Wednesday, February 5, 2014

Review Neuzell Juvenescence : Serum, Mask & Exfoliant

Assalamualaikum semua

Review Neuzell Juvenescence : Serum, Mask & Exfoliant | Tak dapat dinafikan, serum amat penting dalam penjagaan kulit muka. Serum bertindak sebagai booster dalam penyerapan nutrien seperti vitamin untuk kesegaran dan kesihat kulit muka kita. Serum yang bagus berfungsi untuk menyerap jauh ke dalam lapisan kulit dan memperbaiki struktur dalamannya.  Terkini, HiShop memperkenalkan satu serum yang dapat membantu mengembalikan keanjalan dan kecantikan kulit muka. 



Neuzell Juvenescence is a specially formulated anti-aging Skin Renewal Tri-Action Treatment that acts as 3in1 product (serum, mask & exfoliant). This product contains Award-Winning Active Ingredients such as Telomerase and Swiss Alps Botanical Stem Cell that is able to protect DNA, restore skin stem cell's functionality, increase moisture, reduce wrinkles, pigmentation scar and brighten your skin complexion. Best of all, it is 100% free from Paraben, SLES, Alcohol, Mineral Oils, Artificial Fragrance and Artificial Colours that work best for your skin. It is dermatological and clinical tested effective.




Antara 8 Kebaikan yang dijanjikan Neuzell Juvenescence :

  1. ACTIVATE & REGENERATE SKIN STEM CELL
  2. PROTECT SKIN AGAINST UV 
  3. BRIGHTEN SKIN COMPLEXION
  4. RESTORE & REPAIR DAMAGE CELL
  5. EXTEND CELL LIFESPAN
  6. CREATE & RETAIN MOISTURE
  7. REDUCE WRINKLES, PIGMENTATION & SCARS
  8. PRODUCE COLLAGEN & ELASTIN 


PENGALAMAN SENDIRI 

Masa first time gunakan serum ni, dari segi teksturnya memang agak pekat and crystal clear. Gunakan satu pump boleh cover hampir keseluruhan muka. Memang takde ada apa-apa bau. Just a natural scent. Bila apply pada muka, boleh rasa sejuk dan fresh. Masa apply tu, aku try lah genyeh-genyeh sikit kat muka nak tengok betul ke boleh jadi exfoliator kan. Yep, memang boleh nampak dead skin atau dirt pada kulit muka tertanggal. Tapi taklah banyak mana. So, i think the best is to used it as serum lah! 

Sebagai contoh, aku apply pada tangan aku. Korang boleh tengok fine line pada section "without serum" lebih jelas dan kulit di bahagian tu jugak lebih kering. Untuk section "with serum" of course lah nampak lebih fresh, fine line kurang jelas dan nampak lebih lembap. Cuma untuk aku, harga serum ni agak mahal lah. Not a pocket-friendly. 


INFO PRODUK 
Nama Produk : Neuzell Juvenescence
Negara Pengeluar : Switzerland
Berat/Isipadu : 50 ml (sebotol boleh tahan sehingga 3-4 bulan) 
Kesesuaian : Sesuai untuk semua jenis kulit (All Skin Type)
Harga : RM 398.00 / botol




Buat yang nak tahu lebih lanjut mengenai Neuzell Juvenescence boleh dapatkan info pada link-link yang berkenaan : 

HiShop Online Store : 

Neuzell Official Website :




4 comments:

  1. Nampak cambest je yang nanie buat demo tu..memang lembaplah kulit muka bila disapu serum tu..harga nya boleh tahan jugak tu..

    ReplyDelete
  2. tgk review mcm best je serum ni. tengok harga, pengsan jap XD

    ReplyDelete
  3. tgk review mcm best je serum ni. tengok harga, pengsan jap XD

    ReplyDelete
  4. The result sounds promising, have been reading quite a lot of good review on it... :D

    www.smallnhot.com

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork