Friday, April 11, 2014

Tag Thursday on Friday!

Assalamualaikum semua

Walaupun agak keletihan sikit hari ni, tapi disebabkan Sabrina Tajudin yang turut sama gigih melayan kerenah aku, jadi aku tetap join Tag Thursday ni. Walaupun dah Friday T____T. Hehehe. Ehh naik seronok pulak main tag Thursday ni. Tapi minggu ni banyak pulak soalan Sab bagi. Sab...sab...sabar aje lah.... heheh. Jom jawab 25 soalan. 25 kau....

                       Untitled


1. Where were you 3 hours ago?
Dalam satu bilik office yang penuh buku. :)



2. Is there anything pink within 10 feet of you? 

Ada! 2 buah bakul untuk segala macam lotion, perfume etc. Beli kat Daiso. Warna pink ada kerawang-kerawang lagi.


3. What are you wearing right now? 

Baju kurung. Warna hitam swirl putih ada diamond-diamond sikit. 


4. What are the colours of your bedroom walls? 

Cream. Rumah sewa kan. Pasrah je lah warna apa pun... Kalau rumah Johor, warna biru muda. Pilihan ayah... 


5. Who is the last person you sent a message or comment /BBM?

FH. 


6. What does your last text message say? 

"Kalau sakit sangat kepala, rest lah... kesian awak!"


7. Can You Taste The Difference Between Pepsi And Coke? 

Emmmm, not sure. Maybe yes, maybe no.


8. Is your hair curly or straight? 

Curly! Genetik dari ayah. 


9. Which is the hardest thing you ever had to do?

Re-build my confidence selepas ayah jatuh sakit. Rasa sangat lost dan tak tentu arah. Sebab selama ni memang banyak mengharap ayah...


10. Favorite 2 color combination?

Colour blog aku sekarang. Combination coral pink & mint green


11. What is your favorite accessory?

Handbag. Tapi koleksi tak banyak lagi lah...


12.Which current celebrity’s style do you admire most?

Aku jarang sikit ikut style ni. Lagi satu, agak low confident bila berfesyen atau berstail. Maklumlah plussize ni prinsip senang je. Asalkan selesa dan tak langgar syariat. 


13. What is your favorite fashion store/shop?

Disebabkan tak in to sangat fesyen, so kurang pasti jawapan yang nak diberi. Tapi suka masuk Vincci, Charles & Keith & FOC.


14. When was the last time you drove out of town?

Tiga minggu lepas, drive dari Kluang - BP. 


15. With the exception of the computer, what can you hear?

Bunyi air cond. 


16. What was the last thing you bought?

Beli facial tissue kat Guardian.


17. What is the first thing you think of when you wake up in the morning? 

Currently lah kan, bangun pagi mesti terfikir "Rumah ada air tak?" Hahahah. Terus gegas ambil towel and buka pili paip. 


18. Favorite Food?

Masakan mak. Always the best. Mak masak apa je, aku terima! 


19. Biggest turn off?

Kalau dalam bas/train ada bau badan seseorang! Aduhaiiiiiii.... memang menyampah.


20. What do you always have on you/wear?

Cermin mata! Kalau takde, tak kemana lah aku.


21. What does your screen name mean/ how did you come up with it?

Since nama aku ada 3 - Nur Fateen Innanie, so masa sekolah, aku rasa nama Fateen dah common. And nama Innanie macam tak dikenali sangat. Jadi, aku nak bagi kesaksamaan, aku bubuh Innanie. Konon nak nampak komersial sikit lah bunyiknya.... Saya Innanie Ariffin melaporkan untuk Buletin Utama! Huh... gitu!


22. Favorite style of top/blouse?

To be honest, aku suka jubah/abaya. Bagi plussize, jubah atau abaya memang satu perkara yang sangat memberi inspirasi. Selain daripada selesa dan sempurna tutup aurat, jubah berikan effect kurus sebab dia agak loose dan nampak elegan. 


23. Favourite tv show?

Bukan dah ada ke hari tu soalan ni Sab?

24. What is a favorite TV show from your childhood?
Art Attack, Tom & Jerry, Mickey Mouse & Are You Afraid of the dark?


25. What does your dream bedroom look like?

Satu bilik yang ada pencahayaan yang baik, tenang dan fresh dengan pandangan hijau. Oh seronoknya. Lupa, tilam kena empuk, ada air cond dan luas! And katil mesti vintage style! Auchhhh... heaven! 



6 comments:

  1. sweet berbaju kurung di hari jumaat yang indah ni :)

    ReplyDelete
  2. jubah memang selesa! mya suka coral jugak :))

    ReplyDelete
  3. berbaju di hari jumaat adalah perkara yg sangat sweet..saya tak ada kelas hari jumaat,jadi pakai baju tido dan stay dekat umah pun dah ok rasanya..:)

    ReplyDelete
  4. best la pulak main tag2 ni.. hihi

    ReplyDelete
  5. haha soalan ni bkn sab buat, sab amik kat tenet. hehe. sab suka jubah gaaakkk! kalau dh ada duit mmg sab nk ada jubah byk2.. hehe

    ReplyDelete

Teruskan Memberi Inspirasi.
Saya Hargai Pandangan & Idea Anda!

 

Blog Coklateyes by Innanie Ariffin Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork