Friday, April 18, 2014

Review Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

Assalamualaikum semua

Lama dah rasanya tak review personal beauty product. Mana yang aku ada dan aku rasa sesuai dan beri kesan yang bagus untuk kecantikan dan kesihatan, Insya Allah aku akan kongsikan bersama. Mana tahu kan, korang sedang mencari-cari produk terbaik jadi anggaplah ini sebagai satu suggestion. Bukan menjual produk pun ye!

Korang ingat lagi tak event yang aku hadiri di Nature Republic @Berjaya Times Square tempoh hari? Kan aku ada cakap, semua orang rambang mata nak habiskan voucher RM 150 yang dia beri. Jadi, salah satu produk yang aku nak cuba adalah Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel. 


Daripada maklumat yang aku terima, produk ini merupakan produk signature dan terlaris untuk Nature Republic. Telah terjual berjuta-juta pek di Korea sendiri malahan mendapat pengiktirafan yang banyak dari pakar-pakar kecantikan. Aku belum pernah lagi try mana-mana produk Nature Republic, jadi teringin lah jugak cuba produk terbaik & highly recommended ni. Aku pun amek lah satu. 


Soothing Gel ni merupakan produk multi purpose. Ada pelbagai kegunaan dan kelebihan. Dari hujung rambut sampai ke hujung kaki boleh apply soothing gel ni. Fungsinya adalah untuk memperbaiki dan melembapkan struktuk kulit kita supaya lebih lembap, segar dan muda.



Seperkara yang aku suka adalah dari bahan kandungannya. 92% ialah bahan dari Aloe Vera yang telah terbukti mampu memberi kelembapan yang bagus untuk kulit kita. Teksturnya seperti jeli dan sangat-sangat lembap. Halus dan sejuk. Mempunyai sedikit bau yang ke arah bau aloe vera dan menenangkan. 
So far aku tak pernah guna lagi untuk rambut. Hanya apply pada muka kalau cuaca terlalu panas tak pun sapukan pada bahagian yang kering seperti tumit kaki, siku dan bahagian tangan. Tak melekit dan mudah menyerap. Memang best! 

Pernah sekali tu, aku saje guna apply di muka dan duduk bawah air-cond, fuh...sedap dan nyamannya rasa dia. Boleh rasa dia menyerap ke dalam kulit dan lepas kering sangat-sangat halus ye rasa kulit muka tu. 


Ada juga yang menggunakan Soothing Gel ni sebagai pemudar stretch mark dan kesan-kesan kulit menggelupas. Aku tak pernah try lagi. Tapi kalau untuk kurangkan kulit kering tu betul. Kandungan Aloe Vera dan tekstur jelinya buatkan ia mudah disapu dan kering dengan cepat. 


INFO PRODUK

Nama Produk : Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel
Negara Pengeluar : Korea
Berat : 300ml
Store : Mana-mana store Nature Republic sbg cth : Berjaya Times Square
Harga : RM 39.90 



35 comments:

  1. thanks kak nanie for the info. wanna try soon.

    ReplyDelete
  2. wah.. alovera mmg best kan..dah lama xpakai..tgk produk ni menarik dan harga pun murah... :)

    ReplyDelete
  3. Macam best je :) Thanks sis for tthe info ye. Kena cari ni ^^

    http://abellmohd.blogspot.com/2014/04/typical-malaysian.html

    ReplyDelete
  4. Salam sis..boleh tngkap gmbar ingrdnt die tak?.

    ReplyDelete
  5. Saya sudah try produk ni...memang best tapi ianya cepat kering....mungkin sebab kandungan alcohol tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak boleh baca berkaitan hal alkohol dalam produk ini di entry berikut :

      http://www.coklateyes.my/2015/06/hukum-penggunaan-alkohol-dalam-alat.html

      Delete
  6. Saya sudah cuba produk ni...memang bagus tapi ianya cepat kering...mungkin sebab kandungan alcohol tu..

    ReplyDelete
  7. can you review about Nature Republic Aloe Vera Gel compared to Guardian Aloe Vera Gel. does they give the same effect??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mama_ayu, nanti Insya Allah saya akan try review

      Delete
  8. salam admin,,tumpang iklan,,,ada yg bminat dgn Nature Republic Aloe Vera Gel ni???whatsapp sy 0179267106 utk details,,,tq admin ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. ad facebook atau id x? sy bermnat dgn produk ni

      Delete
  9. saya dh cube utk kulit sunburn..mmg berkesan

    ReplyDelete
  10. Ad sesiapa berminat aloe vera gel 92% or 98% meh nak kongsi ...sy ad kawan jual online boleh percaya punya suplier....dye jual harga rm 28 include postage bestnye ad free gift lagi...klu nk pm no 011 52897268 x smpai seminggu brng daa smpai ..sy just nk share mmg produk nature republik famous ....kwn2 pon shorkan


    ReplyDelete
  11. Salam apa kah beza antara 92% dengan 98% ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi..perbezaan 92% n 98% kandungan extract aloekn..tpi knpa dlm google atau iklan NR..krg nmpk 98% ya..huhuhuu..sy pkai 98% tpi bila cari kat google..krg gmbr utk 98% nie..huhuhuu..

      Delete
  12. Produk ni ada kandungan alkohol ke? Di guardian/watson ada jual x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca kt ingredient dy kt blkg tu ad tulis ALCOHOL..Hruf besar lagi ..sy bru beli, lpas pkai bru perasan..mcm mn niii

      Delete
    2. Awak boleh baca berkaitan hal alkohol dalam produk ini di entry berikut :

      http://www.coklateyes.my/2015/06/hukum-penggunaan-alkohol-dalam-alat.html

      Delete
  13. Produk ni halal x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak boleh baca berkaitan hal alkohol dalam produk ini di entry berikut :

      http://www.coklateyes.my/2015/06/hukum-penggunaan-alkohol-dalam-alat.html

      Delete
    2. hi anonymous Setahu saya murah je alovera gel ni dalam range rm 20-30. btw innanie, sesuai x utk parut jerawat merah tu ?

      Delete
  14. Produk ni halal x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak boleh baca berkaitan hal alkohol dalam produk ini di entry berikut :

      http://www.coklateyes.my/2015/06/hukum-penggunaan-alkohol-dalam-alat.html

      Delete
  15. Macam mn nk tau details produk yg ori?
    skrg byk produk jual murah2 pulak tu...takut terbeli yg xori

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nature Republic New Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Gel, 300ml
      Harga : RM 28 (Include Post Peninsular)
      Whatsapp : 0133196852

      Delete
  16. @rohazlin Mohamad

    Saya cadangkan boleh beli pada outlet Nature Republic sendiri. Yang semestinya dijamin tulen. Selain daripada tu, boleh juga baca entry blogger di bawah ini untuk tahu yang mana ori yang mana fake

    http://www.skinfrostings.com/nature-republic-aloe-vera-92-soothing-gel-review-and-how-to-differentiate-between-the-real-and-fake-one/

    ReplyDelete
  17. If pakai utk muka, terus apply dekat kulit muka boleh ?

    ReplyDelete
  18. Nature Republic New Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Gel, 300ml
    Harga : RM 28 (Include Post Peninsular)
    Whatsapp : 0133196852

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. Setahu saye... Nature republic ade 92% je... Saye dgr yg 98% tu fake... Tp x tau lah

      Delete
  20. Mmg ade kat berjaya times square je ke.... Kat guardian or watson x de?

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork