Thursday, March 27, 2014

Review CooperVision Biomedics 1 Day Extra Contact Lens & Trial Pack Percuma!

Assalamualaikum semua

Aku dah mula pakai cermin mata sejak usia lebih kurang 14 tahun lagi. Dalam family pun memang semua adik beradik aku pakai cermin mata. Kadang tu memang terasa jugak lecehnya bila pakai cermin mata ni. Contohnya tidur, tak bukak cermin mata sekali tertindih, dah patah. Tak pun, lupa letak mana. Ha tu kes paling biasa lah dalam rumah. Misplaced! 


Baru-baru ni aku diberi kesempatan dari sebuah syarikat pengeluar soft contact lens terkemuka, Cooper Vision untuk mencuba Daily Disposable Contact Lens mereka. Daripada pembacaan aku, Cooper Vision merupakan satu daripada pengeluar soft lens terbesar di dunia. 


WHO IS COOPERVISION?

We make contact lenses for you. CooperVision is one of the world's largest manufacturers of contact lenses. Our products are sold in over 100 countries around the world. From China to Europe, from Africa to the Americas, we're there improving the way people see. 

We appreciate that no two eyes, no two patients and no two days are ever the same. We realize that people look to us to provide contact lenses that are best in class- whether it's one of our mainstream lenses or one for our speciality market. We're also different. We feel that by collaborating and listening to others, we can accomplish far more. This is all part of our refreshing perspective to you - the people who wear our contact. 




BIOMEDICS 1 DAY EXTRA 

Untuk kolaborasi kali ini, aku diberi peluang untuk mencuba satu daripada produk mereka iaitu BIOMEDICS 1 DAY EXTRA. Di CooperVision, ada pelbagai lagi jenis contact lens yang ditawarkan dan BIOMEDICS 1 DAY EXTRA antara yang terbaik. Contact lens BIOMEDICS 1 DAY EXTRA ini direka untuk memberi pemakaian yang selesa sehingga 11 jam. 





PACKAGING


BIOMEDICS 1 DAY EXTRA, ia didatangkan dalam bentuk paket kecil sebanyak 30 contact lens dalam satu kotak. Ini memudahkan pengguna untuk mengambilnya satu per satu setiap hari. Masing-masing direndam dalam cecair pembersih yang disteril bagi memastikan kebersihannya terjamin. Kecil dan kompak menjadikan BIOMEDICS 1 DAY EXTRA sesuai dibawa kemana-mana.


KEISTIMEWAAN BIOMEDICS 1 DAY EXTRA


BIOMEDICS 1 DAY EXTRA Toric offers all the great aspects of disposable toric lenses for those who with astigmatism. These daily toric contact lenses are the perfect choice for regular use, for sports and special occasions. With CooperVision's Toric Expertise you'll enjoy one-of-a-kind design and a comfortable daily toric lens wearing experience without the hassle of having to clean and store your lenses. 

For more information about Toric Lenses :

FEATURES 
  • Unique horizontal ISO thickness
  • Smooth continous surface
  • Constant ramp angle
  • Wide consistent ballast band
BENEFITS
  • Delivers excellent comfort and visual acuity with stable toric lens design 
  • The healthiest option - enjoy a fresh pair lenses everyday
  • The ultimate in contact lenses convinience 

PENGALAMAN SENDIRI 


Kalau ikutkan aku bukan pengguna tegar untuk contact lens. Melainkan kalau ada apa-apa function atau keperluan yang kena guna contact lens. Pada pandangan aku, BIOMEDICS 1 day EXTRA Toric memang memberikan keselesaan yang bagus sepanjang waktu aku gunakannya. Kadang-kadang sebelum ni, ada jenis contact lens yang agak keras dan bila melekap pada mata kita kena blink banyak kali baru dia soft. Tapi, untuk BIOMEDICS 1 DAY EXTRA ni memang lembut dan lembap. Penglihatan juga jelas dan tak terasa seperti ada 'sesuatu' melekap pada mata. 

Selain tu, ia juga memberikan mata kelembapan yang berpanjangan. Pernah sekali aku cuba gunakan BIOMEDICS 1 DAY EXTRA ni bermula jam 9 pagi sampai 7 malam, mata masih segar dan tidak kering. Tak perlu letakkan eye moist pun. Melainkan kalau dalam keadaan air-cond. Yang itu memang aku sarankan selepas beberapa jam kena titiskan eye moist. 

Apa yang aku suka dengan Daily Uses ni, tak perlu bawak solution etc. sebabnya lepas pakai terus buang. Jadi, kita tak berdepan dengan risiko penjagaan kebersihan. Maklumlah bila pakai contact lens ni, penjagaan kena tip-top. Kalau tak bersih atau salah cara penjagaan, risiko kena eye infection sangat tinggi dan merbahaya. 


TRIAL PACK 

Berita baik untuk korang pembaca Blog Coklateyes! CooperVision ingin korang juga merasai sendiri pengalaman menggunakan contact lens BIOMEDICS 1 DAY EXTRA secara PERCUMA! Trial pack yang diberikan adalah untuk percubaan selama 5 hari. Maksudnya korang akan dapat 5 pasang contact lens BIOMEDICS 1 DAY EXTRA. Mudah je, korang hanya perlu isi borang dan pilih outlet mana nak redeem. Tarikh untuk redeem sehingga 30 April 2014. 




Maklumat lanjut & info, boleh klik link-link di bawah - 


Website :

Facebook :

Address :
CooperVision Contact Lens Malaysia Sdn Bhd 
50-1-11 & 12, Level 1, Wisma UOA Damansara No 50, 
Jalan Dungun, Damansara Heights 
50490 Kuala Lumpur 
Tel: (603) 2080 8481 | Fax: (603) 2093 7533



5 comments:

  1. Ko ni kan dik, sj je pancing akak yg rabun ni nk cuba bnda2 free..huhu..

    ReplyDelete
  2. bgs2...sy suka...sy suka..nak try laaaa...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum nanie, nak cuba tapi tak reti pakai lens. hehehehee

    ReplyDelete
  4. wauuu..amazingg ! dah lama tinggal dunia contact lens sebab malas nak jaga >.<

    ReplyDelete
  5. fiza memang suka pakai lens..cantik pulak haihh pakai yang without colour daily use ni.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork