Wednesday, October 23, 2013

Rahsia Kecantikan Fatin Suhana, Blogger Terkenal Kini Terbongkar!

Assalamualaikum semua

Apa rahsia Fatin Suhana, si blogger terkenal tu dengan kulit cantik halus mulusnya ye?


Essenseri bukanlah produk baru dalam pasaran beauty produk Malaysia. Dah ramai yang kenal since Fatin Suhana, blogger terkenal Malaysia tu menjadi duta produk mereka. Lebih kurang dua minggu lepas, aku dipelawa untuk merasai sendiri bagaimana keberkesanan produk ini. Jadi ini serba sedikit review aku terhadap produk Essenseri. 


Terdiri daripada 4 rangkaian produk, kesemuanya mempunyai specialities yang berbeza. Dengan tagline ringkas, mudah dan pantas berkesan. Ianya diformulasikan dari bahan aktif semulajadi dan telah terbukti mampu meremajakan dan memperbaiki tekstur kulit muka. Malahan produk Essenseri juga telah dikaji yang ia bebas bahan beracun dan bahan yang kasar pada kulit.

Daripada maklumat yang aku dapat, produk ni menunjukkan hasil selepas seminggu penggunaannya. Ia juga diformulasi dan sesuai untuk semua tahap umur, juga sesuai untuk semua jenis kulit. Dengan menggunakan pendekatan masalah 1by1 secara khusus. Khas untuk mereka dengan masalah kulit berjerawat, kulit kusam dan tak bermaya malahan sehingga kedutan pada wajah pun boleh diatasi.


Dengan menggunakan skin renew facial cleaner (SRFC), pengguna hanya perlu memilih face mist mana yang bersesuaian dengan masalah kulit muka mereka.

[1] + SRFC = masalah kulit berjerawat & jeragat
[2] + SRFC = masalah kedutan & fine line di wajah
[3] + SRFC = masalah kulit muka kusam & tak bermaya

Haaa nampak tak, untuk facial cleaner semua boleh guna satu je. Facial mist yang perlu dipilih dengan tepat dan memenuhi ciri masalah kita.


Bukan tu je, apa yang menariknya produk Essenseri ni, ia adalah gabungan 3in1. Dengan sebotol face mist, ia adalah toner, moisturizer dan juga serum. Kan jimat macam tu..tak yah beli banyak-banyak produk.

Selain dari tu, lepas guna tu memang rasa cooling sensationnya dan ia menyebabkan kulit gebu dan halus!!! Aku biasanya guna pagi sekali, malam nak tidur sekali. Baru feeling kan!


Jadi rasanya tak syak lagi, kenapa Fatin Suhana memiliki kulit muka yang cantik halus mulus dan gebu. Rahsianya... mestilah Essenseri. Buatkan kulit wajah kita jadi berseri-seri!!!


SENARAI HARGA :

Facial Cleanser :
 RM 18/botol

Facial Mist (Whitening/Acne/Age Defying) : 
RM 29/sebotol



Untuk maklumat lanjut & nak tahu lokasi pengedar : 





16 comments:

  1. murah jerk...boleh la try nanti kan..

    ReplyDelete
  2. produk ni best !! :D namee cuba dah ! :D

    ReplyDelete
  3. xpnh dgr psl produk ni..jual kat mn tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. @cik cammy Lia boleh tengok website untuk tahu lokasi pengedar. :) atau mungkin boleh beli direct dengan essenseri sendiri.

      Delete
  4. 1ST TIME BACE PASAL NI..

    huruf besar le pulak...huhu!

    ReplyDelete
  5. Produk mampu milik tak le mahal sangat tapi kalau kesannya berbalaoi tak salah melabur sikit.

    ReplyDelete
  6. Lawa sungguh Fatin Suhana ni tau.. Ini rupanya rahsianya.. Murah & berbaloi kalau cuba nih.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  7. Baru dengar je product ni.maybe banyak sangat product sekarang ni kan..tengok macam best n harga pun mampu milik :)

    ReplyDelete
  8. wow... macam best je.. jadi kilat2, sembab2 la muka yer? cam nak cube :)

    ReplyDelete
  9. Salam sis,

    Terima kasih for this awsome product review:) Produk Essenseri ini sememangnya mudah, ringkas dan insyaAllah berkesan!

    Untuk yang berminat, boleh order melalui Teraju Sari Beauty (agen online Essenseri) untuk harga DISKAUN. WA/SMS 013-3592675 atau PM inbox www.facebook.com/TerajuSariBeauty Terima kasih!

    Teraju Sari Beauty
    WA/SMS: 013-3592675
    Facebook: www.facebook.com/TerajuSariBeauty
    Instagram: @terajusaribeauty
    Email: terajusaribeauty@gmail.com

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork