Sunday, September 29, 2013

theSkintopic 1st Anniversary & Demo Pembuatan Linden Leaves Aromatherapy Synergy Oil

Assalamualaikum semua

Dijemput untuk menghadiri majlis ulang tahun theSkintopic baru-baru ni di Pavilion buat aku happy. Walaupun agak penat jugak sebab sebelah pagi ada consultation meeting kat Menara UOA, tapi gigih jugak ni berulang alik dari KLCC ke Pavi. Sebab apa? Sebab ia jemputan dari The Butterfly Project! Woooohoooooooooooo!!!!



Selain daripada menyambut ulang tahun mereka yang pertama, theSkintopic juga ada buat demonstrasi bagaimana Linden Leaves Aromatherapy Synergy Oil, salah satu rangkaian produk Aromatherapy Oil mereka dihasilkan. Pihak theSkintopic Malaysia telah menjemput pengasas Linden Leaves sendiri iaiti Brigit Blair untuk pertunjukan demon tersebut yang mana setiap botol dihasilkan sendiri oleh pekerja mereka by hand. Bukannya machine. Impressive sangat!



Penghasilan Linden Leaves semuanya adalah berasaskan tumbuhan dan buah-buahan kering. Antaranya ialah rose bud, lavender, strawberry, avocado dan lemon. Bau dia pulak... memang sangat menenangkan. Bau sweet floral and fruits. Sebab tu lah dia jadi aromatherapy oil. First time tengok lavender tau!





Linden Leaves dari theSkintopic ni memang terkenal. Dihasilkan di New Zealand, gabungan buah-buahan serta tumbuhan seperti avocado, strawberry, lavender dan rose jadikan aromatherapy oil ni sebagai salah satu terapi mandian yang sangat laris di pasaran.

Selain Linden Leaves, ada banyak lagi rangkaian produk penjagaan diri daripada theSkintopic. Geram jugak aku tengok satu-satu. Macam nak beli je rasanya!


Kat sana bukan aku sorang, ada ramai jugak The Butterflies Team yang dijemput. So, memang meriah lah... antara yang hadir, Nala, kak Sabby Prue, Sheila, kak Ami Schaheera, Kelly Sunshine, Anis Athia dan ramai lagi. 


Semua orang dapat goodie bags. Dalam tu ada Linden Leaves Oil 60ml worth RM 128 & voucher theskintopic RM 50. Manakala Sheila ada extra sikit. Dia menang lucky draw worth RM 400++ which is no dia 154 dan no aku 153. Ada rasa nak nangis tak?

Last but not least, apa lagi??? Ze food lah! Nyioms!!!




Thank you so much theSkintopic. Happy Anniversary!


11 comments:

  1. Replies
    1. alaaaaaa siannya sayang kita ni... takpe, nanti ada rezeki, ada masa, ada peluang join ok!

      Delete
  2. Untung kak sheila menang lucky draw.. Wangi gila kan body oil.. Tiap2 hari pakai ^_^

    ReplyDelete
  3. bestnyee kita suka bau lavender :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun suka bau lavender. memang menenangkan!

      Delete
  4. wow bestnya nanie dpt pergi event ni..Asyik suka tgk cara2 pembuatan ni..:)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork