Tuesday, December 3, 2013

Sony PS4 Bakal Dilancarkan: Harga & Spesifikasi

Assalamualaikum semua


20 Disember 2013 ni menjadi tarikh yang ditungu-tunggu oleh semua peminat gamers Malaysia. Mana taknya, tarikh tersebut merupakan tarikh pelancaran untuk SONY Play Station 4 yang pastinya versi kali ni menjanjikan kehebatan yang luar biasa!!!

Beberapa minggu lepas, bertempat di The Roof, One Utama Sony Malaysia telah mengadakan media conference untuk Sony PS4. Fuh... bukan main ramai lagi peminat mereka. Aku ni pun kalau banyak duit dah lama rembat satu. Last aku main PS zaman sekolah menengah dulu. Siap bergaduh dengan akak and adik tau nak main game, walaupun kami semua perempuan!



Baiklah, straight to the point... aku sendiri impress dengan PS4 kali ni. Dikeluarkan dalam 3 bundle set, masing-masing memberikan kepuasan yang berbeza kepada peminatnya. Dibawah ni aku letakkan spec PS 4 :

PlayStation®4  SPEC 

Product name
PlayStation®4
Color
Jet Black
Product code
CUH-1006A series
Release date
December 20, 2013
Recommended retail price
RM1,799
Main processor
Single-chip custom processor
CPU :  x86-64 AMD “Jaguar”,  8 cores
GPU : 1.84 TFLOPS,  AMD next-generation Radeon™ based graphics engine
Memory
GDDR5 8GB
Storage size
500GB Hard disk drive*1
External dimensions

Approx.  275 × 53 × 305 mm (width × height × length)
(excludes largest projection)

Mass
Approx. 2.8 kg
BD/ DVD drive
(read only)
BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV
Input/ Output
Super-Speed USB (USB 3.0) port × 2
AUX port × 1
Networking
Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1
IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth® 2.1 (EDR)
Power
AC 100-240V, 50/60Hz
Power consumption
Max. 250W
Operating Temperature
5 ºC – 35ºC
AV output
HDMI out port
DIGITAL OUT (OPTICAL) port
Included
PlayStation®4 system × 1
Wireless Controller (DUALSHOCK®4) × 1
Mono headset × 1
AC power cord × 1
HDMI cable × 1
USB cable × 1
*1 The hard disk drive contains space that is available for users and space that is reserved for the system, therefore the actual space that is free for users is smaller than the total space stated in this document.
* Design and specifications are subject to change without notice.


Kalau kau tanya aku, memang sumpah satu apa pun aku tak faham pasal spec dia ni. Maklumlah, perempuan. Aku tau main game je! Hahaha. Dibawah ni pulak adalah bundle set. Bundle set ni untung sebab dia including sekali dengan software game seperti Battlefield & Killzone Shadow Fall. 




PS4™ Bundle Set 1
Product name
PS4™ with PS Camera Bundle Set
Product code
CUH-1006A A01
Release date
December 20, 2013
Recommended retail price
RM1,899
Content
PlayStation®4 system × 1
PlayStation®Camera × 1
Wireless Controller (DUALSHOCK®4) × 1
Mono headset × 1
AC Power Code × 1
HDMI cable × 1
USB cable × 1

PS4™ Bundle Set 2
Product name
PS4™ with “Battlefield 4Bundle Set
Product code
PLAS-07002A
Release date
December 20, 2013
Recommended retail price
RM1,969
Content
PlayStation®4 system× 1
PS4™ Software “Battlefield 4× 1
Wireless Controller (DUALSHOCK®4) × 1
Mono headset × 1
AC Power Code × 1
HDMI cable × 1
USB cable × 1

PS4™ Bundle Set 3
Product name
PS4™ with “Killzone™: Shadow FallBundle Set
Product code
PCAS-02001A
Release date
December 20, 2013
Recommended retail price
RM1,939
Content
PlayStation®4 system× 1
PS4™ Software “Killzone™ Shadow Fall× 1
Wireless Controller (DUALSHOCK®4) × 1
Mono headset × 1
AC Power Code × 1
HDMI cable × 1
USB cable × 1





Ada satu lagi PS The Playroom. Yang ini memang aku impress gila. Kau tahu dia macam kau tengok dalam cerita Hollywood tu. Yang menu dia keluar depan mata tu. Peghhh ni kalau pasang kat rumah ni, mahu tak tidur main game! 





Untuk mereka yang berminat, pre-order dibuka sehingga 15 Disember 2013. Ada banyak jugak counter untuk pre-order. Antaranya di Sony Store KLCC & The Curve. Details untuk pre-order ada di bawah ni : 

PS4 Pre-order
Date
November 15 – December 13, 2013
Pre-order method
Pre-order at any Sony Stores, Sony Store Online or Focus Stores
Pre-order Offer
Product
The PS4 System
The PS4 System with camera
PS4 “Battlefield 4” Bundle
PS4 “Killzone Shadow Fall” Bundle
Price
RM1,799
RM1,899
RM1,969
RM1,939
Gift (1)
PlayStation®Plus Membership
(One Month)
PlayStation®Plus Membership
(One Month)
PlayStation®Plus Membership
(Two Months)
PlayStation®Plus Membership
(Two Months)
Gift (2)
--
--
RM20 PSN Money Voucher
RM20 PSN Money Voucher
Remarks

-        While stocks last
-        Sony Computer Entertainment Hong Kong Limited reserves the right of final decision.


Seperti biasa, segala maklumat lanjut berkaitan PS 4 boleh korang rujuk pada link-link yang tertera di bawah : 

6 comments:

  1. kalau en,husband tau dia pun pasti nak beli ni...

    ReplyDelete
  2. mahalnya.. tunggu santa la bagi hadiah ps

    ReplyDelete
  3. nak ps 444444.... Final fantasy 15! *nagis*

    ReplyDelete
  4. last main masa playstation 1, bila lah dapat main yang keempat nie..macam best je.

    ReplyDelete
  5. Ni siapa odw nak kawen, konpem jadik barang hantaran hehe!

    Hai Nanie! Lama x komen2 :p

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork