Monday, January 27, 2014

D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik!


Assalamualaikum semua 


D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik! Yes, macam tu lah yang mula-mula aku dengar. Macam ye tak ye jugak lah pada asalnya. Sebab setahu aku faktanya ialah penuaan tidak dapat dihalang because we getting older every and each minute everyday. Tapi, jangan tak tahu...dengan R&D dan teknologi terkini penuaan kini bukan masalah. 

GABUNGAN BAHAN SEMULAJADI BERKHASIAT
Daripada pembacaan, masalah anti penuaan yang kita nampak hari ni lebih banyak dipengaruhi dengan faktor tekanan, makanan & persekitaran. Jadi, D-Collagen Produk Anti-Penuaan Terbaik ini membantu untuk mengawal dan mengurangkan simptom-simptom awal penuaan. 


Apa yang menarik perhatian aku, D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik ini dihasilkan dengan ramuan dan gabungan bahan-bahan yang memang telah diyakini memberikan kesan terbaik dalam anti penuaan

Antara bahan yang lain dari yang lain dan tidak ada pada sebarang produk minuman collagen lain tapi ada dalam D-Collagen adalah Pitera dan Sarang Burung. Kedua-dua bahan ni memang dari dulu lagi dipercayai memberikan hasil terbaik untuk melawan penuaan. Bukan tu je, ada banyak lagi bahan semulajadi dan berkhasiat yang digunakan iaitu madu, goji berry dan white yam bean. 


Bagi aku sendiri lah kan... untuk minuman collagen terbaik, bukan sekadar aspek kecantikan semata-mata yang dititik beratkan juga meliputi kesihatan tubuh badan. D-Collagen Produk Anti-Penuaan Terbaik ini juga mampu memberikan khasiat untuk merawat sakit sendi dan sakit tulang yang sangat biasa di kalangan perempuan. Begitu juga dengan khasiat untuk memperbaiki struktur kulit dan menghilangkan kesan parut, jerawat dan masalah jeragat. Senang kata, D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik memang cukup lengkap serba serbi!

SESUAI UNTUK SEMUA 



D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik ini tidak hanya memfokuskan kepada kaum wanita sahaja. Produk ini boleh diambil oleh lelaki juga dan tanpa mengira umur. Malahan wanita mengandung dan menyusukan bayi juga boleh menggunakan D-Collagen. Produk ini juga tanpa was-was dan keraguan telah mendapat sijil HALAL & sijil Kementerian Kesihatan Malaysia. 

KHASIAT & KEHEBATAN  D-COLLAGEN 
  • anti penuaan dan memelihara keremajaan kulit
  • memeliharan ketengangan dan keanjalan kulit
  • membantu memperbaiki struktur kulit 
  • kulit menjadi putih, bersih dan semakin sihat
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi
  • memelihara kelenturan sendi
  • memberikan tenaga
  • mengurangkan keradangan
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf
  • mengurangkan & mengecutkan kesan jerawat pada muka
  • mengecilkan pori-pori dan mengawal sebum minyak pada muka
  • mencerahkan kawasan tersembunyi seperti celah ketiak dan leher
  • meningkatkan penyerapan kalsium dalam badan
  • menguatkan salur darah dan melancarkan sistem aliran darah
  • membina struktur tisu penyokong dan mengawal fungsi sel
  • melindungi tulang rawan pada sendi


PENGALAMAN SENDIRI MENGGUNAKAN D-COLLAGEN 


Aku baru menggunakan D-Collagen Produk Anti Penuaan ni kira-kira 2 minggu. Aku amalkan satu scoop waktu pagi dan satu scoop sebelum tidur. Rasanya adalah rasa buah pic yang memang sedap & segar. Ada masam-masam manis sikit. Bagus jugak minum bila pagi tu. Boleh buang kelat dan loya pagi aku tu. Satu botol D-Collagen ni Insya Allah boleh tahan lebih kurang sebulan! 



Apa yang aku perasan, dengan pengambilan D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik ni, kulit muka aku jadi lebih lembut dan semakin sihat. Jerawat pasir kat muka juga dah mula hilang! Bila bangun pagi, rasa muka dan badan memang fresh. 

Perhatikan jerawat pasir pada dahi dan pipi.
Liang pori juga semakin tidak kelihatan :) 
Mudah untuk buang bahan toksin di pagi hari. Kesan jerawat pun nampak cepat pudar dan paling penting kesan allergik aku sangat berkurang. Kalau dulu pantang kena habuk sikit aku dah mula bersin dan gatal muka. 



Tapi apa yang aku turut amalkan jugak ialah banyakkan minum air mineral. Sebab hari tu aku baca satu artikel, minuman collagen ni perlukan air yang banyak untuk mudah larut dalam darah kita dan menamppakkan kesannya. So, jangan lupa ye air mineral memang bagus untuk badan, kecantikan dan kesihatan!

Cuma satu je yang aku rasa D-Collagen boleh perbaiki. Why not buat dalam bentuk sachet atau travel size. Supaya senang untuk dibawa dalam bag @ ke ofis. Sebab macam aku yang selalu balik Johor & ke hulu ke hilir ni, agak sukar jugak nak bawah satu bekas tu. Maybe kalaua ada bentuk sachet lebih mudah kan? :) 

TESTIMONI
Dah ramai yang mencuba dan mengamalkan D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik ni. Dari pelbagai masalah yang dihadapi, Alhamdulillah kebanyakannya berjaya dirawat. 

"Luka  kemalangan saya semakin pulih dan mempercepatkan proses pengeringan luka di muka.Parut juga semakin pudar. Dengan pengambilan D-Collagen secara berterusan, kini kulit saya semakin halus, bersih dan sihat" 
Puan Nurhidayah Sim Bte Abdullah, 40 tahun, dari Pulau Pinang.



" Dulu kulit saya sangat kering dan ton warna kulit tidak sekata.Seorang kawan memperkenalkan saya dengan D-Collagen dan saya mencubanya, alhamdulillah kulit saya semakin cerah, lembap, gebu dan berseri.Mata putih saya sebelum ni merah dan kotor dan setelah mengamalkan D-Collagen sebagai rutin minuman harian saya, menjadikan ia bersih serta rambut saya tumbuh dengan sihat.Kini saya tampil lebih anggun dan ramai yang menegur perubahan saya."
Che Rin, Kuala Lumpur


BOLEH @ TIDAK?

Jika ada penyakit seperti darah tinggi, kencing manis, jantung atau penyakit kronik lain selamat di minum atau tidak?

D-Collagen selamat di minum.Ianya minuman nutrisi yang bebas kandungan gula dan bahan pengawet.Jika ragu dan bimbang akan tindak balas yang teruk, boleh mengurangkan dos pengambilan.

Adakah D-Collagen sesuai untuk ibu mengandung dan juga menyusukan anak?

Ya,ianya sesuai untuk ibu mengandung atau menyusukan anak kerana tiada kandungan yang berbahaya untuk bayi.Insyallah kulit baby akan jadi gebu dan halus bila di lahirkan.Kandungan seperti sarang burung, white yam,dan madu mempunya protein dan khasiat yang tinggi.

Alahan Seafood atau resdung boleh mengambil D-Collagen?

Boleh.D-Collagen di formulasikan dari sumber akuatik ikan talapia dan sarang burung(walid) serta kandungan pitera dan buahan-buahan sangat sesuai untuk kesihatan dalaman dan memperbaiki struktur kulit menjadikan lebih cantik dan lembap.


BERMINAT UNTUK BELI @ CUBA 

Untuk mereka yang nak tahu lebih lanjut, nak beli dan mungkin nak cuba dulu  D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik ni, korang boleh ke link-link berikut : 

Produk: 
D-Collagen

Harga: 
RM 168 (Semenanjung)
RM 178 ( Sabah&S'wk)

Website :

Contact Person :
Fahme - 016 6012041

Facebook : 

Fanpage :

Blog :

Instagram: 
@oh_mydiamond/@amalina8283


p/s: Jangan lupa join Nature Republic Mini Giveaway : KLIK SINI

10 comments:

  1. taste it and loving it :) nice entry nanie :)

    ReplyDelete
  2. BEST ENTRI NI.GOOD JOB :) D-Collagen memang tak mengecewakan!FA memang dah fall in love dengan D-Collagen :)

    ReplyDelete
  3. bgs kn kita minum collagen ni.. tq for sharing :)

    ReplyDelete
  4. alaaa muka awk mmg dh cntk la sblm minum pn...huhu..

    ReplyDelete
  5. Bestnye...cantik la kulit Innanie...
    Read that it is suitable for pregnant mummy also...nak try jugak...

    ReplyDelete
  6. Wah! Betul2 nampak beza la sebelum & selepas makan DColagen ni.. =)
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. juz trying for 2 days...hehehe...hrp2 ade kesan baik.muka byk mslh.huhu

    ReplyDelete
  8. juz trying this collagen for 2days.hrp2 de kesan baik.hihihi...muka byk jerawat.huhu

    ReplyDelete
  9. yup,dulu saya pernah ambil D collagen..

    jom lawati blog sya: https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1466904149522939623#allposts

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork