Monday, December 9, 2013

Tampil Yakin Tanpa Selulit

Assalamualaikum semua

Selulit di kalangan wanita dah cukup sinonim dan biasa kita dengar. Sebenarnya bukan sekadar mereka yang bertubuh besar mengalami masalah selulit, malahan perempuan bertubuh kecil jugak dilaporkan kerap mengalami masalah selulit. Daripada pembacaan aku, wanita selepas bersalin paling ramai dilaporkan mengalami masalah selulit yang teruk. 

Apa itu selulit? 



Macam korang, aku pun bukan arif sangat pasal hal ni. Jadi, tak salah rasanya kalau kita buat sedikit kajian dan rujukan. Nak susah apa, Google aje :)

Menurut MedicalNewsToday, selulit adalah :

Cellulite is a condition in which the skin appears to have areas with underlying fat deposits, giving it a dimpled, lumpy appearance. It is most noticeable on the buttocks and thighs, and usually occurs after puberty.


Ramai perempuan risau dengan keadaan kulit yang mempunyai masalah selulit. Beberapa bahagian yang biasa mengalami masalah selulit adalah di bahagian peha, punggung, perut juga lengan. 

Terdapat beberapa faktor penyebabnya masalah selulit ni. Antaranya ialah :

1. Faktor Hormon : Para doktor menyatakan, faktor hormon menjadi penyebab utama kepada masalah selulit kepada perempuan. 

2. Genetik : Ini juga dikategorikan sebagai antara sebab seseorang itu boleh mengalami masalah selulit. 

3. Diet : Dikatakan individu yang gemar mengambil makanan karbohidrat dan garam serta kurang makan makanan fiber akan lebih berisiko untuk mengalami masalah ini. 


Untuk menanganinya, Aviance telah memperkenalkan satu produk yang sangat hebat dalam melawan masalah selulit di kalangan wanita. Ianya adalah Aviance Concentrated Anti-Cellulite Cream. 


INFO PRODUCT 

SIZE: 250ml
PRICE : RM 220/tube

PROMOTION :
* Sekiranya korang beli direct kepad PIC, korang entitled untuk dapat 25% discount untuk 1 item = RM 165 + RM 5 (postage) 
**Beli 2 juga akan dapat 25% off = RM 330 + free cosmetic bag + free delivery,
 lagi untung kan beli 2? 


Merupakan krim dengan formula 3in1, ia bukan sekadar memberikan kesan slimming pada badan malahan memperbaiki struktur dan kontur kulit kita. Inovasi dengan Triple Performances ni boleh membantu wanita yang mengalami masalah selulit di badan. 


3 formulasi tersebut adalah :
  • REDUCE : Liporeduction Complex - helps reduce the accumulation of cellulite layers underneath your skin.
  • FIRM : Elastro-Firming Booster Agent - helps increase elastin peptide in the skin layer which improves skin elasticity and restores firmness to your skin.
  • SMOOTHEN : Smooth & Moist Texture - specially concentrated formula that is light on the skin. It helps condition your skin, leaving skin smoothness as well as returning moisture to your healthy skin. 


APA KATA AKU?

RATING FAVOURITE : 4/5 

Aku suka pada cooling-scent yang dihasilkan. Secara mudahnya, boleh aku katakan ia lebih kurang fungsinya sebagai krim pembakar lemak. Tapi, burning heat dari krim Aviance Concentrated Anti-Cellulite ni taklah terlalu panas dan kuat. Ianya menyebabkan badan kita rasa berangin. 

So far aku gunakan sebelum tidur. Dengan baunya yang menenangkan, cooling -scent yang buatkan badan berangin, tanpa kau sedar sebenarnya mereka sedang bekerja untuk membakar lemak pada badan.

Untuk penggunaannya pula, Aviance Concentrated Anti-Cellulit cream ni menyarankan kepada pengguna untuk menggunakan krim ni setiap pagi dan petang. Selepas apply pada tempat yang dikehendaki, sapuan dan urutan perlu dilakukan. Ini adalah bagi membantu krim tersebut menyerap terus ke dalam dermis kulit kita dan melawan lemak yang terkumpul. 


CLEO BEST PRODUCT


Bagi mereka yang belum tahu, Aviance merupakan salah satu cabang untuk luxury product bagi Unilever. Aviance telah mendapat sambutan yang hebat di kebanyakan negara Asia Tenggara khususnya Thailand. Malahan produk ini juga telah mendapat CLEO BEST PRODUCT pada tahun 2011. 

Jadi, pada mereka yang mencari apa produk terbaik untuk melawan masalah selulit ni, apa kata korang cuba produk terbaik dari Aviance ni? Kalau takde masalah selulit sekalipun, aku rasa ia sesuai dijadikan krim moisturize untuk badan. 

Untuk pembelian produk & maklumat lanjut, boleh hubungi : 

PIC :
May Yun

Email : 
novonecloud@gmail.com

Tel / Whatsapp : 
019 7765562

WEBSITE :

Pre-order sedang dijalankan sehingga 22 Disember 2013, 10pm. Sapa nak cepat-cepat ye!




p/s : Entry lama mengenai produk Aviance [KLIK SINI]





4 comments:

  1. mahal
    kalau betul2 boleh bakar lemak skit mmg letk tepi hrga tu :)

    ReplyDelete
  2. wow..macam menarik ni..tapi mahal sikit..kalau berkesan,why not try kan :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork