Tuesday, October 8, 2013

Alesandra Argan Oil : Merawat Kulit Secara Semulajadi

Assalamualaikum semua

Memang menjadi impian setiap dari kita baik lelaki mahupun perempuan untuk memiliki kulit yang cantik dan bertenaga. Bukan apa, kulit yang cantik secara tak langsung boleh menaikkan lagi keyakinan diri kita untuk berdepan dengan orang lain. Tapi, macam biasalah... aku sendiri kulit jenis sensitif. Kadang tu, tak pasal-pasal nyamuk gigit sikit terus berbekas. Garu dan mula lah tinggal bekas hitam. Haish geram je tengok kan. Tak kan tak ada solusi?

Heheheh. Jangan risau lah beb. Kan setiap penyakit itu ada ubatnya.

Argan Oil. Mampu membantu kita semua untuk mencapai impian mendapatkan kulit yang cantik, tanpa parut dan mampu meremajakan kulit dari dalam.

Sebelum tu, mari aku kenalkan korang dengan Argan Oil ni.

Minyak argan dihasilkan daripada biji/kernel argan yang tumbuh dengan banyak nya di Morocco. Pokok argan ini merupakan spesis yang sangat banyak nutrien, dan dipercayai memberi khasiat yang terbaik dalam bidang kosmetik dan penjagaan kulit.



Disebabkan Argan Oil memberi kesan yang sangat bagus pada kulit, maka memperkenalkan Alesandra Argan Oil. Minyak Argan Original 100%  Organik!!!


Untuk pengetahuan korang, pengasas Alesandra telah pergi sendiri ke Morocco untuk mencari dan melihat sendiri penghasilan minyak Argan ini. Malahan beliau sendiri telah memilih minyak argan daripada pokok yang terbaik khas untuk dibawa pulang ke Malaysia.





APA KHASIAT ARGAN OIL?

Part ni aku paling suka. Selain mampu melembutkan kulit, meremajakan serta menghilangkan bekas parut, Argan Oil ni aku panggil dia sebagai minyak all-in-one. Sebab apa? Bukan sekadar boleh di apply pada muka, malahan di badan dan rambut jugak boleh. Kiranya, best lah kau beli sebotol head-to-toe boleh guna!



UNTUK KULIT

Argan Oil kaya dengan anti oksida, vitamin A dan D mampu memberikan kesan sebagai moisturizer kepada kulit serta melawan parut jerawat. Malahan Argan Oil jugak diyakini mampu menjadi ejen anti-aging dan mengekalkan keremajaan kulit.


Alesandar Argan Oil ini jugak mampu merawat parut, kedut, eyebag, selulit, kulit kering, kulit kusan, psoriasis, eczema, kulit menggelupas, kulit menggerutu dan kesan resdung.

Aku sendiri cuba Alesandra Argan Oil untuk hilangkan parut. Alhamdulillah selepas kira-kira 3-5 hari, parut semakin kurang.



UNTUK RAMBUT

Ejen anti oxidant dalam Argan Oil membuatkan rambut menjadi lembut, tidak kusut, lebat dan semakin sihat. Argan Oil menguatkan lagi akar rambut dan secara tak langsung mencantikkan rambut supaya lebih shinning. Boleh merawat masalah kulit kepala kering, kelemumur, masalah rambut gugur, juga melebatkan dan melembutkan rambut. 



Jadi apa tunggu lagi?  DAPATKAN SEGERA!!!

Aku rasa inilah produk MUST HAVE untuk semua orang kat Malaysia yang mementingkan penjagaan kulit. Argan Oil yang diyakini sangat bagus dan organik dari alam semulajadi. Membantu kita mendapatkan kulit yang sihat serta memberi keyakinan diri dari bebas parut dan cela!



Harga : 
RM 130/ botol @ 30ml 
(merupakan antara harga termurah untuk minyak argan organik)

Promosi Untuk Pembaca Blog Coklateyes:
10% Discount 
sehingga akhir October dengan pembelian melalui FB sahaja


FB :

Nombor Telefon :
012 - 522 5386 (Alesandra)


Berminat nak jadi reseller? Boleh!!!

Dengan modal serendah RM 520, anda boleh mendapat 5 botol dan diskaun 30%. Segeralah hubungi pemiliknya Alesandra untuk maklumat lanjut. 




p/s: Minyak Argan ni takde bau dan sesuai untuk semua jenis kulit! 

11 comments:

  1. multipurpose jugak minyak argan ni..must have kot!

    ReplyDelete
  2. huhu..ingatkan puluh jer..tp byk khasiatnya...

    ReplyDelete
  3. wow..bgs ni Nanie..boleh hlgkan parut2 ku..:)

    ReplyDelete
  4. nak try tapi harga die boleh tahan..huhu

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.. boleh hilangkan parut? waoahh bagus ni

    ReplyDelete
  6. wah!!! yang testi tu kak fatin sendiri kan? obvious sangat! :D

    ReplyDelete
  7. yang hilangkan parut tu teruja..orang akn percaya kalau kita dah try sendiri

    ReplyDelete
  8. Salam...argan oil ni available lagi tak?sy dah try contact Alesandra tapi tak dapat laa...

    ReplyDelete
  9. nk tanya parut awak td tu parut lama ke baru? akibat dari apa ye..

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork