Monday, March 10, 2014

Review Novexpert Expert Anti-Aging Eye Contour

Assalamualaikum semua

Bahagian bawah mata aku memang ada dark circle dan fine lines. Haih, sekali tengok macam orang tua pulak. Nasib baik aku pakai cermin mata, jadi boleh cover sikit dua masalah tu. Tapi ye lah, kena jugak cari solusi kan? So, hari ni nak review satu produk dari HiShop untuk penjagaan sekeliling mata.


INFO PRODUK 

Nama :
NOVEXPERT EXPERT ANTI-AGING EYE CONTOUR

Produk Keluaran :
NOVEXPERT LABORATOIRES 

Negara Pengeluar :
PARIS

Saiz : 15 ml

Harga : RM 159  RM 143/bottle




PRODUCT CLAIMS

Ultra-high performance active ingredients to illuminate the eyes: chlorella (anti-dark-circle), green tea (decongesting) and plant pulp (lifting). A concentration of exceptionally high-performance anti-aging ingredients that target DNA and collagen for in-depth skin regeneration.

Hypoallergenic
Dermatologically tested
Size: 15 ml

How to Use
Gently apply a small dab to the lower eyelid and spread over skin, from the inner corner of the eye outwards to the crow’s feet. Only a very small amount of product is needed.
Avoid contact with eyes. Apply with clean hands.
Once opened, use within six months.
Please note: This product is hypoallergenic and has been tested under dermatological control. However, if you have highly reactive skin, start by applying gradually once every other day. Frequency of use may be increased later.


PENGALAMAN SENDIRI

Dari segi packagingnya memang mudah untuk di bawa kemana saje sebab ia dalam botol (air pump) yang kecil. Untuk tekstur liquidnya pula, ia tidak terlalu pekat dan tidak terlalu cair. Bewarna ala-ala pearl pinky dan mempunyai bau. Mudah untuk digunakan. Dengan sekali sapuan dapat melitupi keseluruhan kawasan mata. Mudah menyerap dan agak melekit. Bila aku pakai, once bawah mata berpeluh memang rasa sticky sikit lah. 

Walaupun dipakai di sekitar mata, so far selama aku pakai Alhamdulillah mata tidak merasa pedih. Malahan ada sedikit rasa cooling dan firm. Boleh rasa ia menyejuk dan seolah-olah 'mengurut' bahagian bawah mata kita. Biasanya aku gunakan sebelum tidur. Jadi masa tidur tu boleh relaks kan sepenuhnya mata. 



APA ITU HYPOALLERGENIC

Hypoallergenic bermaksud produk ini sangat sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif. Dipercayai tiada kesan allergik yang diberikan. Ini adalah berdasarkan beberapa siri ujian yang dibuat dibawah pengawasan dermatologi . Hasilnya, formula yang digunakan dalam produk ini memberikan sangat sedikit kesan allergik atau mungkin tidak ada langsung kesan allergik. Secara mudahnya, Hypoallergenic bermaksud formula yang dibuat khas untuk mengurangkan kesan allergik! Bagus kan? 


So far daripada apa yang aku perasan, lingkaran gelap bawah mata agak sedikit pudar dan mata juga rasa lebih fresh. Nak kata sepenuhnya hilang dark circle tu tidak jugak lah. Kau tahu lah aku kan jenis burung hantu. Tidur lewat. Malam buat kerja. So, mungkin agak susah nak hilangkan dark circle tu kan? Walau apa pun, it is worth-to-try since ia mampu mengembalikan otot-otot disekeliling mata menjadi lebih aktif dan sihat. Boleh rasa mata tidak terlalu letih. 



Maklumat lanjut & info pembelian, boleh klik :

Website HiShop : 

5 comments:

  1. terbaik..sy dah try yg repulp mask tu...

    ReplyDelete
  2. macam best produk ni.. bawah mata jijah lebam sudah.. kena pakai jugak ni..

    ReplyDelete
  3. macam best produk ni.. bawah mata jijah lebam sudah.. kena pakai jugak ni..

    ReplyDelete
  4. mata nad ni pun dh jadi mata panda dh

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork