Wednesday, March 26, 2014

Paul Penders : Beauty Blogger Trip Ke Langkawi [Part 2]

Assalamualaikum semua

Kita sambung Beauty Blogger Trip ke Langkawi Part 2 ye! Harapnya seronoklah korang baca Part 1 tu. Kalau belum baca, boleh KLIK SINI.

   

Selepas berjumpa dengan Founder, Mr. Paul Penders sendiri kami semua diberikan satu set produk skincare Paul Penders berdasarkan jenis kulit kami tersendiri. Bila dapat sorang satu beg, semuanya muka gembira lah kan!


Sebelum kami diperkenalkan dengan setiap produk skincare Paul Penders, ada satu form perlu diisi bagi mengetahui sejarah atau info kulit kita. Ini adalah penting bagi membantu mendapatkan produk yang sesuai dan paling kita perlukan.



Selepas tu, kami semua kena buat satu ujian mudah dalam menentukan kelembapan kulit kami. Memang semua keputusan awal adalah kulit kering. Selain daripada cuaca panas terik di Langkawi, on that day jugak kami tak banyak minum air mineral. Tapi setelah gunakan Paul Penders Skincare Range, keputusan mendadak naik! Bagus!

Mesti korang nak tahu kan, produk mana yang boleh berikan kesan sebegini. Baiklah, sebelum tu aku nak bagitau dulu kesemua produk Paul Penders 100% menggunakan bahan-bahan organik dan semulajadi. Antara herba dan bahan semulajadi yang digunakan adalah seperti ekstrak pegaga, ekstrak avocado, minyak lavender, minyak tea tree, ekstak kelapa dan pelbagai lagi herba antarabangsa juga tempatan. 

   



1. PAUL PENDERS HERBAL SUNSCREEN SPF22 (70g) --- RM 95


For All Skin Types : Herbal Sunscreen SPF 22 provides broad spectrum protection from the harmful ultraviolet UVA & UVB rays of the sun while vitamins repair, soothe and hydrate the skin. Contains titanium and zinc oxides for UV protection and uplifting lavender essentials oil. This non-sticky formulation absorbs almost immediately after application. 


2. PAUL PENDERS ALPINIA & TEATREE CLEANSING WASH (120g) --- RM 85


For Normal to Oily skin - This light foaming facial cleanser with plant-derived ingredients gently removes surface dirt and impurities. The natural antibacterial properties of alpinia and teatree oil gently cleanse while normalizing sebum production to reduce blemishes.


3. PAUL PENDERS CALMING & SOOTHING MIST (100ml) --- RM 78


Formulated with organic roman chamomile extracts that provides a soothing and calming effect on the skin. It helps to protect sensitive skin from harsh environments. Roman chamomile helps to calm and relax any type of skin. 


4. PAUL PENDERS AVOCADO & CRANBERRY P.M MOISTURIZER (40g) --- RM 118


A light creamy night moisturizer for replenishing dry and sensitive skins. Protects against dehydration. Lavishes skin with emollients derived from selected natural moisturizing agents, including the finest avocado and jojoba plant oils. Contains natural vitamins, ceramides and liposomes to keep skin smooth, supple, and resilient. Use liberally for very dry or dehydrated skin. Includes LevensESSENTIE Gold® - a mixture of 22 certified organically grown herbs - a traditional formulation which is the pride of Paul Penders


5. PAUL PENDERS ICT i & ii (110g) --- RM 280


Get healthy and vibrant skin with regular use of Paul Penders Intensive Clarifying Therapy (ICT). This unique 2-in-1 system, to be mixed just before application to the face, clarifies your skin and helps prevent fine lines and wrinkles. ICT also promotes the skin's natural elastin and collagen production, and helps to reverse premature signs of ageingBeauty specialists worldwide depend on this exclusive salon product. They claim that ICT is the perfect answer to skincare - it goes to work on the skin immediately! 


DEMO PENGGUNAAN ICT i & ii



ICT i & ii ni memang menjagi kegemaran aku dan kawan-kawan. Bila apply pada muka tu memang rasa sejuk dan elastik. Boleh dapat lihat bagaiman pores di muka mengecut. Kalau ada bekas jerawat jugak boleh rasa macam tu. Membersih dan menanggalkan kulit mati dengan baik. Lepas guna tu, boleh rasa kulit muka kita sangat fresh, segar dan bersih! 


Memang satu pengalaman yang menarik dan sangat seronok bila dapat tahu produk-produk terbaik mereka ni. Bagi mereka yang bermasalah kulit kering, boleh cuba gunakan produk Paul Penders ni. Malahan dalam 2-3 minggu lepas juga, dalam majalah Hijabista produk Paul Penders recommended as one of the best produk untuk kulit kering dan iklim panas!

Untuk korang yang berminat nak cuba dan dapatkan lebih info, boleh ke link dibawah :

Paul Penders
Bio Greeno Sdn Bhd
58, Jalan Puteri 2/4,
Bandar Puteri,
47100 Puchong,
Selangor.
Contact: 603-8063 5908





Sebelah malamnya pulak, kami semua dinner di tepi Pantai Chenang. Alahai, cantiknya sunset. Memang romantik. Sempat jugaklah main-main pasir tepi pantai dan menikmati hembusan angin laut yang sejuk dan kuat! 
         

Lepas makan apa lagi menikmati keindahan sekitar Pantai Cenang lah. Banyak kedai-kedai kat sekitar Pantai Chenang. Macam-macam barang yang dijual. Tourist package pun ada banyak pilihan. Kebetulan malam minggu kan, memang meriah sekitar Pantai Cenang! Kami tak beli apa-apa pun malam tu. Sekadar jalan-jalan je. Esoknya baru kami plan nak borong coklat! Yummy! 


HARI KEDUA @ LANGKAWI

Awal pagi kami dah keluar untuk breakfast. Semua gembira lepas malam tadi kami swimming sama-sama. Juga ada LUSH Moment! Yang itu kami-kami je yang tahu. Mastermind Tammy! Hahahaha. Itulah kalau girls night-out kan. Macam-macam keseronokan kami buat. Main simbah-simbah air pada Fishiee dan Sabrina. Belajar 'cat swim' lah.... hehehehe! Seronok! So, kat bawah ni serba sedikit gambar hari kedua kami sebelum flight balik ke KL pada jam 7 malam. Rasa macam cepat betul masa berlalu. Tahu-tahu dah nak balik KL! Tak puas sebenarnya. T____T



   


Alhamdulillah, dan memang tak sangka dunia blog boleh bawak aku makan angin secara free sampai ke Langkawi. Rezeki semua tu kan? Pengalaman berkenalan dengan Mr. Paul Penders dan dengar sendiri bagaimana dia bersemangat membangunkan legasi produknya buatkan aku lebih bukak mata untuk berjaya dalam apa jua bidang. Lagi menarik bila dengar kisah beliau memeluk Islam, tanpa sebarang paksaan juga bukan atas alasan perkahwinan. Yang paling penting, Mr. Paul Penders sangat down to earth dan mesra melayan kami semua!


Dear Mr. Paul, 

Thank you so much!!! It such a great short vacation for us. I'm really happy and glad to knew you. Your determination make me proud of you and I pray to Allah, May He bless you forever! Amin! :)


Untuk maklumat lanjut, klik link dibawah :


Paul Penders
Bio Greeno Sdn Bhd
58, Jalan Puteri 2/4,
Bandar Puteri,
47100 Puchong,
Selangor.
Contact: 603-8063 5908





3 comments:

  1. Seronoknya Kak Nani pg Langkawi. Percuma pulak tu!

    ReplyDelete
  2. wow..bestnya produk ni..lucky you Nanie :)

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork