Monday, April 7, 2014

Shizens Stand Firm Stay Firm Online Photography Contest | Hargai Wanita Malaysia!

Assalamualaikum semua




Untuk yang tak tahu, moment atas ni adalah moment yang sangat luar biasa hebatnya untuk aku. Bercakap di pentas hebat Universiti Malaya dalam satu majlis Antarabangsa dan dihadiri hampir 1500 peserta ketika itu merupakan pengalaman yang tak mungkin aku lupakan. Di hadapan aku, penuh dengan profesor, para ilmuwan, mahasiswa dan mahasiswi yang bukan calang-calang hebatnya. 

Kalau aku pejam mata, dan bayangkan semula betapa sejuknya tangan aku waktu tu, mungkin cukup sejuk macam ais. Jantung aku pulak entah berapa laju pecutnya. Mengedar adrenalin ke seluruh badan. Dan akhirnya, Alhamdulillah kepuasan yang aku peroleh. Semua memberi kata-kata semangat dan berakhir dengan sangat cemerlang! Yes, di pentas universiti terulung negara dan salah sebuah top universiti dunia, Universiti Malaya! 

"Sebagai perempuan yang plussize keyakinan amat penting dalam diri. Keyakinan juga merupakan cabang kepada kecantikan yang sebenar. Keyakinan yang disalurkan pada jalan positif akan menghasilkan satu personaliti yang kukuh di mata orang lain. Disebabkan itu, untuk menjadi simbol inspirasi wanita plussize, yakinlah dengan segala kelebihan dan jadikan ia satu kekuatan dalaman kita! Jangan pernah malu dengan kelemahan, sebab yakinlah setiap dari kita punya lebih banyak keistimewaan!" - Innanie Ariffin 


   

Bersempena dengan satu contest anjuran Shizens "Stand Firm Stay Firm", Shizens menagajak seluruh wanita Malaysia untuk turut serta dalam Online Photography Contest yang berlangsung sejak 2 April hingga 30 April 2014 ini. Dengan tema "Strong emotions", "Human" dan "Feminine", korang semua berpeluang merebut hadiah sehingga RM 18, 000! 
                             

Since ancient times, women were rarely offered opportunities to work and learn. Yet, their inner strength can still be seen through their roles of giving birth to new life, taking care and protecting their family. But as time passed, women began demonstrating their capabilities in undertaking more responsibilities, raising a family as well as being part of the workforce and contributing to social welfare. As evolution enhanced the confidence level of every woman allowing them to showcase their inner strength, they still recognized the importance of physical beauty and strived to maintain their outer beauty through various means.



Entry Form – Photography Enthusiasts

Open to all photography hobbyist who loves bringing picture to life! However, there are certain requirements needed for the photos selected for the finals will be printed in large.
  • Photograph shall be taken using compact camera, DSLR camera (or of its similar)
  • Minimum image size is: 5MB
  • Studio photography with lightings are allowed
Click here to submit your photo.

Entry Form – Mobile Photography

Specially dedicated to all smartphone photographers! Mobile photography has made huge strides in this modern era and we’ve seen lots of talented mobile photographers over the years.

Must be taken by a smartphone or any other mobile devices.
To take part via Instagram, hashtag #standfirmstayfirm on your photo
You may also submit your photos via this website.


H A D I A H 

   

Jadi, segeralah sertai "Stand Firm Stay Firm" Contest dari Shizens ni. Mana tahu rezeki korang. Boleh shopping beauty care and make up! Tak ke seronok tu. Setiap gambar mestilah korang letakkan caption tau. Kalau tak, tak diterima nanti. 

Maklumat lanjut boleh baca & klik link-link di bawah :

Website 

Facebook 



9 comments:

  1. awesome nanieee! huk huk! (tunjuk muscle)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh! terima kasih Sab! Alaaaa kita cuma jadi yakin je!

      Delete
  2. Kak macam cikgu atas pentas yeah! Proud of you babe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha hahahaha! ada gaya cikgu ye?

      thank you so much dear for your support! jom join this contest!

      Delete
  3. proud of you lah Nanie! wow hebat contest ni hadiah pun awesome!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks fiza! :) Insya Allah mana tau rezeki kan. Jom join...

      Delete
  4. wah...memang terbaiklah kak...btol...confident tu kena ada..kalo tak.memang tak ley jadi..tapi practice make perfect kan

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork