Saturday, January 4, 2014

SCARF PERFUME Menawan Hati Wanita + Blog Coklateyes Mini Giveaway

***STICKY POST SEHINGGA 5/1/2014.
 NEW POST ADALAH DIBAWAH ENTRY INI***

(CONTEST END)

Assalamualaikum semua

Rasanya semua tahu aku memang peminat perfume. Aku suka perfume sebab pada aku wangi itu bagi satu keyakinan. Selain untuk keselesaan diri dan orang sekitar lah kan. Maklumlah, bila kita aktif satu hari suntuk mustahil badan tidak berbau. Dengan pencemarannya, bau makanan, bau asap rokok, bau asap bas. Semua complete. Masuk-masuk office... pheww berbau ye tuan-tuan dan puan-puan. 

Malangnya, kebanyakan perfume yang aku beli tak berapa easy-going. Ye lah botol semua besar-besar. Kalau bawak vial tu pulak, alahai 5-6 hari dah habis dah. Jadi macam mana? Gigih pulak aku nak membawak perfume sebotol letak dalam handbag kan? 

Sehinggalah aku berjumpa dengan SCARF PERFUME....segalanya berubah...*ecewah!* Betul beb, aku cakap terus terang lah ni...aku memang jatuh cinta pandang pertama dengan SCARF PERFUME. 



APA YANG AKU SUKA?


Pertama sekali bila aku dapat sekotak SCARF PERFUME ni, bila aku bukak je dah semerbak baunya. Semua bau manis, lembut dan sweet. Memang sesuai untuk perempuan.  Malahan, bila aku guna SCARF PERFUME ni, baunya boleh tahan lebih kurang 8-10 jam. Bagus kan tahan lama sebab SCARF PERFUME adalah EDP.


Berunsurkan bau bunga-bungaan dan refreshment, terdapat 5 variasi bau yang diberikan oleh SCARF PERFUME dalam sekotak. Masing-masing ada fungsi dan kelebihan tersendiri :

  • ACTIVE & EXOTIC (MERAH) - a vibrant and alive fragrance reflecting the sweet and feminine aspects of your character. The erotic aroma of romance, love and playful passion.
  • ELEGANT & LUXURY (PINK)- supports and highlights the independent woman of today. Be a woman full of beauty, strenght, elegance and luxury at formal events, meetings or dinner. 
  • NATURE & OUTDOOR (HIJAU) - natural fragrances that embraces your love of nature and action. Reflecting an ambience of life being lived, health, travel, adventure and fitness echo. 
  • FRESH & LIGHT (BIRU) - relaxing into the moment and enjoying the subtle joys of surround you with this cool fresh and light fragrance.
  • SMART & OUTDOOR (KUNING) - a friendly frgarance that always give you power to smile and laughing in any outdoor occasion. 

Untuk muslimah pula jangan risau sebab SCARF PERFUME adalah Alcohol Free dan boleh di bawa solat. Alhamdulillah. Menepati syarak!



Selain dari tu, aku suka pada packagingnya yang mudah dibawa. Kecil, comel dan menggunakan spray method. So, hari-hari aku boleh tukar-tukar nak bau mana satu? Senang. Campak aje dalam beg atau purse. Bila rasa tak selesa, terus spray. Tak payah keluar botol besar-besar. Tak lah berat beg tu kan? 

Sekarang ni, hari-hari aku pakai SCARF PERFUME aje. Lupakan semua perfume yang mahal-mahal tu. Pada aku, SCARF PERFUME memang betul-betul memenuhi citarasa aku sebagai penggemar perfume. Dari segi baunya, variasi pilihan, kesegaran, mudah dibawa, boleh bawak solat, semua cukuplah! Aku yakin, lepas habis 5 botol ni...mesti aku beli lagi SCARF PERFUME ni. Insya-Allah. 


NAK BELI? 

Boleh..... memang digalakkan kalau korang berminat nak beli SCARF PERFUME. Untuk pengetahuan korang, SCARF PERFUME dijual dalam 3 pilihan iaitu : 


Korang boleh pilih mana yang bersesuaian dengan bajet dan kegunaan korang. Yang penting semua bau sedap-sedap belaka. Bau flora. Haruslah refresh minda dan badan kita kan?

Untuk yang berminat nak beli & dapatkan dealer, boleh terus ke website & FB di bawah :


Website :

FB :



BERITA GEMBIRA!!!

Baiklah...dah sah-sah benda yang aku suka. Jadi, tak kan aku nak rasa syok sorang-sorang kan? Bersempena tahun 2014 yang akan datang ni, dengan berbesar hati aku nak berikan penghargaan pada seorang pembaca Blog Coklateyes dengan hadiah 1 MINI PACK SCARF PERFUME bernilai RM 37. Insya- Allah kalau ada rezeki, aku tambah lagi hadiah.

Apa yang korang perlu buat untuk memenangi Mini Pack SCARF PERFUME adalah, penuhi semua pra-syarat yang telah aku letakkan dalam app Rafflecopter di bawah ni. Ok?



a Rafflecopter giveaway


Terma & Syarat :
  • terbuka pada semua blogger & bukan blogger warganegara Malaysia sahaja
  • giveaway bermula 10/12/2013 sehingga 5/1/2014
  • slogan mestilah menarik & simple
  • pemenang akan diumumkan pada 9/1/2014 (Insya-Allah)
  • pemenang akan dihubungi melalui email/fb 

So, apa lagi... semoga berjaya ok. Ajak kawan-kawan join sekali. Makin ramai makin meriah kan? ;)


26 comments:

  1. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes satu sinar dan harapan baru supaya lebih maju dan berkembang dalam bidang penulisan dalam blog ini..

    ReplyDelete
  2. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes semakin success dan akan maju sentiasa!!

    ReplyDelete
  3. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih murah rezeki, dirahmati Allah dan sentiasa bermurah hati untuk berkongsi dengan rakan bloggers yang lain serta semoga sukses selalu.

    ReplyDelete
  4. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih keceriaan, kebahagian dan segala perkara positif di dunia ini serta kehidupan owner Blog Coklateyes dilimpahi kasih sayang Allah (^_^)

    ReplyDelete
  5. "Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes more blog followers, and more giveaway for followers :D

    ReplyDelete
  6. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes beberapa peningkatan iaitu daripada segi trafik dan pembaca setianya.

    ReplyDelete
  7. saya berharap blog Cokeleteyes 2014 nanti akan lebih menyerlah dan berharap agar terus memberikan intipati entry yang menarik..

    ReplyDelete
  8. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih berinformasi terutamanya untuk para wanita serta diperbanyakkan tip agar dapat dijadikan sumber inspirasi para blogger baru di luar sana. :)

    ReplyDelete
  9. Saya harap tahun 2014 akan memberikan Blog Coklateyes banyak peluang untuk menengahkan blogger-blogger picisan untuk diketengahkan bersama blogger-blogger yang lain serta mengadakan beberapa GA yang sudah semestinya ramai peserta bakal melibatkan diri. All the best Kak Fateen Innanie.. <3 ;)

    ReplyDelete
  10. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lagi banyak produk kecantikan dan giveaway supaya I dapat banyak info kecantikan dan hadiah :)

    ReplyDelete
  11. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes rezeki yang lebih murah agar mudah untuk BCE berkongsi rezeki beliau bersama pembaca terutamanya saya! Dan paling penting, saya betul-betul berharap tahun 2014 adalah tahun pertemuan saya dengan BCE. insyaAllah one fine day :D (nnt ajak i teman u jadi pasangan tauuu kalau ada event :P hahahah)

    ReplyDelete
  12. onie suka gila dengan design packaging dorang! lawaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. "Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes rezeki yg melimpah ruah sampaikn terpakse buat giveaway slalu dn tuan punya blog sihat sejahtera dan dapat meneruskan pejuangan sbgai blogger dn terus menjd inspirasi dn idolaku...;)

    ReplyDelete
  14. Hi dear, suke sgt review ni. comell sgt !! tq dari warga SCARF Perfume. hihi ;)

    ReplyDelete
  15. wah bestnye
    hari2 bau lain2 gitu hehe

    pssstt lama cik kumbang xsinggah sini :)

    ReplyDelete
  16. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih lagi inspirasi untuk orang lain menjadi lebih baik dari semasa ke semasa.

    ReplyDelete
  17. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih banyak pembaca dan penulisnya lebih banyak kegembiraan ;)

    ReplyDelete
  18. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes rezeki supaya boleh buat GA banyak-banyak and full of happiness ;)

    ReplyDelete
  19. "Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih informasi dalam membantu remaja diluar sana supaya menjadikan blog ini sebagai salah satu sumber rujukan."

    ReplyDelete
  20. "Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih banyak maklumat terkini serta membuat lebih banyak review mengenai produk kecantikan dan kesihatan,semoga always success akak Fateen Innanie" ♥♡♥♡♥

    ReplyDelete
  21. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih banyak ruang dan peluang untuk berjaya sebagai blogger yang mampu memberi inspirasi kepada semua khususnya wanita, semoga Blog Coklateyes sentiasa ceria dan bermanfaat kepada masyarakat.

    ReplyDelete
  22. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes semakin berjaya dalam dunia blogging ini dan dimurahkan rezeki selalu ;)

    ReplyDelete
  23. menarik... warna perfume ni pon terang2 dan penuh ceria.

    ReplyDelete
  24. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih banyak sumber inspirasi didalam bidang penulisan terutamanya kepada kaum hawa dan setanding dengan blogger2 yg terkenal di seluruh Malaysia :)

    ReplyDelete
  25. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih inspirasi untuk berkongsi cerita dan pengalaman yang bermanfaat buat semua.

    ReplyDelete
  26. Saya harap tahun 2014 memberikan Blog Coklateyes lebih dikenali ramai oleh rakan-rakan blogger yang lain dan berjaya dalam bidang pemasaran

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork