Monday, September 30, 2013

Hasil Cabaran 30 Hari Bersama Ephyra : 10 Perubahan Ketara Dirasai!

Assalamualaikum semua

Sebagaimana yang aku janjikan, ini adalah entry wrap-up aku untuk Ephyra. Yes, setelah 3 minggu menggunakan Ephyra untuk CABARAN 30 HARI BERSAMA EPHYRA, aku rasa tak syak lagi memang patut pun Ephyra ni mendapat tempat di hati ramai penggunanya. Dengan keberkesanan dan hasil yang diberikan... rasanya tak salah untuk kita melabur sedikit demi kebaikan diri sendiri.



Sama macam pengguna lain, sebelum aku start gunakan Ephyra ni... aku buat research. Cari seberapa banyak maklumat dan info, juga hasil testimoni yang ada. Tapi kau tahu lah kan aku selalu cakap, aku bukannya senang nak percaya hasil testimoni. Aku cuba, aku guna sendiri. Tengok hasilnya baru aku yakin. Dan Alhamdulillah, memang Ephyra nyata berkesan & Cabaran 30 Hari bersama Ephyra berjaya! Mesti korang nak tengok kan Before & After picture lepas guna Ephyra.

Are you ready?????!!!!



taaaaaaaaaaaaaaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!





So, meh aku terangkan one by one, apa yang aku alami sendiri sepanjang Cabaran 30 Hari bersama Ephyra ni. Selepas di list kan, ada lebih kurang 10 perubahan yang aku perasan. Dan memang perubahan besar jugak lah! 


1. Perlindungan UV



Kalau korang ingat, baru-baru ni aku ada ke Lost World of Tambun bersama The Butterfly Project. Cuaca kat sana memang sangat panas dan kering. Rasa menggigit jugak lah terik matahari sana tu. Memang lain macam panas dia. Ramai antara Butterflies Team yang sunburn. Lagi pulak bila kat sana ada Treasure Hunt semua. Lagi lah berpanas berjam-jam. Tapi, untuk aku Alhamdulillah takde kesan sun burn. Merah-merah ke apa, semua takde. 


2. Liang Pori Mengecil & Bekas Jerawat Pudar

Salah satu masalah yang aku hadapi adalah liang pori kat muka aku besar. Obviously, kalau korang close up dekat-dekat memang nampak lah kawah-kawah permukaan bulan tu kan. Heheheh. Lepas aku gunakan Ephyra, aku perasan yang liang pori di bahagian muka aku ni mengecil. Jadi bila pakai make up tu, tak nampak lah ada kesan-kesan kawah tu kan. Kira nampak dia lebih sekata permukaannya. Lepas tu untuk bekas jerawat pun sama. Semakin pudar dan dah kalau ada tumbuh yang baru, tak de parutnya lagi. 


3. Gelap Bawah Mata Berkurang 



Yang ini memang aku aim dah lama. Susah gila kot nak cari produk yang boleh hilangkan gelap bawah mata. Aku give up dengan semua roll-on lah, cream lah, eye pack lah. Semua takde nampak hasil. Baziaqqqqq duit je! Bila aku cuba Ephyra ni, memang aim aku pertama aku nak gelap bawah mata ni berkurang. Walaupun belum 100%, tapi aku nampak hasilnya menakjubkan. Syukur sangat! Nampak mata aku dah bukan mata panda lagi :)


4. Kulit Kusam & Berminyak Semakin Berkurang 



Masalah kulit berminyak ni memang biasalah kan untuk golongan muda remaja macam aku. Kalau hari panas dan berpeluh tu, kulit berminyak ni lah paling aku tak suka. Lebih 3-4 jam bawah matahari dah mula rasa muka lain macam. Tak selesa sangat. Even kadang kat tudung pun ada bekas. Lepas guna Ephyra, aku rasa kulit berminyak aku semakin berkurang. Banyak sangat kurangnya. Dan bila kulit tak berminyak, kulit kusam pun dah takde sebab Ephyra menggalakkan pertumbuhan sel baru. 


5. Period Pain Diatasi 

Ephyra ni bukan sekadar memfokuskan pada luaran, actually dia jugak menjaga kesihatan dalaman. Aku biasanya sebelum & time period memang serba tak kena. Sakit perut lah, sakit pinggang lah, semua serba salah. Duduk salah, baring salah. Perut rasa cramp. Bila aku guna Ephyra, masalah senggugut aku berkurang sangat-sangat. Sakit pinggang takde. Flow period jugak lebih smooth dan lancar. Bolehlah aku buat aktiviti macam biasa. Tak payah nak serba tak kena sangat lah kan!


6. Beri Tenaga

Baru ni adik aku konvo. Jadi aku bawak my whole family dari Kluang direct ke KL. Lepas tu jalan-jalan ke Bangi - Shah Alam & KL, masukkan beg-beg besar, naikkan ayah dalam kereta semua. Kalau tak iye-iye memang letih. Yang aku perasan lah kan, aku tak langsung rasa mengantuk dan letih sepanjang pemanduan. Aku drive direct. Takde pun mengadu kat mak sakit pinggang ke, sakit kaki ke, letih & mengantuk semua takde. Mak aku pun cakap, aku nampak tak letih. Bila malam, tidur macam biasa. Bangun pagi segar balik terus boleh drive 3-4 jam non-stop. Alhamdulillah sangat.


7. Rambut Gugur

Mula tu tak perasan sangat. Tapi start 2 minggu guna Ephyra memang nampak perbezaan ketara. Rambut gugur berkurang. Ingatkan macam efek shampoo ke apa kan, tapi aku rasa ni gabungan dua efek. Shampoo dan jugak Ephyra sekali. Ye lah, macam aku cakap awal-awal. Ephyra kan membantu dari dalaman jugak. 


8. Sakit Tulang

Ni kalau cerita macam malu jugak lah kan. Umur muda tapi dah sakit kaki, sakit tulang temulang. Kehkehkeh. But seriously beb, aku rasa. Takde sakit tumit ke, sakit kaki bila bangun pagi ke. Lancar elok je berjalan. So, aku rasa  Ephyra ni boleh bantu makcik pakcik yang sakit kaki jugak lah!


9. Penghadaman yang lancar

Sebagaimana yang disarankan, Ephyra di minum sebelum breakfast. Kira aku bangun pagi, rutin aku mesti minum Ephyra terus. Dan-dan lebih kurang 5-10 minit lepas tu, terus je perut bagi signal. Ala-ala agen cleanser, memang Ephyra melancarkan penghadaman dan sistem buangan toksik badan. Bagus kan pagi-pagi dah buang toksik. Baru segar badan rasa.


10. Allergik & Masalah Kulit berkurang

Yes, aku selalu allergik. Kalau musim panas tu, mula lah ruam tumbuh. Kadang risau jugak sebab ruam ni merimaskan. Sejak pakai Ephyra, Alhamdulillah masalah allergik kurang. Bila berpeluh tu, aku tak rasa ruam cepat naik. Even kalau kena gigit nyamuk pun, garu-garu pun takde tinggal parut dan bekas.


Fuh!!! Memang teruja gila aku bila merasai sendiri 10 perubahan hasil daripada menggunakan Ephyra. Ini yang berlaku pada aku lah. Mungkin pada badan orang lain, lain jugak hasilnya. Bergantung pada kadar metabolisme badan seseorang. Untuk aku, so far Alhamdulillah sangat sebab hasilnya tidak mengecewakan.

Malahan dari testimoni lain, terutamanya ibu yang breastfeed baby, mereka jugak ada melihat perubahan pada baby & ibu itu sendiri. Selain daripada penghasilan susu yang bertambah banyak, baby jugak semakin gebu, comel dan sihat. Alhamdulillah. Sapa tak senang hati kan tengok anak semakin ceria dan comel?




Ok, baiklah. Ada satu lagi pengumuman.


EPHYRA @ HALFEST EXPO EXHIBITION 




Bermula 2-6 Oktober 2013, bertempat di Mines Convention Centre, Seri Kembangan Selangor, produk Ephyra akan berada di sama bersempena dengan HALFEST EXPO EXHIBITION. HALFEST merupakan ekspo makanan halal terbesar di Malaysia yang mana kriteria utama untuk join HALFEST ini adalah mendapat pengiktirafan sijil HALAL daripada JAKIM.

Jadi, sekarang ni jangan risau jangan takut sememangnya EPHYRA punya sijil HALAL tersebut. Ye lah, sekarang ni macam-macam produk ada kat pasaran. Tapi nak cari yang HALAL bukan senang. Macam-macam je cara orang kalau nak lariskan produk. Yang tipu sijil Halal pun ramai. Yang teraniya sapa? Pengguna jugak. That's why lah, Ephyra join HALFEST. Supaya tak ragu dan tak was-was ketulenan sijil HALAL dari JAKIM milik mereka. Selamat & Halal. Itu matlamat Ephyra. Jom serbu booth 078. Ada cabutan bertuah lagi tu. Aku pun ingat nak pi jenguk sekejap lah! Mana tahu ada rezeki menang Ipad Mini kan?

Macam biasa promosi Ephyra :

1 kotak : RM 197
2 kotak : RM 380 
(nyatakan nama BLOG COKLATEYES untuk dapatkan deal ini!)



Untuk maklumat lanjut :


Phone: 
03- 4141 7889 /  019 3999 238

Email : oceanlife2u@gmail.com

FB :

Website :



p/s: Jangan lupa, PERADUAN WOW! 


15 comments:

  1. mungkin sesuai untuk perempuan je kot. Laki tak macho la pakai ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh sapa kata??? blogger badan ketaq-ketaq, ben ashaari pun minum epyhra, blogger shakkido pun sama minum ephyra, norman hakim pun minum ephyra....

      macho tak macho tu? hehehe :)

      Delete
  2. wah nanie pun minum ye...produk terlaris ni..

    ReplyDelete
  3. huhh..ketara jugak perubahan tu... ok sgtla...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah berkesan.pasni dani kena konsisten consume la ni kan..

    ReplyDelete
  5. popular ephyra ni sekarang... sini sana citer pasal kebaikan ephyra ni.

    ReplyDelete
  6. I nak pergi Halal fest la, nak stock up Ephyra. Hahahaha...tapi takde kawan teman. Hurrmmm... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom i teman kan u. i nak pegi jugak tapi takde kawan & takde transport! :) hehehehe

      Delete
  7. nak beli tapi lari budget plak..huhu

    ReplyDelete
  8. saya baru jek nak try....tak tahan baca testimoni yg bagus2, terpengaruh akhirnya huhu ;)

    ReplyDelete
  9. Tahap umur berapa boleh makan Ephyra ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa untuk ephyra ni better selepas 18 tahun kot. kanak-kanak better dapatkan nasihat yang pakar.

      Delete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork