Friday, January 10, 2014

Food Review Chinese New Year Reunion Buffet Dinner @ Hotel Armada, Petaling Jaya

Assalamualaikum semua

Dugaannya cukup besar bila kau taip entry makanan tau. Aku macam tak dapat bayangkan macam mana Mahamahu & Hazman Fadzil boleh jadi food blogger & in the same time menahan 'nafsu' makan mereka. Ye lah, tertelan-telan air liur bila tengok semula gambar! Haih!!! T_____T 

Yee Sang as a symbol of all positive and good things! ;)
Bersempena dengan Tahun Baru Cina yang bakal menjelang akhir bulan ni, Utara Coffee House di The Armada, Petaling Jaya menawarkan line buffet untuk "Chinese New Year Reunion Buffet Dinner".


Masih tetap mengekalkan makanan tradisi mereka dan ditambah dengan beberapa lagi makanan lazat seperti Lotus Leaf Rice dan Steamed Seabass with Ginger Sauce, buffet ini memberikan harga yang sangat berbaloi iaitu RM 70++ untuk dewasa dan RM 35++ untuk kanak-kanak. Manakala bagi senior citizen pula, hanya RM 49++.

Minggu lepas aku berpeluang untuk membuat sesi food review di Utara Coffee House. Tapi apa yang nak dihighlight-kan pada malam itu ialah 3 set menu (Prosperity Set Menus) untuk 10 orang yang sangat-sangat menarik dan ideal untuk kawan-kawan dan keluarga. 

Lotus Glutinous  Rice
this combination sangat sedap. Tauhu kering dan black moss sauce! 


Tiger prawn with ginger sauce. Terbaik!!! Fresh sangat udang dia woi!




Nasi goreng nenas dia ni sampai sekarang rasa lagi! Sedap gilos!

Minggu lepas aku berpeluang untuk membuat sesi food review di Utara Coffee House. Tapi apa yang nak dihighlight-kan pada malam itu ialah 3 set menu (Prosperity Set Menus) untuk 10 orang yang sangat-sangat menarik dan ideal untuk kawan-kawan dan keluarga. 

  • BLISSFUL LONGEVITY SET MENU (RM 988++ for 10 pax)  : consists of Yee Sang with Crustacean, Braised Seafood Mentaiko Soup, Deep-Fried Sea Garoupa in Spicy Sesame Sauce, Steamed Tiger Prawns with Ginger Sauced, Braised Taukan with Mushroom in Black Moss Sauce & Sweet Red Bean Cream with Snow Sago.
  • EVERLASTING SUCCESS SET MENU (RM 1088++ for 10 pax)   : also comprises dishes like Yee Sang with Soft Shell Crab and Jellyfish, Steamed Red Garoupa in Abalone Sauce, Tossed Tiger Prawn with Salted Egg Flakes and others. 
  • BOUNTIFUL TREASURES SET MENU (RM 1188++ for 10 pax)   :  Guests can sample dishes such as Yee Sang with Salmon, Braised Abalone in Shark Fin Soup, Double-Boiled Duck Broth Cantonese Style, Steamed Pomfret with Abalone Sauce & others. 


Secara overall, memang sedap dan potionnya jugak banyak. Sesuai dimakan dan dinikmati dengan kawan juga keluarga. Ramuan dan resipinya memang cukup sinonim dengan Tahun Baru Cina!

Untuk segala maklumat lanjut & reservation : 

UTARA COFFEE HOUSE , 
THE ARMADA HOTEL, 
PETALING JAYA 

Phone Number : +603 7954 6888 ext 4557  
Email : armada@armada.com.my 


8 comments:

  1. adusss tgk makanan sedap2 tgh2 mlm ni.. bleh bwk ke mimpi ni...

    ReplyDelete
  2. persembahan makanan yang menarik..ikan menegak tu..pergh..nyum2

    ReplyDelete
  3. decoration makanan pun dah menarik apatah lagi rasanya kan..nyum²

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork