Friday, November 8, 2013

Best of Malaysia : Seafood Buffet Dinner @ Chatz Brasserie Restaurant

Assalamualaikum semua

Petang-petang ni tak salah kan kalau upload pasal makanan? Alaa tau tau, memang menyeksa sikit kalau baca entry makanan. Aku pun dua tiga kali telan liur tahan lapar! GULP! heheheh. Tapi tak kira, tetap nak jugak post entry makanan. 

Ok, kali ni... khas untuk peminat makanan laut. Ada sapa-sapa tak makan seafood? Serius rugi kalau tak makan seafood. Untuk anda penggemar makanan laut, Chatz Brasserie, PARKROYAL KUALA LUMPUR (CBPR) ; boleh aku kategorikan sebagai 'seafood heaven'! 


Mana taknya, di CBPRH ada pelbagai pilihan makanan seafood. Dari ikan, mussels, udang, ketam. Semuanya ada! Dengan tema Best of Malaysia : Seafood Buffet Dinner, CBPR menghidangkan makanan laut yang dihidang secara segar. Antara station yang ada ;

1. Grilled Seafood
2. Fried Chilli Crab
3. Japanese Selection
4. Live Tiger Prawns
5. BBQ Whole Fish
6. Fish Cavery Station





Lepas korang dah pilih nak makan apa, berikan pilihan korang tu pada chef yang ada. Haaa ini paling best. Boleh tengok chef masak makanan kita LIVE beb! Korang boleh request nak pedas ke, kurang pedas ke... semua boleh!



Kata orang kan beb, kalau makan seafood ni, selain daripada kemanisan dan kesegaran makanan laut tu sendiri, another kick adalah pencicah dia. Betul tak? Dan jangan risau, di CBPR ada banyak pilihan pencicah. Dan semuanya.... thumbs up aku bagi! Memang rasa kick, power habis lah!


Malam tu, aku memang kenyang gila makan. Dahlah sedap, menepati citarasa tekak Melayu aku ni lah... awesome food!


pari bakar + air asam. perfecto!

rojak petis-buat sendiri. SEDAP!
Selain daripada seafood, ada juga disediakan makanan-makanan yang lain. Antaranya, salad, roti, makanan kampung, dessert, makanan Jepun, dan makanan Malaysia!



Haaaa ada satu lagi part paling best. Lepas kau makan seafood semua tu kan, di CBPR ada disediakan satu station untul fresh juice. Tapi yang  menariknya station ni adalah kau boleh pilih nak buat juice apa je. Nak campur berapa banyak buah, nak rasa dia macam mana... semua boleh! Macam hari tu aku buat mango + orange + carrot + markisar.


Bahagian dessert pun tak kurang hebatnya. Ada kuih fusion, tak lupa jugak ada kuih tradisional. Masing-masing ada kelazatan tersendiri. Memang sedap! 




Untuk yang berminat, ini maklumatnya :


 Chat Brasserie Restaurant, 
PARKROYAL KUALA LUMPUR

Available on :
Friday & Saturday 

Time : 
6.30 pm - 10.30 pm

Price : 
RM 98++ for adult 
RM 49++ for children

Reservation : +603 2782 8301 
Email : chatz.prkul@parkroyalhotels.com 



8 comments:

  1. Nasib baik baru lepas makan, kenyang da perut..haha, tengok gambr dah tau mesti sedapp..harga pun dah grand macam tu..kalo buat celebrate ni memang berbaloi2x.

    ReplyDelete
  2. terliur tengok gambar makanan jam 4 pagi macam ni

    ReplyDelete
  3. woowwwww...sedapnya..seafood my feveret food..hehe..:)

    ReplyDelete
  4. lahaiii... sedap nyer, dah la tak makan lg ni... mcm best je mcm sedap je..

    ReplyDelete
  5. nice.... nanti nak try.. tq untuk info..

    ReplyDelete
  6. mak aih..macam duk lam syurga makanan gayanya. dap emmmmmmm!

    ReplyDelete
  7. Oyster......

    Haritu makan oyster, rasa macam telan besi. Very acquired taste la.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork