Tuesday, October 1, 2013

Lost World of Tambun Beauty Bloggers Getaway : Keterujaannya Kini Bermula!

Assalamualaikum semua

Beb, seriusly beb dah dekat seminggu lebih dah aku dan geng The Butterflies Project Malaysia (TBPM)  ke Lost World of Tambun(LWOT), tapi sampai hari ni jugak satu moment pun aku tak boleh lupa. Aku ingat setiap saat, setiap minit yang berlaku sepanjang journey aku dan team ke sana. Ya Allah, seronoknya. Gembiranya masing-masing. Memang banyak gila pengalaman baru. Memang betul lah orang tua cakap, "Jauh perjalanan, luas pengalaman!" So, lets travel!

Terpilih antara 30 TBPM team dah buat aku betul-betul teruja. First thing first preparation aku adalah beli topi. Well, ni semua influence lah ni. Konon nak fefeling diva bila disana. Jadi, aku beli topi kat Air Hitam, RM 10 saje! Dan memang topi pink aku menyelamatkan keadaan. Nanti aku story!

Pagi tu semua kena berkumpul kat Mc Donald, KL Sentral. Aku sampai around 7.30am gitu. Tengok dah ramai dah team TBPM yang dah sampai. Waktu tu mula lah sesi kenal-kenal dulu. Selalu dalam chat/fb je kan. Haa ni jumpa depan mata! Kelebihan blogger ni lah, walaupun baru first time jumpa tapi semua dah boleh masuk satu kepala!


Muka aku excited gila dengan topi pink tu kan!
En.Azmi tengah bagi ucapan. Photo bomb by Maha Mahu & paling aku ingat En.Azmi kata :
"Lepas ni KTM sponsor pegi Hatyai pulak ye!" Yahooooooooooo



Baiklah, untuk yang berminat nak ke Ipoh/ LWOT ni, korang boleh gunakan perkhidmatan ETS dari KTM ni. Untuk harga tiket, Gold Class Adult RM 35.00. Manakala untuk Economy Class RM 28 je. Kiteorang semua disponsor oleh KTM untuk Gold Class tiket.


Ketibaan kiteorang disambut baik oleh petugas dan pegawai KTM Berhad, En.Azmi. Untuk aku, ni first time aku naik train untuk perjalanan yang panjang. Selalu naik train sekejap-sekejap je. So, memang teruja lah aku. Siap bawak minyak angin bagai, kot-kot lah mabuk. Tapi Alhamdulillah, dengan train ETS dari KTM ni memang smooth perjalanan. Selesa & tak mabuk pun!

Dari segi keselesaan pulak, memang selesa! Ada side table yang sesuai untuk online atau makan, ada net pocket. Kerusi yang boleh laras ikut keselesaan. Dan ruang antara satu seat dengan satu seat juga selesa. Lagi-lagi untuk plussize macam aku ni kan. Kalau tak selesa mahu merah peha kena tepi kerusi kan!


Tempat letak barang di bahagian atas luas. Luggage pun ada yang letak atas. Skrin tv depan tu boleh tunjuk speed ETS.
Ruang makan disediakan.
Dalam train, seat aku sebelah hijabista icon, Kak Ami Schaheera. Mula tu malu jugak lah, tapi kau tahu lah aku ni. Letak lah mana pun, memang ada je benda aku nak borak. Cmawhore tu jangan cakap lah. Memang macam-macam pose kiteorang buat dalam train tu. 


Well around 20 minits pertama perjalanan, tiba-tiba Kak Illy one of the SWAT members announce yang setiap daripada kiteorang akan menerima satu beauty travel kit yang ditaja khas! Fuhyoh!!!! Semua memang tepuk tangan gembira lah kan. Mana taknya, lagi best the kit tu worth more than RM 200!!! Fuh... memang untunglah join TBPM ni kan. Dahlah travel free, dapat kit pun free jugak!

Beauty Travel Kit yang comel omel omel. Bag ni ditaja oleh One Utama.
Excited sampai nganga...gagagagaga!
Cutenya kan siap ada note khas!

Bukan tu je beb, ada lagi surprise. Adik Tammy telah bermurah hati untuk bagi kiteorang sekeping Rilakumma Cookies yang dia buat sendiri. Alahai comel sangat! Sedap pulak tu!


Masing-masing semua memang excited lah dengan beauty travel kit. Belum bukak lagi ni. Bila bukak, satu gerabak menjerit. Excited punya pasal. Hehehe! 


Nak tengok tak apa ada dalam beauty kit tu? Mestilah nak kan...


Fuyoh! Mana tak menjerit? Macam-macam ada dalam tu. Semuanya memang sangat-sangat diperlukan ketika travel. Dari hair care, body care, skin care, internal care, semua ada!!! Memang terbaik lah TBPM! Lengkap head to toe!

So, selepas menempuh perjalanan kira-kira  2 jam setengah dengan ETS yang memang best tu, akhirnya... kami sampai di Ipoh! Dan kelihatan.... satu signboard yang sangat menggembirakan hati semua orang!

Yahooo!!! LWOT dah menunggu..... 





p/s: Tunggu ye ada banyak aktiviti best kat sana!


23 comments:

  1. wah... bestnye... x pnah g lagi kt sne... lg2 free kan... nk g juga.....

    ReplyDelete
  2. AMBOI SWAG BETUL MEMBER KAU HAHAHHA

    ReplyDelete
  3. Baca entry ni teringat carian gadis konfiden kotex kita dulu, alaaaa rindu!

    ReplyDelete
  4. aaaaa ada sambungan.. xsabar nk baca lg.. tgk korg kat train pn dah jelessss haha! hope ada lg nanti sab leh join! ceronoknyaaaa... nanie comel! kalau dpt duduk sebelah nani pn syok gak! seronok bebual kan nanie! hehe

    ReplyDelete
  5. waaaaahhhh... cookies buat sendiri tu.. comel.. hahahaa

    ReplyDelete
  6. oi syok oi.. beauty kit tu yg best u hihik!

    ReplyDelete
  7. oi syok oi.. beauty kit tu yg best tu hihik

    ReplyDelete
  8. memang rindu la nak pergi lagi :) seronok!

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum nanie! best kan.. sheila pun takleh lupa dapat jumpa korang semua yang satu kepala tu. hehehe. maha mahu sangat ;p

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum, sheila tersalah komen pakai id Im Sweet Vintage pula. hehehe. best jumpa korang. hehehhee :)

    ReplyDelete
  11. bestnya nanie.untung sangat kan..bukan senang nak dapat pengalaman macam ni..happy for you :)

    ReplyDelete
  12. Nice post Nanie, best kan trip hr tu? rasa nak pegi lagi ni, hahaha =D

    ReplyDelete
  13. Bestnya... nak beauty kit jugak... nak pegi LWOT jgk...

    ReplyDelete
  14. Waaa!!! Seronok! Rasa nak pegi lagi ^_^

    ReplyDelete
  15. Rugi tak dapat join.. huhu.. T_T
    <a href='http://pape-jer.blogspot.com">ZON PERMAISURI CHOMEL</a>

    ReplyDelete
  16. kita yang baca ni pun dah eksaited ! cepat sambungg! bestnya bercutiii, nak jugakkkkk ! ajak saya tau lain kali weweeee btw rilakuma cookies tu ohsem gilaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  17. Thanks memang best sebenarnya keluar ngan korang ker Lost World Of Tambun Mah@mahu rasa seronok sgt... moga dpt jmpa kat event akan dtg lagi ok...

    ReplyDelete
  18. Baca sambil mulut ternganga :O


    Hehehehe

    ReplyDelete
  19. Wow, seronoknya tengok dapat pergi ke tambun..ramanya gegirl yang join. hahaha

    ReplyDelete
  20. seronoknyaaaaaa...rugi nye tak join...

    ReplyDelete
  21. whoaaa.... best la tengok intro trip nie... tapi blogger MAHUMAHU la untung dapat jadi teruna pilihan....hahahahaha

    ReplyDelete
  22. dah la dapat pergi free..dapat lagi cenderahti..waaa jeles2..hhehe

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork