Saturday, March 29, 2014

Review Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner

Assalamualaikum semua

Eyeliner merupakan antara basic dalam pemakaian make up. Dalam Islam pun disunatkan memakai eyeliner atau celak ini. Asalkan tidak berlebihan dan keterlaluan. Baru-baru ni, aku diberi kesempatan untuk review MissHana Eyeliner dari Natta Cosme. 



PACKAGING

Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner datang dalam bentuk pensil dan memang tipikal untuk kebanyakan eyeliner. Paling aku suka sebab packagingnya yang vintage dan mengetengahkan elemen lace. Of course lah, itu menjadi daya tarikan utama pada kaum perempuan yang biasanya suka benda-benda comel. Kedua, penggunaan colour pink-hitam lagi nampakkan ia eksklusif. Dalam bentuk pensil sebenarnya memudahkan pengguna untuk memegang dan melirik eyeliner ni pada mata. Ringan, tidak besar dan amat sesuai untuk penggunaan harian selain daripada mudah dibawa kemana-mana. 

   

Untuk sesi review kali ni, dua jenis tona warna Miss Hana Water Proof Eyeliner diberikan pada aku. Kedua-duanya warna yang mudah untuk dimatch kan dan apply pada mata. Warna-warna sebegini sangat sesuai untuk apa juga tona warna kulit kita.

1. Night Black 01
2. Choco Brown 03


Selain daripada dua tona colour di atas, Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner jugak didatangkan dalam 2 warna lain iaitu Galacy Black dan Golden Brown. 


01 - Night Black
02 - Galacy Black
03 - Choco Brown
04 - Golden Brown

PENGALAMAN SENDIRI


Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner ini memberikan olesan ringkas, cantik dan tahan lama pada mata korang. Dari segi water proof tu, biasanya untuk aku ia memberikan kesan yang bagus since bawah mata aku selalu peluh. Jadi, dengan elemen water proof ia membantu aku untuk kekalkan eyeliner dengan baik tanpa comot. Nak remove atau tanggalkan juga mudah. Biasanya aku just swipe dengan make-up remover tissue aje. Boleh tanggal! 


Gunakan Night Black & Golden Matte Eye Shadow 

HARGA

Untuk sebatang Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner ini, di Natta Cosme harganya amat berpatutan. Normal price : RM 34.90, tapi sekarang ada Promotion price : RM 24.90. Lebih menarik, kalau korang berminat nak beli dan gunakan kod khas pembaca Blog Coklateyes, korang entitled for RM 5 voucher. Jadi promo price - voucher RM 5, harga sebatang Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner ialah RM 19.90 saje!

PRODUK INFO


Produk : Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner
Brand : Miss Hana
Packing : 1.5g
Colour Available :  01-Night Black ; 02-Galacy Black; 03-Choco Brown; 04-Golden Brown
Harga : RM 19.90 -Now & Exclusive for Blog Coklateyes Readers until 15/5/2014  
(Code : MISSHANA)
Availability : Natta Cosme ---- [CLICK HERE]


Untuk maklumat lanjut, boleh klik link-link dibawah :

Instagram : http://instagram.com/nattacosme [#NattaCosme]



5 comments:

  1. makin cantiklah mata nampaknya nie..nak jugak..

    ReplyDelete
  2. haa...good..amy pun mata berpeluh..kadang2x eye liner tu tulis water proof tapi cair gak eye liner tu :(

    ReplyDelete
  3. cantik pulak tu..pink lagi..heheh

    ReplyDelete
  4. cantik mata lepas gunakan eye line ni :)

    ReplyDelete
  5. packaging sangat comey...memang menarik kita membeli... :)

    http://www.lyzafisol.com/

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork