Friday, February 7, 2014

Review Kami Histeria

Assalamualaikum semua

Review Kami Histeria | Aku baru je ni balik dari tengok movie Kami Histeria kat GSC Mid Valley. Haaa, mesti soalan pertama korang nak tanya... "Amacam, best tak?"


Haih, aku rasa korang tak payah tanya soalan ni lah! Jawapan dia MEMANG TERBAIK! Best and something different dari cerita seram Melayu biasa. Kelakar dia superb fun! Memang tak lekang jugak lah ketawa tengok cerita Kami Histeria ni. Paling penting, Fazura cantik woh! 


Cerita ni mengisahkan sekumpulan girls band nama Kami Histeria yang nak femes dan meletop di You Tube. Banyak cara dia dah guna, tapi tak berjaya jadikan lagu mereka hits. Sampailah pada satu malam tu, time dorang rakam lagu ada sesuatu berlaku. Start dari situ, lagu yang ada "pengeras" tu terus meletap letup dan bawak nama dorang jadi famous. Tapi, setiap "pengeras" mestilah ada bayarannya kan? Dah nama pun berjanji dengan syaitan. Bayarannya tak kan lah kereta atau duit pulak. Kau rasa Cik Lang nak apa? 


Fuh, watak semua pelakon dalam ni memang hebat. Masing-masing penuh karekter. Selamba, comel dan cantik! Penuh dengan sesuatu yang fun dan luar biasa. A lil-bit tricky dan paling penting cukup rencah seram dan scene terkejutnya! Menjerit jugaklah satu panggung!

So, apa lagi... korang kena tengok sendiri macam mana girls band Kami Histeria penuhi bayaran pengerasnya tu! Pengerasnya bukan sembarangan tau... kau dengar pun kau naik bulu roma woi! Heeeeeeeheeeeeheeeeeeee!!!!

REVIEW KAMI HISTERIA

Title Movie : Kami Histeria (PG13)
Durasi : 90 minit ++
Pelakon : Nur Fazura, Diana Danielle, Izzue Islam, Nad Zainal  & ramai lagi
Overall Star : 4.5 / 5 





11 comments:

  1. momoy x tengok filem melayu
    maaf
    tapi cerita ni memang nak tengok
    sebab ada fazura

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah sekarang ni memang susah nak dapat cerita melayu yang berkualiti
      tapi yang ini memang salah satu sebab ada Fazura lah !

      Delete
  2. baca review dekat blog nisa kay pun kata filem nie terbaik.. kena tgk la nie gamaknye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerp memang terbaik Hafiz. pi lah tengok... seronok, dan lain dari yang lain!

      Delete
  3. semua cakap best citer ni ye..fiza ni dah nak abis issue cerita ni baru lah nak tgk..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fizah, ajaklah suami pg movie date dear... seronok cerita ni. funny and sikit seram

      Delete
  4. macam best je.

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. betul ker best sgt ni..nk tgk la..

    ReplyDelete
  6. Uiii, baca review ni pun dah rasa seram.. Wajib gi terjah panggung nih..

    ReplyDelete
  7. hahaa..hantu pun suka retis..ehhe

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork