Tuesday, January 28, 2014

Review EOS Lip Balm

Assalamualaikum semua

I just won a lucky draw few weeks ago! Wooho!!! Memang tak sangka pun. Simple lucky draw from one of the instashop I followed, @urbanmannequin (KLIK LINK). FYI, this instashop menjual pelbagai barangan dari US dengan harga yang berpatutan. So, one of the product is EOS Lip Balm! I'm really lucky sebab dalam ramai-ramai yang menyertai lucky draw tu, aku terpilih sebagai 2 pemenang bertuah! :) Yeay, beberapa hari lepas hadiah dah berada di tangan. 


Alahai memang comel je Lip Balm dari EOS ni. Agak trending jugak di Instagram. Maybe sebab bentuknya yang cute tu berjaya memikat hati wanita kan. Sampai aku sendiri pun suka. Mula-mula dulu dah plan nak beli. Rezeki menang lucky draw. Tak payah keluar duit! :)




EOS LIP BALM

EOS Lip Balm in Blueberry Acai is 95% organic. 100% Natural and paraben & petroleum free. Packed with antioxidant- rich vitamin E, soothing shea butter and jojoba oils. EOS keeps your lips soft, cool and sensationally smooth. 
  • Long lasting moisture
  • Shea Butter & Vitamin E
  • Smoothes on clear
  • Precisely glides on lips
  • Twist off top 



Ada banyak pilihan untuk EOS Lip Balm ni. Semua perasa yang sweet dan fresh. Aku dapat jenis Sweet Mint.  Ada cool sensation. Best! Bila apply kat bibir tu rasa berangin je. Senang meresap kat bibir. And ada sikit-sikit rasa macam chewing gum! Tak melekit dan tak terlalu greasy & nampak gaya long lasting for quiet long jugak, even dah minum or makan. 


INFO PRODUK 


Nama : EOS LIP BALM
Berat : 0.25 oz
Harga : RM 25 - RM 28
Store : So far aku jumpa di IG Shop. Tak jumpa lagi di Watson @ Guardian



p/s: Jangan lupa join Nature Republic Mini Giveaway -----KLIK SINI-----



22 comments:

  1. tahniah..mcm best je lip balm tu..xpnh jumpa lg la yg mcm tu kt sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ina.
      Ha ah, memang masih belum pernah jumpa lagi kat Malaysia ni...
      Tapi hot item lah kalau di IG :)

      Delete
  2. Assalamualaikum nanie, alhamdullilah. murah rezeki awak! comelnya lip balm bulat gitu. heee. i need to buy it, bibir merekah betul. Nanie, ada suggestion tak produk yang sesuai untuk kulit muka yang kering bertompok? Kulit sheila memang jenis sensitif, makin sensitif sekarang ni. Sheila pakai garnier warna kuning. Nowdays bila pakai rasa panas muka. Nak nangis tengok muka kusam. Please help me dear Y____Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Sheila... Memang comel EOS ni. geram. I think selain dari EOS ni satu lagi lip balm for bibir merekah is from Palmers The Cocoa Butter tu. Around RM 12 kat watson @ guardian. Its really good for bibir merekah.

      Well, untuk kulit kering & bertompok tu kan Sheila, my suggestion is SAFI BALQIS PERFECT 10. Its really good for sensitive and dry skin. Dulu masa awal-awal, masa kita tercari-cari one good product memang kita cuba SAFI BALQIS PERFECT 10. Lagi-lagi yang 2in1 Pembersih & penyegar tu. Memang bagi kesan yang bagus. Maybe Sheila boleh baca review kita kat sini :

      http://www.coklateyes.my/2013/07/safi-balqis-perfect-10-berkualiti-lagi.html

      Delete
    2. thank you so much nanie tolong sheila. okeyy, balik ni kita try beli safi balqis. harap2 berkesan untuk muka kita. hehehe ^__^

      Delete
  3. Wow! These are so cute! And they sound delicious, too!

    ReplyDelete
  4. macam best je lip balm nie..seronok la awak kan ehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki awak :) memang best! :)

      Delete
    2. Alhamdulillah rezeki awak :) memang best! :)

      Delete
  5. Wah! Tahniah! Saya pun suka EOS lip balm. Sekarang baru ada 4 jenis. Nak kumpul lagi tapi slow-slow sebab harga untuk sebiji tu ehem agak pricey juga. Watson atau Guardian memang tiada jual EOS ni. Hehe. Online shop je ada. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboi banyaknya sampai 4 jenis tu! mesti best kan.... Yep, at first memang nampak jugak pricey. Thats why masuk lucky draw. Nak dapat free! heheheh :)

      Delete
  6. I know one place that sells this product! sincerelybyus at Padang Jawa, Shah Alam. Nice review though.

    bellabobot.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh baru tau SBU ada jual! :) thanks dear for the info. Belum pernah jejak kaki ke SBU lagi. Insya Allah one fine day.

      Delete
  7. comel nye. hehe. nak beli ar. tehee

    ReplyDelete
  8. agak mahal, kita nak beli tapi fikir lima kali, end up tak beli-beli. dah la tak menang HAHAAHAHA mungkin harga dah turun nanti baru beli hiki

    ReplyDelete
  9. Comel and nampak banyak ! boleh tahan lama leteww . tp besar sangat , takleh nak sumbat2 lam beg . hihi

    btw nice review !!

    ReplyDelete
  10. memang comellah bentuk dia..teringin gak nak ada satu..nak usah sat..thanks nanie share info :) pink itu comel!

    ReplyDelete
  11. Comel giler lip balm nih.. Just apply terus ke bibir ke, or kena oles ngan jari ekk? =)

    ReplyDelete
  12. comeynyer bentuk die..first time ttengok ni

    ReplyDelete
  13. Menarik jugak packaging die. Thanks for sharing your prize review! :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork