Monday, November 11, 2013

Cara Atasi Gusi Berdarah & Nafas Berbau

Assalamualaikum semua

Dulu kan masa kat tadika, bila lepas rehat kan ada sesi gosok gigi tepi longkang. Korang ingat lagi tak moment tu? Comel je masing-masing bawak cawan, berus gigi dengan ubat gigi comel. Siap main lawan cawan sapa paling comel. Hahahaha. Selalu aku mesti gosok gigi sebelah kawan aku. Nama dia Sya. 

Tapi... yang tak bestnya,  kawan aku Sya tu ada masalah gusi berdarah. Geli lah jugak! And kesian dekat dia. Sebab hari-hari gusi dia berdarah. Kenapa entah jadi macam tu? 

Kesian Sya kan...

Satu lagi, aku pantang jugak lah kalau bercakap dengan orang and than orang tu ada masalah mulut berbau. Aduhai, nak tegur serba salah. Tak tegur, ehhh selamba je dia hembus depan muka kita kan. Kita ni haaa yang terkulat-kulat tahan nafas. 

Apa agaknya penyebab dua masalah ni? Bleeding gum & mulut berbau....hmmmm....

Lama aku simpan persoalan ni. Baru ni aku teringat nak google. Masalah bleeding gum atau gusi berdarah & mulut berbau ni ada beberapa sebab. Mungkin nampak remeh, tapi sebenarnya tidak. Antara faktor penyebabnya ialah :

- periodontitis ( A form of gums disease)
- leukaemia
- vitamin deficiency 
- sensitive gums 
- pembentukan bakteria
- sisa makanan yang tertinggal


Jadi jika korang mengalami masalah sama, aku ada satu cadangan. Apa kata korang cuba gunakan....

Tru Care Nano Silver Toothpaste


Harga : RM 9.90 
- offer price sehingga 31 Januari 2014
(Normal price : RM 14.50)

Berat : 95g

Nak beli:


Apa yang menariknya Tru Care Nano Silver Toothpaste ni, ia bukan sekadar ubat gigi. Malahan ia juga merupakan all-in-one oral care solution. Ia boleh menguatkan gigi, menyembuhkan ulser dan masalah gusi, mengurangkan sore throat serta melawan bakteria yang menyebabkan nafas berbau. 


APA ITU NANO SILVER?

Nano silver merupakan satu teknologi baru dalam dunia penjagaan oral. Ia merupakan satu nanomaterial yang digunakan dalam bidang penjagaan oral yang telah terbukti mempunyai sifat anti-bakteria. Disebabkan sifat anti-bakteria itulah ia digunakan dalam bidang oral care bagi melawan bakteria yang terbentuk dalam mulut kita. Malahan nano silver ini juga akan membantu mengekalkan kesegaran mulut dan nafas untuk jangka masa yang panjang. Enamel gigi juga dibentuk bagi menguatkan struktur gigi kita


Aku sendiri pun gunakan Tru Care Nano Silver Toothpaste ni walaupun takde masalah bleeding gum. Tapi dengan formula Ag+ Rapid Heal Solution yang digunapakai oleh Tru Care, aku dapat rasakan lepas berus gigi tu rasa lebih bersih, segar dan nyaman. Cooling sensationnya tahan lama & bagi kesegaran yang berpanjangan


Jadi tak syak lagi lah kalau Tru Care Nano Silver Toothpaste ni mendapat gelaran "Next Generation Oral Care" sebab ianya memang all-in-one oral solution. Dengan satu tube ubat gigi, keseluruhan mulut, gigi, gusi dijaga dengan rapi. 

Lepas dah berus gigi dengan Tru Care Nano Silver Toothpaste, haaa barulah confident nak bersuka ria. Segar sepanjang hari. Gigi putih berseri. Nafas berbau, tak ada lagi!!! :) Ecewah! Dah macam duta ubat gigi dah aku cakap...


Oh ye, kalau korang nak try Tru Care Nano Silver Toothpaste ni, korang boleh dapatkan sample produk. Caranya senang dan mudah sangat! Hanya perlu LIKE FB Tru Care!


FB: 

Website:


p/s: Tru Care telah disahkan HALAL daripada Islamic Food Reseach Centre.



7 comments:

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork