Friday, December 27, 2013

Mr.Lens Jamin Beli Contact Lens Secara Online Dengan Mudah!

Assalamualaikum semua

Dunia hari ni semua nak serba pantas. Masa memang jadi musuh utama dalam kehidupan. Nasib baik ada online shopping. Jadi serba sedikit membantu mudahkan urusan hidup. Walaupun aku bukan kaki online shopping sebab trauma & paranoid, tapi Alhamdulillah baru ni bila aku berurusan dengan Mr.Lens, semua jadi mudah! 


Mari aku perkenalkan siapa Mr.Lens...


Ha... itu janji Mr. Lens. Aku tertarik dengan FRIENDLY ONLINE INTERFACE. Jom kita test sejauh mana friendly online interface ni. Yelah, pembelian online yang mudah mesti lah senangkan customer. Bagus kan?

1. Jom ke laman web Mr.Lens ------------- http://www.mrlens.com.my/en

2. Daftarkan butir peribadi korang untuk rekod & penghantaran


3. Buat pilihan contact lens yang korang berkenan. 


Ada banyak pilihan yang ditawarkan di Mr.Lens ni. Macam-macam jenis. Cuma pilih mengikut kesesuaian mata korang.  Dari aspek harga juga, nampaknya harga yang ditawarkan Mr.Lens adalah mampu milik! 




4. Dapatkan info-info yang diberikan. Mr.Lens sentiasa provide setiap lens dengan info dan maklumat. Ini sangat memudahkan customer terutama customer seperti aku yang memang lack of confidence and paranoid. 



5. Dah pilih, ADD TO CART & kemudian dapatkan butir pembayaran. 

6. Lepas tu teruskan ke Butir Penghantaran (Delivery Information)



7. Teruskan sehingga ke peringkat CONFIRMATION & FINISHED. Lepas dah setel semua, tunggulah sampai barang sampai. 

kredit gambar : Blog Mahamahu. Tq :) 

Sebagaimana yang dijanjikan, memang Online Interface dari Mr.Lens jenis yang MESRA PENGGUNA. Takdelah susah mana nak beli online ni. Cuma perlu ikut step-by-step. Tapi, sekiranya korang mengalami masalah sewaktu pembelian , jangan risau... Mr.Lens sedia membantu. Khidmat panggilan telefon disediakan. Just call mereka & ajukan persoalan serta masalah. 


Korang boleh tengok betapa cepat & pantasnya mereka process setiap order. Semua progress order akan dihantar ke email kita. Jadi secara tak langsung, kita tahu status order kita macam mana. Memang efisien kan? 


Alhamdulillah, lepas 2 hari parcel dari Mr.Lens dah sampai ke rumah. Packaging dan semua ciri-ciri keselamatannya memang terbaik & tip top!



Diletakkan dalam plastic bag, seal dan siap dengan bill pembelian serta Terms Service, aku memang yakin dengan contact lens dari Mr.Lens. Setiap box juga diseal dengan baik supaya tidak ada kerosakan. 


Dah ada contact lens cantik, kena lah try. Selesa ke tak, macam mana semuanya kan? Pada aku keselesaan contact lens tu penting.

fuh--fuh---fuh...tiup kiri kanan, bukak mata besar-besar....
masukkan contact lens....

than...



Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!



Yeay!!! Berjaya!!!!



So far daripada apa yang aku gunakan, keselesaan contact lens dari Mr.Lens memang bagus. Walaupun ni first time aku gunakan jenis big-eyes, tapi takde masalah. Selesa & sebagaimana info yang diberikan, ianya memang betul-betul moisture. Jadi berapa bintang aku bagi untuk keseluruhan?

ONLINE INTERFACE : 3.5/5

SERVICE : 3.5/5

PRICE : 4/5

PRODUCT QUALITY : 4/5

COMFORT LEVEL : 4/5

OVERALL : 4/5

SUGGEST TO FRIEND? ----A BIG YES!!!----



Pada korang yang sedang mencari-cari mana nak beli contact lens yang bagus dan dengan harga serta servis yang terbaik, aku memang sarankan beli dari Mr. Lens. Ianya memang terbukti telah memuaskan hati aku yang cerewet ni dan tak syak lagi memang kualitinya tip top!



Untuk maklumat lanjut, silakan ke : 

WEBSITE : 

FACEBOOK : 




Terima kasih pada The Butterfly Project, Malaysia. 

Facebook : 

5 comments:

  1. Looking good with the contacts hun :) They really look great on you <3

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak pakai contact lens.. Cantik nanie pakai lens ni.. =)
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Boleh try ni nanti fiza memang sentiasa perlukan stock lens..hihi

    ReplyDelete
  4. Mr lens ni tipu..scam..pernah beli skali dy bg xckp..bila kite call centre die they would not pick up..so sy mmg xakan beli da ngn mr lens ni..i would not take any risk again..

    ReplyDelete
  5. Mr lens ni scam..tipu..sy pernah beli dgn dy and dy hantar xckp..xakan beli da dengan dy..I would not take any risk..

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork