malahan, jangan tak tahu... dengan formula 3D nya, segala cacat celah dan kelemahan kulit wajah dapat diatasi. Kulit muka flawless idaman, boleh aku dapat lah di pagi Syawal nanti! 


Harga :

RM 55 (25g)


BEAUTY GIVE AWAY 

Alahai.... seronoknya aku bila tengok all these product kan. Tapi... kegembiraan yang aku rasa ni.. bukan aku sorang je yang nak rasai. Korang pun boleh sama. Caranya: 

1. Subscribe Vanity Trove Raya Special with Sasa ; atau.... [SUBSCRIBE HERE]

2. JOIN  RAYA BEAUTY GIVE AWAY yang aku anjurkan di bawah ni!!!




Kalau korang masih ingat lah, kawan aku nama Ridhwan yang study kat Jepun pernah hadiahkan aku dengan Natural Aqua Gel by Cure ni. [REVIEW KLIK SINI] . Oleh yang demikian, aku nak korang pun sama-sama rasakan betapa bestnya produk ni. Untuk itu, seramai 5 orang pembaca bertuah Blog Coklateyes akan dipilih untuk memenangi : 

2 Trial Sachet 
Natural Aqua Gel by Cure 
Name Card Eksklusif Blog Coklateyes 






APA YANG PERLU ANDA TAHU? 





BAGAIMANA NAK MENANG BEAUTY GIVE AWAY INI? 

1. Follow Blog Coklateyes & LIKE Fanpage Blog Coklateyes
(button ada di sidebar)

2. Tinggalkan NAMA, EMAIL & URL BLOG pada ruangan komen entry ini

3. Lengkapkan :


"Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes.........."
(jawapan tidak lebih 20 perkataan)


***Pemilihan pemenang adalah berdasarkan jawapan yang paling kreatif***
**Segala jawapan hendaklah diberikan pada ruangan komen saje**


Beauty Give Away ini akan berlangsung sehingga 24 Ogos 2013. 





So apa tunggu lagi. Join jom. Mana tahu rezeki korang semua... Insya-Allah kalau ada rezeki lagi, lepas ni semakin banyak Beauty Give Away yang akan Blog Coklateyes anjurkan. Selamat Hari Raya semua :)

Untuk maklumat lanjut :


Facebook Vanity Trove :
https://www.facebook.com/VanityTroveMalaysia

Laman web Vanity Trove : 

Untuk subscribe Raya Exclusive Trove : 

Facebook Sasa Malaysia :




p/s: Yang hari tu dah join Clinique Beauty Give Away, nak join lagi pun boleh... takde masalah!






10 comments:

  1. sy cuba.. :)
    nama:Busyra Takiyudin
    email: busyra_23@yahoo.com
    url: busyratakiyudin.blogspot.com


    "Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes menjadi blog yang bermanfaat untuk semua readers dan dapat menjadi blog impian di seluruh Malaysia. :d"

    ReplyDelete
  2. Nama: Asyik Izas
    Email: asikinwan@yahoo.com
    Url: http://asyikmaiburogu.blogspot.com/


    "Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes bertambah rezekinya sebab bulan Ramadhan pun dh byk rezeki, Aidilfitri mestilah bertambah lagi, ditambah pula dengan kecomelan blognya yang memang selalu memberi info yang bermanfaat".

    *cuba lagi kali ini..aritu xdpt..hehe

    ReplyDelete
  3. NAMA: AHMAD SYAKIR SALMAN ABDUL LATIF
    EMAIL: syakirsalmanlatif@gmail.com
    URL: http://www.learntobetheperfectsecretadmirer.my/

    " Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes terus memberi inspirasi dengan jayanya, isinya begitu informatif untuk segenap masyarakat dan terus melangkah dengan lebih efektif serta kekal aktif "

    ReplyDelete
  4. NAMA: nurmujahidah binti ismail
    EMAIL: mujagirl [at] gmail dot com
    URL BLOG: mujadafewa.my

    sempena aidilfitri, saya doakan blog coklateyes supaya sentiasa maju ke hadapan dan teruskan dengan usaha memotivasikan para pembaca yang sangat memerlukan sumber inspirasi seperti saya.

    ReplyDelete
  5. NAMA-kien mei
    EMAIL-surveyfoo@hotmail.com
    URL BLOG-http://www.interestingcornerofme.blogspot.com


    "Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes menjadi blog yang disukai ramai macam coklat dan menjadi tumpuan ramai umpama eyes "

    ReplyDelete
  6. NAMA : Trislynn Chan
    EMAIL :trislnnchan@hotmail.com
    URL BLOG :http://prepandtrends.blogspot.com/


    "Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes Semoga perayaan mulia ini disambut dengan penuh ceria dan mesra serta terbuka hati2 kita semua saling memaafkan sama satu lain =)

    ReplyDelete
  7. NAMA : XIL
    EMAIL : kupas_bawang7@yahoo.com

    Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes sentiasa bahagia disamping keluarga tercinta dan pembaca tersayang disamping dirahmati Allah selalu. :)

    ReplyDelete
  8. wiida dah try CURE gel tu, best gile!! hehe. bukan je kat muka, body pun boleh. tadi saja try kat kaki cause kaki tgh mengelupas teruk. then pakai gel ni, kaki trus licin, dh xde menda mengelupas2 tu. dah bersih. best gile!

    Anyway, Selamat hari raya kak. balik kampung tak? :)

    ReplyDelete
  9. nama: nurul aslinda bt ramli
    emel: allynshaminza_eva@yahoo.com
    url blog: http://lienliedot.blogspot.com

    Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes dapat lebih ramai follower, lebih banyak entry menarik serta murah rezeki dan anjurkan lebih banyak giveaway :P

    (jawapan tidak lebih 20 perkataan)

    ReplyDelete
  10. Nama: Muhammad Zul Fahmi Bin Aziz
    Email: fahmi_aziz91@ymail.com
    Url: http://www.fahmiaziz.my


    "Sempena Aidilfitri, saya doakan Blog Coklateyes mendapat lebih banyak liputan. Semoga dengan ini, ramai lagi pembaca baru yang akan terinspirasi dari tuan punya blog yang berdedikasi."

    *cuckup2 20 perkataan dri lepas BCE

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork