Friday, November 29, 2013

Blog Coklateyes di Majalah M, Harian Metro

Assalamualaikum semua


Cerita ni dah lama dah. Cuma pasal hari ni hari Jumaat kan, tu yang teringat balik tu. Beberapa minggu lepas, Alhamdulillah Blog Coklateyes telah diketengahkan dalam sisipan akhbar Majalah M, Harian Metro. 


Fuh title besar "Cerita Isu Semasa". Dah macam pakar sosial pulak aku dengar. Heheheh. Syukur sangat-sangat dengan peluang dan ruang yang diberikan oleh Harian Metro untuk aku. Panjang lebar jugak cerita aku ditulis dalam ni. Semuanya berkaitan Blog Coklateyes. A journey of Blog Coklateyes lah senang ceritanya. 

Dalam ni jugak, aku mention The Butterfly Project Malaysia dan UM Cares, Universiti Malaya. Kedua-dua organisasi ni merupakan dua organisasi yang memberikan aku banyak inspirasi dalam aspek yang berbeza. Dan ia juga sebagai tanda terima kasih aku pada keduanya sebab memberikan aku keyakinan dan ilmu yang banyak. 

Bagi aku, dalam dunia blogger tak pernah langsung aku terfikir untuk jadi famous apatah lagi hebat. Cuma prinsip aku, buat yang terbaik dalam apa juga yang kita lakukan. Pada aku bila kita buat sesuatu dengan ikhlas, tak menindas orang lain, jujur dan menjadi diri sendiri jadi lebih banyaklah kebaikan yang diperoleh dari situ. 

Aku tahu dunia blogging hari ni memang dibanjiri dengan ramai blogger baru. Nasihat aku hanya satu. Jadi diri sendiri, jangan kejar populariti, terukan usaha cipta label sendiri dan jadikan blog sumber inspirasi bukan tempat syok sendiri. :) 


12 comments:

  1. tahniah kak.. inshaAllah buat yang terbaik pasti ada hasilnya..=)

    ReplyDelete
  2. wah, semakin jadi ni. hehe. tahniah . =D

    ReplyDelete
  3. Thank you atas kata-kata hikmat tu. :)

    ReplyDelete
  4. wah..bestnya....tahniah sbb dapat masuk metro nie..bukan sonang tuh...hehe

    ReplyDelete
  5. tahniah awak.:)

    "Nasihat aku hanya satu. Jadi diri sendiri, jangan kejar populariti, terukan usaha cipta label sendiri dan jadikan blog sumber inspirasi bukan tempat syok sendiri."

    like word ni. berblog kdang2 sbg hobi bukan utk mengejar populariti.:)

    ReplyDelete
  6. walawehhhh kakak kite! congrats syggg...muah muah

    ReplyDelete
  7. hehehe...betul tuh, jadi diri sendiri....elakkan entri kopipes yang pasti, jeng3

    ReplyDelete
  8. Semakin fofular la cik lawyer kita ni..All the best okay..Thanks for the advise

    ReplyDelete
  9. Terbaik! Semgoa makin sukses dalam dunia blog Innanie! ^^,
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork