Tuesday, January 21, 2014

Nature Republic 4th Anniversary Promotion & Blog Coklateyes Mini Giveaway

Assalamualaikum semua

Macam mana wajah baru Blog Coklateyes? Clean & pastel theme. Memang dah lama nak theme yang macam ni. Nampak terang sikit lah. Harap semua pembaca suka lah dengan pembaharuan Blog Coklateyes untuk tahun 2014 ni. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Minggu lepas aku dan 6 orang Butterflies dari The Butterflies Project Malaysia telah dijemput untuk ke Nature Republic 4th Anniversary di Berjaya Times Square. Apa yang menarik & lagi best, Anniversary kali ni Nature Republic menawarkan promosi "Buy 2 Free 1" kepada pelbagai produk mereka. 




Nature Republic memang telah lama memasuki pasaran Malaysia dan mereka juga sangat terkenal di Korea. Dengan tag line "Feel Nature", mereka menggunakan bahan-bahan semulajadi sebagai bahan utama dalam penghasilan produk mereka. Apa yang aku tengok semuanya bahan yang biasa kita jumpa macam lobak merah, bunga raya, mango, kopi, timun, bunga ros dan macam-macam lagi.




Produk dari Nature Republic ni meliputi head to toe. Ada skincare, facial, hair care, cosmetics semua ada. Malahan yang lagi menarik, ada juga penjagaan untuk kaum lelaki.  Senang cerita serba serbi lengkap lah. Dan semuanya berasaskan bahan semulajadi yang memang diketahui terkenal dengan 1001 khasiat!





Di antara banyak-banyak produk tu, ada 4 produk yang menjadi Best Seller untuk Nature Republic. Produk-produk ni telah diundi oleh para pengguna sebagai produk yang memang bagus dan memberi kesan yang hebat.


1. SOOTHING & MOISTURE ALOE VERA 92% SOOTHING GEL




Soothing Gel ni aku boleh kategorikan sebagai multi-purpose product. Dari badan, rambut, kuku, muka semua boleh guna. Malahan ia juga sesuai untuk mereka yang sensitive skin. Sebabnya fungsi soothing gel ni adalah untuk memperbaiki struktur sel & melembapkan kulit kita.


2. WHITENING COLLAGEN DREAM 90 SKIN BOOSTER




Telah banyak mendapat pengiktirafan daripada pelbagai majalah kecantikan, Whitening Collagen Dream 90 Skin Booster membantu untuk meremajakan kulit muka dengan menghilangkan fine line dan segala kedutan.


3. BEE VENOM PINK SPOT 



Ini unik & best! Dirumus khas buat mereka yang mengalami masalah Acne, Bee Venom Pink Spot membantu korang untuk mengurangkan kesan kemerahan pada kulit akibat acne. Malahan, kandungan calamine powder dalamnya membantu untuk menghaluskan kulit wajah.


4. SNAIL SOLUTION SKIN BOOSTER [ LATEST PRODUCT ]


Juga antara yang terbaik! Dengan penggunaan snail mucus yang telah dikaji secara penyelidikan mampu membuatkan kulit semakin cantik, lembap dan remaja. New product dari Nature Republic ni jugak telah menjadi Hot Selling Item di Korea kerana keberkesanannya. Sesuai untuk sensitive skin, ia boleh membuatkan kulit anda kembali sempurna.





Bila belek satu-satu produk dan round pusing satu kedai, memang geram lah tengok packaging mereka. Comel comel semuanya... tambah pulak bahan yang digunakan memang all nature, lagi lah aku suka.

Rupa-rupanya, kami semua ke sana bukan dengan tangan kosong. Pihak Nature Republic hadiahkan setiap seorang voucher bernilai RM 150 untuk beli produk mereka. Apa lagi, semua gembira lah kan. Terus rambang mata tak tahu nak ambil mana sebab semua best!






BLOG COKLATEYES MINI GIVEAWAY 

Kalau korang follow Instagram aku (@innanieariff), mesti korang tahu yang aku akan buat satu Mini Giveaway pada produk Nature Republic yang aku dapat hari tu. Kali ni aku nak main teka teki pulak. 

Kat bawah ni merupakan 6 produk Nature Republic yang aku beli guna voucher RM 150 yang diberikan tu. Disebabkan terlalu excited, sampai tak sedar yang aku rupanya over bajet! Heheheh. Jadi, aku kena bayar sikit lah kan.... so.... soalannya.... 

ada 6 produk yang aku beli! Nanti aku review satu-satu.

Soalannya : 

BERAPAKAH JUMLAH TAMBAHAN YANG PERLU  DIBAYAR UNTUK KESEMUA PRODUK NATURE REPUBLIC ATAS TU? 

contoh jawapan : RM 2.50
**hint : lebih RM 10.00**
GIVEAWAY ENDS @ 31/1/2014 

*Tinggalkan jawapan korang di ruangan komen entry ini sahaja beserta nama FB & email. Nanti kalau korang menang, aku contact* 


Senang kan soalannya? Sapa bagi jawapan paling hampir atau paling tepat akan  menerima satu set Trial Kit Snail Solution Skin Booster yang mengandungi skin booster, emulsion, essence dan cream. Jangan risau, produk ni sesuai untuk all-types skin ye! 




Pada yang berminat nak beli Nature Republic product, promotion ni berlangsung sehingga akhir Januari 2014. Cepat-cepat!!! Masih ada masa lagi ni. Lokasi store & any update info boleh korang dapat di link bawah ni :

Facebook : 




33 comments:

  1. Assalamualaikum nanie. blog sangat awesome. suka sangat tengok. hehe sheila cuba nasib ye, hihi jawapan sheila rm20.

    fb : sheila salim (boo)
    email : sheilashahfiekry@gmail.com

    ReplyDelete
  2. kite try je la yek :D

    Jawapan : RM 42.90

    Nama FB : Hanim Hashim
    Email : wanimira737@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Jawapan: RM 22.50

    FB: Yatiey Sya
    Email: sally2494@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak nanie, nak cuba nasib la. fiqah rase rm34 kut. hehe.
    fb: Afiqah Nu'aimi (aimifiqa)
    email : aimifiqa@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Nama FB: Anis Farhana Aliman
    email: anisfarhanaaliman@gmail.com

    My guess, RM 16!

    ReplyDelete
  6. Jawapan saya RM 12
    kien mei
    surveyfoo@hotmail.com

    ReplyDelete
  7. Innanieeee! Baru berkesempatan mengunjugi blog Nanie! Sumpah suka gile layout baru! Top notch! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sab! Alaaa blog Sab lah inspired kita for a clean and clear theme! :)

      Delete
  8. Jawapannya.. hentam je eh.

    RM 18.60

    fb: Izz Hazwani
    email: izzanywhere@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Salam InNani
    Ika nak teka RM12.50

    FB: https://www.facebook.com/noor.atiqah.35
    EMAIL: ikathequeen@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. di sebabkan awk x cakap berapa kali boleh teka so ika nak teka lagi.. hehe jangan marah ye

    Ika nak teka RM25.00

    FB: https://www.facebook.com/noor.atiqah.35
    EMAIL: ikathequeen@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. Kak nanie!!nk teka jugk...huhu
    RM11.50 kot...nk jugak ad 50sen..xkire..

    FB: www.facebook.com/withlovekisses
    EMAIL: eiqabutterfly@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Jawapan akak : RM 14.90

    Nama FB : Mimi Azirah
    Email : mimiazirah84@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Jawapan:RM12.00
    FB:Cahaya Penjaga
    Email:ivy_ika@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Jawapan:RM35.00
    FB:Cahaya Penjaga
    Email:ivy_ika@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. sy nk teka jgk!

    jawapan: RM17.40

    Nama FB: Nur Shulaili
    Email: white_blood7@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  16. Jawapan : RM16.90

    Fb: Azhafizah Md Nor
    email : azhafizahmdnor@gmail.com

    ReplyDelete
  17. haishh..susah juga nak teka ni..
    Mungkin RM 22.00

    Nama FB: Asikin Izas
    Email: asikinwan@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. Salam..nak try jugak la..tambah RM 27.30 ..>,<

    FB: https://www.facebook.com/00rubybyru00 (Rabiatul Adawiyah)
    email: rabiatuljamil@gmail.com

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum.

    Saya nak teka, maybe kena tambah lagi RM 50.

    FB: https://www.facebook.com/nurshahida.kasim (Nurshahida Mat Kasim)
    email: shida201@gmail.com

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum innanie....wah bestnya...:)

    ReplyDelete
  21. Sis mcm mna sis boleh dpt voucher tu?kena join apa2 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat voucher tu as a token of appreciation for blogger yang dijemput hari tu dear! :)

      Delete
  22. nak teka jgk..
    rm36.50.

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100001485478668
    syuhadasalleh@gmail.com

    tQ

    ReplyDelete
  23. Jawapan : RM 36.

    FB : http://www.facebook.com/t.nurafifah
    EMAIL : kouru.haruka@gmail.com

    P/S : belum berkesempatan lagi nak pergi nature republic, sbelum nih cuba2 try pki jenama skin food.

    ReplyDelete
  24. Jawapan = RM 21.60

    Fb: Syazana Nazri
    Email: sya_zana91@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. Nak tryy lagii

    Jawapan = rm51.60

    FB: Syazana Nazri
    Email: sya_zana91@yahoo.com

    Hehe. harap dapat menang sbb nak try nature republic products. Amin. Amin.

    ReplyDelete
  26. Salaam..
    Hi dear, nak try jugak :)

    RM25

    fb : Nina Zee
    email : anyra88@hotmail.com

    hopefully ada rezeki..fuh2! ameen

    ReplyDelete
  27. member ofis baru introduce product ni within this week.. so why not i cuba teka.. kot2 rezeki dpt trial set.. ☺️
    rm65
    email: faizabas76@gmail.com

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork