Thursday, March 27, 2014

Tag Thursday : Get To Know Me!

Assalamualaikum semua

Zaman tag-tag ni aku rasa aku rajin buat masa zaman awal menulis blog. On that time, memang have fun sangat bila ada kawan blogger tag. Well, being honest I miss those early days! Bagus betul budak Sabrina ni. Aku baca blog dia terus terminat nak join Tag Thursday ni. So, check it out :)



1. What is your nickname?
Syukur Alhamdulillah, nama aku panjang ada 3 ketul. Jadi ada banyak pilihan untuk orang panggil aku. Family dan kawan-kawan belajar panggil aku Fateen @ Ateen, tapi for my virtual friends especially blog memang kenal dan panggil aku;  Nani. 

2. What was your favourites subject in school?
Great question! Sejarah. Aku memang minat sangat dengan sejarah. Yes, aku tau ramai yang tak berapa gemar sejarah sebab ia membosankan, tapi untuk aku sejarah buat aku berfikir dan explore the whole world!

3. What's your favourite drink?
Mineral water! Takde lain. Aku pergi mana-mana, memang ni lah aku usung dan aku suka!

4. Favourite song at the moment?
Fading Flower by Yuna. Sumpah lagu tu best gila. Cuba try dengar. Dalam maksud dia.

5. What would you name your children?
Semua perempuan selalu berangan tang ni walaupun padahal belum ada calon suami. Baru semalam aku cerita dengan mak-ayah, kalau ada anak esok nak letak nama Ariff Tarmyzi. Kalau perempuan pulak, entah tak fikir. Cuma berkenan sangat nama Insyirah. 

6. Do you participate in any sports?
Urgggh! Can I skip this question? No-no-no. Sports aku ke laut sikit. Tapi academic competition macam pidato, debat and public speaking aku join. 

7. Favourite book?
Teusday with Morrie! Hadiah dari lecturer aku yang memang ngam-ngam dia bagi aku time aku tengah down masa ayah sakit. Dari buku tu lah, aku banyak re-build semangat aku yang hilang.  [KLIK LINK UNTUK BACA]

8. Favourite colour?
The one and only, Brown! Kenapa? Sebab aku jumpa kepuasan dalam colour tu. Tak faham? Aku pun tak faham. Tapi colour coklat memang signifikan dengan hidup aku. Cuma yang aku pelik, so far aku takde blouse warna coklat. Ironic kan?

9. Favourite animal?
I am animal lovers. Paling aku suka sebenarnya adalah ikan. Tapi tak pernah pulak aku dapat bermanja dengan ikan. So, aku suka kucing. And untuk tambah eksotik sikit, aku suka kura-kura. Ada sekor kat rumah. Besar dia? Macam pinggan makan! Nama Kontot. Comel tak nama dia? Hehehe :)

10. Favourite perfume?
Currently, sangat in love dengan Signoria by Salvatore Ferragamo. Mengumpul jugaklah nak dapat satu. Tapi memang puas hati. 

11. Favourite holiday?
Disebabkan ayah aku sakit last 4 years, jadi kurang dah holiday untuk family. Last holiday ke Terengganu sebelum ayah sakit. Syukur masa kecik, ayah dan mak dah bawak kami bercuti seluruh Malaysia. 

12. Have you graduated High School?
Yes baby! Aku graduate dari Kluang High School for SPM and SMK Sultan Abd Jalil for my STPM.

13. Have you been out the country?
Nope! Belum ada rezeki.

14. Do you speak any other languages?
Takde, tapi boleh faham bahasa jawa. 

15. Do you have any siblings?
Dua orang. Sorang kakak, sorang adik perempuan. 

16. What's your favourite store?
Kaison, S&J, Miss T dan Sephora of course!

17. Favourite Restaurant?
Takde yang spesifik. Sushi King agaknya lah.

18. Did you like school?
Sapa yang tak suka zaman sekolah? Zaman mula-mula kenal kawan, kenal dunia dan bina identiti serta character! 

19. Favourite You Tubers?
Saya bukan kaki You Tube.

20. Favourite movie?
Aku suka something yang berkisar sejarah dan action movie. Tapi boleh je aku layan science fiction movie macam Transformers tu. 

21. Favourite TV Show?
Mostly dari Discovery Channel. Antaranya River Monster, Man Made Marvels, How Did They Do It dan Unwrapped!

22. Pc or Mac?
Tak faham soalan ni. Nak skip. :)

23. What phone do you have?
Handphone free Lucky Draw dari Ninetology, U9Z1. Suka sebab battery tahan lama. Baca review aku [KLIK SINI] 

24. How tall are you?
165cm. 


Jangan lupa baca entry bawah ni untuk dapatkan Contact Lens Free selama 5 hari! 




12 comments:

  1. uwaaa sab suka cerita unwrapped gak. especially series cm candy and chocolate. best gile tgk dia buat semua tu... hehe thanks for doing it nanie! aah, sab suka pink, tp xde baju pink pn. -_-

    ReplyDelete
  2. nice nk tnya skrang ni study apa di mana n bila habis ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa ni??? anon tinggalkan nama please...
      kita belajar kat UM!

      Delete
  3. Replies
    1. ha ah! sebab tu nama blog coklateyes. sebab suka sangat coklat!

      Delete
  4. Eh bukan game tag ni kau kena tag orang lain pulak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas aih nak tag orang. kalau kena tag jugak, aku tag kau lah GP!

      Delete
  5. Dah lama jugak tak join tag² team ni..dapat kenal lebih kan :)

    ReplyDelete
  6. tu lah. rasa rindu pulak zaman-zaman dulu ni kan!

    ReplyDelete
  7. skrg ni dh xde tag2.. yg ade giveaway je byk... rindu zmn mule2 berblog.. ='(

    ReplyDelete
  8. aaa..sukanya jumpa game ni.hahaha.mintak.mintakkkk.

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork