Wednesday, March 5, 2014

Review Total Image FastLoss Drink & Mini Beauty Giveaway

Assalamualaikum semua

Turunkan berat badan memang jadi salah satu impian kebanyakan wanita plussize macam aku. Walaupun kadang-kadang rasa macam lost confident dan tak de motivasi untuk turun berat, tapi apa salahnya kalau kita ambil bantuan atau supplemen yang mampu merangsang metabolisme badan ke arah kurangkan berat. 


Lebih kurang sebulan lepas, aku terima satu parcel dari Total Image. Kali ni adalah produk terbaru mereka iaitu Total Image FastLoss Drink. Kotaknya bewarna maroon dan supply untuk 30 hari. Dalamnya pulak adalah botol-botol kecik dengan isipadu 22ml/botol. 



TOTAL IMAGE FASTLOSS DRINK

Formulated in France, this safe and natural formula helps you achieve overall weight reduction while shaping up the buttocks, reducing the waistline, firming up the thighs and nourishing your body with vitamins and minerals. 

Furthermore, FASTLOSS is clinically proven to effective because :

- in liquid form : easy absorption
- natural botanical ingredients
- No need to diet
- No need heavy activity


Three key ingredients:

Brown Seaweed Extract
Sourced from the pristine waters off the coast of Brittany, France, it contains essential minerals and marine polyphenols (natural antioxidants) that help to increase energy usage and reduce lipid (fat) accumulation.
Green Tea Extract
The active ingredient in the extract delays gastric emptying (food leaving the stomach) thus extending the feeling of fullness to reduce the frequency of food intake. 
Citrus Aurantium
This substance provides energy and stimulates certain receptors that help break down fat, resulting in the increase in metabolic rate.
Others:
Lychee Concentrate, Corn Syrup, Fructo-Oligosaccharide, Accerola Extract, Vitamin & Mineral Premixed (Thiamine, Vitamin A, Vitamin D3, Biotin, Folic Acid, Niacin, Pantothenic Acid, Vitamin B12, B2, B6, Vitamin C, Calcium, Iodine, Iron, Magnesium, Phosphorous & Zinc), Natural Amino Acid Complex (Alanine, Arginine, Histidine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Threonine, Trytophan, Tyrosine, Valine), Permitted Preservative, R.O. Water

KHASIAT FAT LOSS DRINK 
Total Imgae FastLoss Drink adalah minuman botanikal yang mengandungi campuran herba semula jadi seperti Rumpai Perang, Teh Hijau dan Citrus Aurantium yang membantu mengurangkan berat badan dengan baik. 
Terbukti secara klinikal, campuran ini mengamalkan 2 prinsip utama iaitu : 
- Menyekat Lemak
-Menyekat Karbohidrat 

Bagaimana ia memberi kesan? 
- Meningkatkan metabolisma badan supaya lemak dibakar dengan cepat
- Menyekat gula supaya tidak menjadi lemak (amilase)
- Menyekat lemak dari disimpan di usus kecil
- Memanjangkan kesan jangka masa pembakaran lemak
- Mengawal selera makan 
- Memberi badan sumber antioksida, vitamin dan keperluan yang sewajarnya


FIRST IMPRESSION

Bila bercerita tentang minuman yang boleh kurangkan berat badan, of course lah aku rasa cuak sikit. Ada macam satu ketakutan. Bukan apa, biasanya minuman yang berperanan untuk turunkan berat badan ni mesti akan menyebabkan kita buang-buang air. Menurut katanya, dengan cara tu lah lemak dan toksin di buang dari badan. Jadi, bila dah kerap buang air of courselah aku tak suka. Rasa macam mengganggu rutin harian aku. Lagi-lagi kalau kena complete dengan perut memulas tu. Aduhai. Tapi Alhamdulillah pulak dengan Total Image FastLoss Drink, memang takde simptom-simptom macam tu. 


Aku suka packagingnya. Kecil & mudah dibawa. Kiranya sesuai untuk mereka dengan hectic life macam aku. Tak sempat minum, just bawak ke office je. Letak dalam bag. Lagi sedap, bagi sejuk dulu sebelum minum. Cap nya pulak ada double protection. Of courselah untuk melindungi produk dari tercemar. Satu cap metal dan satu lagi dibahagian dalam iaitu gunakan getah untuk keperluan steril. 


RASA & KESANNYA

Dari segi rasa boleh tahan sedap. Tapi kalau dibanding dengan produk Total Image Apple Stem Cell yang sebelum ni, rasa untuk Fat Loss Drink lebih kuat. Biasanya bila habis satu botol, di akhirnya tu mesti aku akan bilas tekak dengan air mineral. Rasa tea extractnya kalau orang yang tak tahan boleh sebabkan sakit tekak. Untuk balance kan pekat dan pahit tea extract tu, manis Laici nya dapat dirasa kat situ. 

Dari aspek kesan, apa yang aku perasan ia bukanlah penurunan berat badan secara mendadak. Tapi boleh rasa badan semakin ringan dan aktif. Mungkin tindak balas metabolisme terhadap pembakaran lemak dan tenaga aku kot. Walaupun dikatakan tidak perlu berdiet, tapi untuk dapatkan kesan yang efektif, adalah disarankan untuk mengambil makanan yang kurang kalori. Bersenam dan mengamalkan gaya hidup sihat sangat penting jika kita betul-betul nak kurus. 

TIDAK SESUAI - Total Image FastLoss Drink ini tidak sesuai diminum oleh ibu yang mengandung juga mereka yang menggunakan ubat-ubatan secara jangka masa panjang. Untuk maklumat dan info lebih baik dapatkan saranan doktor perubatan anda terlebih dahulu. 

INFO PRODUK 
  • Nama : FastLoss Drink
  • Pengeluar : TOTAL IMAGE
  • Jumlah sekotak : 22ml x 30 botol (1 bulan)
  • Harga : RM 155/kotak 
  • Boleh dibeli : Guardian, Watson, Caring dan farmasi-farmasi utama
  • Maklumat lanjut : 
           Website - http://www.totalimage.com.my/
          Facebook - https://www.facebook.com/TotalImageMalaysia


MINI GIVEAWAY 


So, sekarang ni korang berpeluang untuk cuba sendiri Total Image FatLoss Drink. 10 pembaca bertuah bakal menerima 1 Week Supply of Total Image FatLoss Drink bernilai RM 36.20. Caranya mudah. Hanya perlu jawab soalan ini dengan tepat : 

"Total Image FatLoss Drink menggabungkan 2 prinsip pengurangan berat badan yang istimewa iaitu dengan menyekat apa............???"

Senangkan? Kat atas entry tu ada jawapannya. Untuk menjawab, senang kacang. Korang hanya perlu tinggalkan nama, email dan jawapan di ruangan komen entry ini. 10 jawapan akan dipilih secara rawak sebagai pemenang. Terbuka kepada semua pembaca. Tarikh tamat hantar jawapan adalah 20 Mac 2014. 

30 comments:

  1. nurul aslinda bt ramli.
    allynshaminza_eva@yahoo.com
    jawapan:
    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  2. Jawapan :
    1. Menyekat Lemak
    2. Menyekat Karbohidrat

    Hanim Bt Hashim
    wanimira737@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum yanggg,
    Norsheila Salleh
    sheilashahfiekry@gmail.com

    jawapan sheila :
    Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  4. Alieff Mashuri
    alieffdesign@gmail.com

    Total Image FatLoss Drink menggabungkan 2 prinsip pengurangan berat badan yang istimewa iaitu dengan menyekat lemak dan karbohidrat. :D

    ReplyDelete
  5. Nama: Sally Yatiey
    Emel: sally2494@gmail.com

    Jawapan: Menyekat Lemak dan Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  6. Menyekat Lemak & Menyekat Karbohidrat

    Kien Mei
    surveyfoo@hotmail.com

    ReplyDelete
  7. Nama: Lina
    Email: winlyn99@gmail.com
    Jawapan: Menyekat lemak dan menyekat karbohidrat

    ReplyDelete
  8. Nur Afiqah Najwa b Abdullah
    ivy_ika@yahoo.com
    Jawapan:
    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  9. siti rohaida bt yusof
    sitirohaida81@gmail.com
    Total Image FatLoss Drink menggabungkan 2 prinsip pengurangan berat badan yang istimewa iaitu dengan menyekat
    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  10. -menyekat lemak
    -menyekat karbohidrat

    emel : milahilas0605@gmail.com
    Nama : Mila

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Nama : Azhafizah Md Nor
    email : azhafizahmdnor@gmail.com
    Jawapan :Total Image FatLoss Drink menggabungkan 2 prinsip pengurangan berat badan yang istimewa iaitu:
    1. Menyekat Lemak
    2. Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  14. Dah lama nak try produk ni! ^^

    Amira Amin
    amira_aminuddin@yahoo.com
    Answer:
    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  15. ahmad syakir salman bin salleh @ abdul latif
    syakirsalmanlatif@gmail.com

    Total Image FatLoss Drink menggabungkan 2 prinsip pengurangan berat badan yang istimewa iaitu dengan menyekat apa?
    Jawapannya:

    1) Menyekat Lemak
    2) Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  16. Nama: Anis Farhana Binti Aliman
    Email: anisfarhanaaliman@gmail.com
    Jawapan:
    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  17. nama : nurul shahida binti abdul rahim
    email : shahid_da87@yahoo.com
    jawapan : Menyekat Lemak dan Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  18. Noor Azlina Mohd.Saod
    azlina6703@gmail.com

    Jawapan :

    - Menyekat Lemak
    - Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  19. Nor Amirah Binti Anuar
    mia_atiera94@yahoo.com

    Total Image FatLoss Drink menggabungkan 2 prinsip pengurangan berat badan yang istimewa iaitu dengan menyekat lemak dan karbohidrat.

    ReplyDelete
  20. Diana
    diana.rashid36@gmailcom

    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    nanie..
    lagipun kalau produk tu yang buat
    kita ulang pi membuang 2,3 kali tu
    bahaya sebenarnya,..
    Macam teh orang kampung tu..
    silap2 boleh dapat
    buasir..

    ReplyDelete
  21. - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    hello darling! i datang melawat kawasan sesambil tu mencuba nasib wiwiwiwiwiw

    Liyana Comel
    liyanalunia@Gmail.com

    ReplyDelete
  22. canice gee
    canice_kei2@hotmail.com
    jawapan:
    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  23. canice gee
    canice_kei2@hotmail.com
    jawapan:
    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  24. canice gee
    canice_kei2@hotmail.com
    jawapan:
    - Menyekat Lemak
    -Menyekat Karbohidrat

    ReplyDelete
  25. herlenaeina
    herlenaeina.lee@gmail.com
    jawapan:
    -menyekat lemak
    -menyekat karbohidrat

    ReplyDelete
  26. herlenaeina.lee@gmail.com
    jawapan:
    -menyekat lemak
    -menyekat karbohidrat

    ReplyDelete

  27. "Total Image FatLoss Drink menggabungkan 2 prinsip pengurangan berat badan yang istimewa iaitu dengan menyekat apa

    1) menyekat lemak
    2)menyekat karbohidrat

    ReplyDelete
  28. nak tnya org yg ada darah tinggi boleh minum x ubat ni???

    ReplyDelete
  29. Sis nk tnye, ade turun berat x sis amk produk neh ^_^

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork